Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Rs 1810 crore Investment Proposal of 210 MW Luhri Stage-I Hydro Power Project
04 NOV 2020 3:34PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the investment of Rs.1810.56 crore for 210 MW Luhri Stage-I Hydro Electric Project located on river Satluj which is situated in Shimla &Kullu districts of Himachal Pradesh. This project will generate 758.20 million units of electricity annually.
This project is being implemented by Satluj Jal Vidyut Nigam Limited (SJVNL) on Build-Own-Operate-Maintain (BOOM) basis with active support from Government of India and State Government. The MoU of this project was signed with the Govt. of Himachal Pradesh during Rising Himachal, Global Investor Meet, which was inaugurated by Prime Minister, Shri Narendra Modi on 7thNovember 2019. Government of India is also supporting this project by providing grants of Rs. 66.19 crore for enabling infrastructure which has helped in reducing in power tariff.
The Luhri Stage-I Hydro Electric Project shall be commissioned within a span of 62 months. The power generated from the Project will help in providing Grid stability and will improve the power supply position. Besides adding valuable renewable energy to the Grid, the project would also lead to reduction of 6.1 lakh Tons of carbon dioxide from environment annually, thus contributing to improvement in air quality.
The construction activities of the project will result in direct & indirect employment to around 2000 persons and will contribute to overall socio-economic development of the State. Further, Himachal Pradesh will benefit with free power worth around Rs. 1140 crore from Luhri Stage-I Hydro Electric Project, during Project Life Cycle of 40 years. The Project Affected Families will be provided with 100 units of free electricity per month for ten years.
SJVN has forayed into the fields of Renewable Energy, Power Transmission and Thermal power generation. It has envisaged Internal Growth Targets of total installed capacity from all sources of 5000 MW by 2023, 12000 MW by 2030 and 25000 MW by year 2040.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা ২১০ মেগাৱাৎ ওইবা লুহরী স্তেজ-I হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্তকীদমক লুপা করোর ১৮১০গী ইনভেস্তমেন্ত প্রপোজেলদা অয়াবা পীখ্রে
04 NOV 2020 3:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা মন্ত্রীমন্দলগী ইকোনোমিক এফিয়র্সকী কমিতীনা হিমাচল প্রদেশকী কুল্লু অমসুং শিমলা জিলাদা সতলুজ তুরেলদা লৈবা ২১০ মেগাৱাৎ ওইবা লুহরী স্তেজ-I হাইদ্রো পাৱর প্রোজেক্তকীদমক লুপা করোর ১৮১০গী ইনভেস্তমেন্ত প্রপোজেলদা অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্ত অসিদগী চহি খুদিংগী ইলেক্ত্রিক্কী য়ুনিৎ মিলিয়ন ৭৫৮.২০ পুথোক্কনি।
প্রোজেক্ত অসি সতলুজ জল বিদ্যুৎ নিগম লিমিতেদ (এস.জে.ভি.এন.এল)না বিল্দ-আউন-ওপরেৎ-মেন্তেন (বি.ও.ও.এম.)গী মওংদা ভারত সরকার অমসুং রাজ্য সরকারগী মতেংনা পাইখৎপনি। প্রোজেক্ত অসিগা মরী লৈনবা য়ানা ৱারোলদা হৌখিবা চহিগী নবেম্বরদা পাংথোকখিবা ‘রাইজিং হিমাচল, গ্লোবেল ইনভেস্তর মীৎ’তা হিমাচল প্রদেশ সরকারগা লোইননা খুৎয়েক পীনখিবনি অমসুং থৌরম অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ৭, ২০১৯দা হৌদোকখিবনি। ভারত সরকারনা প্রোজেক্ত অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচরগীদমক্তা লুপা করোর ৬৬.১৯গী গ্রান্ত পীদুনা মতেং পাংলি অমসুং মসিদগী পাৱর তারিফকী অৱাৎপা মেনশিনবদা মতেং ওইরগনি।
লুহরী স্তোজে-I হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত অসি থা ৬২গী মনুংদা হৌগনি অমসুং প্রোজেক্ত অসিদগী পুথোক্কদৌরিবা পাৱরনা গ্রিদকী তংদু লৈতাবদা মতেং ওইরগনি অমসুং পাৱর সপ্লাই ফগৎলগনি। গ্রিদতা রিন্যুএবল ইনর্জী ফংহনবতা নত্তনা অকোইবগী ফিভমদগী চহি খুদিংগী থোরক্লিবা কার্বোন দাইওক্সাইদ তন লাখ ৬.১কী চাংদুসু প্রোজেক্ত অসিদগী হন্থহল্লগনি অমসুং মসিদগী নুংশিৎগী মগুন ফগৎহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসি শেমগৎ-শাগৎপগী থবক-থৌরমদগী মসিগী অকোইবদা লৈরিবা মীওই ২০০০বু হকথেংননা অমসুং নাকোইননা থবক ফংহল্লগনি। মসিদগী রাজ্যগী সোসিও-ইকোনোমিক্কী চাউখৎ-থৌরাংদা মতেং ওইনরগনি। মসিদা নত্তনা, প্রোজেক্ত অসিগী মতম চহি ৪০নি অমসুং মসিদগী হিমাচল প্রদেশনা লুপা করোর ১১৪০গী মমল ওইবা পাৱর লেম্না ফংগনি। প্রোজেক্ত অসিনা শোকহনবা ইমুংশিংবু মথংগী চহি ১০ ফাওবা থা খুদিংগী ইলেক্ত্রিক য়ুনিৎ ১০০ লেম্না ফংহনগনি।
এস.জি.ভি.এন.না রিন্যুএবল ইনর্জী, পাৱর ত্রান্সমিসন অমসুং থর্মেল পাৱর জেনরেসনগী লমদা য়াম্না কন্না হোৎনরি। মসিনা চহি ২০২৩ ফাওবা সোর্স পুম্নমক্তা মসিগী অপুনবা ইন্সতোল তৌরবা কোপাসিতী মেগাৱাৎ ৫০০০গী ইন্তর্নেল গ্রোথ তার্গেৎ থম্লি। মসিদগী চহি ২০৩০ ফাওবা মেগাৱাৎ ১২০০০ অমসুং চহি ২০৪০ ফাওবা মেগাৱাৎ ২৫০০০গী মৈ পুথোকপগী থাজবা থম্লি।