শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা উত্তর প্রদেশতা থিবা-হুম্বগী থবক চত্থখ্রে
29 OCT 2020 7:19PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা ২৮.১০.২০২০দা রিয়েল এস্তেত বিজনেসতা মাইপুননা থবক তৌবা বিজনোরদা লৈবা গ্রুপ অমা অমসুং মখোয়গী এসোসিয়েতশিংগী মতাংদা থিবা হুম্বগী থবক চত্থখ্রে। গ্রুপ কমপনীশিং অসিনা লোনশিং অমসুং এদভান্স ওইনা মরী লৈনবা পার্তীশিং/ অতোপ্পশিং অমসুং অতোপ্পা পেয়েবলশিংদগী য়াম্লবা প্রিমিয়ম রিজার্বশিং অমসুং য়াম্লবা লায়েবিলিতীশিং লৈরবা ফাওবদা মখোয়না অতোপ্পদা এদভান্স ওইনা য়াম্লবা লোনগী শেনফমশিং লৈ হায়না মরাল শিরকপা লৈখি। গ্রুপ অসিগী সেলসশিং অদু উৎলিবা লোনশিং অমসুং এদভান্সশিং অদুগা চুনবা ওইখিদে।
থিবা–হুম্বগী থবক চত্থখিবা অদুদা হৌজিক ফাওবদা লুপা লাখ ৫০গী মথক্তা ওইবা হৌরকফম খঙদবা শেল অমসুং চাউরাক্না কে.জি. ২.৫ লুম্বা হৌরকফম খঙদবা সনা-লিকোনশিং ফংখি। থিবা-হুম্বগী থবক অদুদা শেয়র প্রিমিয়মগী মতাংদা মরাল শিরকখিবা অদু অচুম্বা ওইরমখি। মখোয়শিং অদুনা মখোয়গী সোর্স অদু ময়েক শেংনা তাকপা ঙমদবা মরী লৈনবা শেয়রহোল্দরশিং অদুগী ইনকম অদুগা চুনবা ওইখিদে।
থিবা-হুম্বগী থবক অদুদা কমপনী ২০গী হেন্না মফম অমখক্তদগী চলাইরম্বা থেংনখি, মসিগী মনুংদা কমপনী ময়াম অমা শাশিন্নবা কমপনীশিং ওইরমখি অমসুং থবক তৌবা অমত্তা উখিদে। কমপনীশিং অদুগী মমল অমত্তা লৈরমদে অদুবু মখোয়না শেয়র প্রিমিয়মগী য়াম্লবা শেনফম উৎখি। শাশিন্নবা কমপনীশিং অদু ফন্দশিং থাদোক্নবগী লম্বি অমা ওইনা শিজিন্নখি।
গ্রুপ মেম্বরশিং অদুগী মরক্তা অমদি য়ু.কে.দা লৈবা ফোরেন কমপনী অমা অমসুং লন্দনদা প্রোপর্তী অমদা ফানেন্সিয়েল ইন্তরেস্ত লৈরম্মি, মদুদা থাথখিবা ইনভেস্তমেন্তকী সোর্স অদু য়েংশিনখ্রে। মসিগী মথক্তা প্রোপর্তী কয়া অমদা ইনভেস্তমেন্ত তৌখিবশিং অদুগা মরী লৈনবা চিংননিংঙাই ওইবা দোক্যুমেন্তশিংশু মখোয়গী মফম কয়া অমদগী ফংবা ঙমখি অমসুং হায়রিবশিং অদুদসু িনভেস্তিগেত তৌখ্রে। গ্রুপ অসিনা মপু ওইবা প্রোপর্তিশিং অদুদা থাধখিবা ইনভেস্তমেন্ত অদুগী লিখুনদি ভেরিফাই তৌখ্রে। থিবা-হুম্বগী থবক অদুদা অখন্নবা পেমেন্তশিং/রিসীপশিং অদুগা মরী লৈনবা হেন্দ-রিতনপেপরশিংশু ফংবা ঙমখি অমসুং মখোয়শিং অদুসু য়েংশিনখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা বেঙ্ক লোক্কর ৬ ফংখ্রে অমসুং মখাতাবা ইনভেস্তিগেশনশিং চত্থরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Uttar Pradesh
29 OCT 2020 7:19PM by PIB Delhi
A search action was started by the Income Tax Department on 28.10.2020 in the case of a Bijnor based group engaged in real estate business and it’s associates. There were allegations that the group companies were having huge security premium reserves and massive liabilities in the form of loans and advances from related parties/others and other payables, even then they had advanced substantial loans to others. The sales of the group were not commensurate with the loans and advances shown.
During the search unexplained cash of more than Rs. 50 lakhand unexplained jewellery weighing approximately 2.5 kg has been found, so far.The allegations regarding share premium have been found to be correct during the search. They are not commensurate with the income of the concerned shareholders, who could not explain their sources.
During the search, more than 20 companies were found to be running from a single premise out of which many companies are dummy companies and do not show any operations. Companies are not having any worth but are showing significant amounts of share premium. The dummy companies are being used as conduit for layering of funds.
One of the group members has financial interest in one UK based foreign company and one property in London, the sources of investment therein are being examined. Apart from this, incriminating documents relating to investments in many properties have also been recovered from several premises and the same are being investigated. The sources of investment in properties owned by the group are being verified. Hand-writtenpapers relating to certain payments/receipts have also been found during the search and are being examined.
So far 6 bank lockers have been found and further investigations are going on.