য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
অহেনবা মীওই তরানিপাল অনলোফুল এক্তিভিতিজ (প্রিভেন্সন) এক্ত, ১৯৬৭গী মখাদা তেরোরিস্ত ওইনা লাউথোকখ্রে
27 OCT 2020 12:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী কল্লবা অমদি ফিরেপ চেৎপা লুচিং মখাদা, কেন্দ্র লৈঙাক্না ওগস্ত ২০১৯দা অনলোফুল এক্তিভিতীজ (প্রিভেন্সন) এক্ত, ১৯৬৭, মীওই অমবু তেরোরিস্ত ওইনা লাউথোকপা য়ানবা ৱাফম হাপচিন্নবগীদমক শেমদোকখি‍। শেমদোকপা অসি পুরক্ত্রিঙৈ মমাঙদা, লূপশিং খক্তবু তেরোরিস্ত লূপনি হায়না লাউথোকপা য়ারম্মী‍।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহনা তেরোরিস্ত থেংননা লৈবাকসিগী ফিরেপ্পু অমত্তা ওইবা ৱাখল্লোন্দা খোঙফম চেৎশিনহনখি‍। হায়রিবা শেমদোক্লবা ৱাফম অসি শীজিন্নদুনা, কেন্দ্র লৈঙাক্না সেপ্তেম্বর, ২০১৯দা মীওই মরি অমদি জুলাই ২০২০দা মীওই মাপল তেরোরিস্ত ওইনা লাউথোকখি‍।
লৈবাক্কী ঙাকশেলগী থৌরাং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙফম অমদি তেরোরিজমবু হীরম অমত্তদা তুমিন্না খাঙদুনা লৈশিন্দনবা থৌরাংবু চেৎশিনহল্লদুনা, মোদী লৈঙাক্না ঙসি মখাদা পীরিবা মীওই তরানিপাল অসিবু য়ু.এ.পি.এ. এক্ত ১৯৬৭গী ৱাফমশিংগী (২০১৯দা শেমদোকখিবগী মতুং ইন্না) মখাদা তেরোরিস্ত ওইনা লাথোকখ্রে অমদি মখোয়গী মমীং হায়রিবা এক্ত অসিগী মরিশুবা সিদ্যুলগী মখাদা হাপচিনখ্রে‍। মখোয়বা অকুপ্পা ৱারোলশিং মখাদা পীরি:
সাজিদ মির @ সাজিদ মাজীদ @ ইব্রাহিম সাহ @ ৱাসি @ খালি @ মুহম্মদ ৱাসীম
পাকিস্তানদা য়ুম্ফম ওইবা এল.ই.তি.গী মকোক থোংবা লুচিংবা অমদি ২৬/১১ মুম্বাই তেরর এতেক্কী মরুওইপা থৌরাংবা মীওই অমসুনি
য়ুসুফ মুজাম্মিল @ অহমদ ভাই @ য়ৌসুফ মুজাম্মিল বত @ হুরৈরা ভাই
পাকিস্তানদা য়ুম্ফম ওইবা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা এল.ই.তি.গী থৌওংশিংগী লুচিংবা অমদি ২৬/১১ মুম্বাই তেরর এতেক্তা মরাল শীরিবা মীওই অমা
অব্দুল রেহমান মক্কি @ অব্দুল রেহমান মক্কি
এল.ই.তি. মকোক অমদি এল.ই.তি. পোলিতিকেল এফ্যার্সকী মকোক্কী মশেন্নুপা অমদি এল.ই.তি.গী ফোরেন রিলেসন দিপার্তমেন্তকী মকোক ওইনা থবক তৌরিবা মীশক
সাহিদ মেহমুদ @ সাহিদ মেহমুদ রেহ্মাতুল্লাহ
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা তেরর লূপ লাসকর-ই-তাইবা (এল.ই.তি.)গী ফ্রন্তেল লূপ ওইরিবা আইন্না থিংখ্রবা লুপ পলাহ-ই-ইন্সানিয়ত ফাউন্দেসন (এফ.আই.এফ.)কী দিপুতী চীফ
ফর্হাতুল্লাহ ঘোরি @ রঅবু সিফিয়ান @ সর্দার সাহব @ ফরু
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা তেরোরিস্ত অমদি অক্সরধাম তেম্পল (২০০২)দা লান্দাবা অমদি হায়দরবাদকী তাস্ক ফোর্স ওফিসতা সুইসাইত এতেক (২০০৫) চত্থবদা চেন্নবা
অব্দুল রাউফ অসঘর @ মুফতি @ মুফতি অসঘর @ সাদ বাবা @ মৌলানা মুফতি রাউফ অসঘর
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা তেরোরিস্ত, মী লৌশিন্নবা অমদি মিলিতেন্ত ত্রেনিং পীননবা পাকিস্তান্দা ত্রেনিং কেম্পশিং লিংখৎপদা চেন্নবা অমদি ইন্দিয়ন পার্লিয়ামেন্ত হাউস, নই দিল্লীদা তেরোরিস্ত এতেক চত্থখিবদা (১৩.১২.২০০১) মরুওইবা খুজিন থৌরাং য়াৎপা মীওইনি‍।
ইব্রাহিম অথর @ অহমদ অলি মোহমদ অলি শৈখ @ জাবেদ অমজাদ সিদ্দিকি @ এ.এ. শৈখ @ চীফ
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা তেরোরিস্ত, দিসেম্বর ২৪, ১৯৯৯দা ইন্দিয়ন এয়রলাইন্স ফ্লাইত নম্বর আই.সি.-৮১৪ হায়জেক (কান্দহার হাইজেক্কিং কেস) তৌবদা চেন্নবা অমদি ইন্দিয়ন পার্লিয়ামেন্ত তেরোরিস্ত এতেক্কী (১৩.১২.২০০১) মরুওইবা খুজিন থৌরাং য়াৎপা মীওইনি‍।
য়ুসুফ অঝার @ অঝার য়ুসুফ @ মোহমদ সলিম
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা তেরোরিস্ত, দিসেম্বর ২৪, ১৯৯৯দা ইন্দিয়ন এয়রলাইন্স ফ্লাইত নম্বর আই.সি.-৮১৪ হায়জেক (কান্দহার হাইজেক্কিং কেস) তৌবদা চেন্নবা মীওইনি‍।
সাহিদ লতিফ @ সোতা সাসিদ ভাই @ নুর অল দিন
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা তেরোরিস্ত অমদি সিয়ালকোত সেক্তরগী জে.ই.এম.গী কমান্দর, ভারত্তা জে.ই.এম. তেরোরিস্ত লিংখৎপদা চেন্নবা মীওইনি‍। মহাক ভারত্তা তেরর এতেক থৌরাং তৌবা মতেং পাংবা অমদি থবক ওন্থোকপদসু চেন্নৈ‍।
১০
সয়েদ মোহম্মদ য়ুসুফ সাহ @ সয়েদ সলাহুদীন @ পীর সাহব @ বুজুর্গ
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা, হিজব-উল-মুজাহিদীনগী সুপ্রীম কমান্দর অমদি য়ুনাইতেদ জিহাদ কাউন্সিল (য়ু.জে.সি.)গী চেয়রমেন, ঐচ.এম. কেদরশিংনা তেরোরিস্তকী থৌওং মখা তানা চত্থনবগীদমক ভারত্তা শেল খোমগৎপা অমদি থৈদোরকপগী থবক্তা চেন্নবা মীওইনি‍।
১১
ঘুলাম নবি খান @ অমির খান @ সাইফুল্লাহ খান @ খালিদ সাইফুল্লাহ @ জৱাদ @ দান্দ
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা হিজবুল বুজাহিদীনগী (ঐচ.এম.) দিপুতী সুপ্রীম
১২
জফর হুসেন ভত @ খুর্সীদ @ মোহম্মদ গফর খান @ মৌলবি @ খুর্সীদ ইব্রাহিম
পাকিস্তান্দপা য়ুম্ফম ওইবা হিজবুল মুজাহিদীনগী দিপুতী চীফ অমদি হিজবুল মুজাহিদীনগী শেলথুমগী চুপ্লিসু পায়রি‍। কাস্মির তম্পাক্তা ঐচ.এম. থৌমীশিংগী শেল থাদোক থাজিনগী থৌদাং লৌরি‍।
১৩
রিয়াজ ইস্মাইল সাহবন্দ্রি @ সাহ রিয়াজ অহমদ @ রিয়াজ ভতকাল @ মোহম্মদ রিয়াজ @ অহমদ ভাই @ রসুল খান @ রোসন খান @ অজিজ
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা, তেরোরিস্ত লূপ “ইন্দিয়ন মুজাহিদীন” লিংখৎলকখিবা লুপ্লোয়‍। জর্মন বেগরী (২০১০), চিন্নাস্বামি স্তেদিয়ম বেঙ্গলোর (২০১০), জমা মসজিদ (২০১০), সীতলঘাত (২০১০) অমদি মু্বাই (২০১১) নচিংবা তোঙান তোঙানবা ভারত্তা চত্থবা তেরোরিস্তকী থৌওংশিদা চেন্নবা মীশক্নি‍।
১৪
মোহম্মদ ইকবাল @ সাবন্দ্রি মোহম্মদ ইকবাল @ ইকবাল ভতকাল
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা, তেরোরিস্ত লূপ ইন্দিয়ন মুজাহিদীনগী কো-ফাউন্দর‍। তেররদা শেল থাদবা অমদি জয়পুর সেরিএল ব্লাস্ত (২০০৮), দিল্লী সেরিএল ব্লাস্ত (২০০৮), অহমদবাদ অমদি সুরত্তা চত্থখিবা সেরিএল ব্লাস্ত (২০০৮), জর্মন বেকরী ব্লাস্ত, পুনে (২০১০) অমদি চিন্নাস্বামি স্তেদিয়ম, বেঙ্গলুরু ব্লাস্ত (২০১০)নচিংবা তোঙান তোঙানবা তেরোরিস্ত থৌওংশিংদা চেন্নবা মীশক্নি‍।
১৫
শৈখ সকিল @ সোতা সকিল
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা দাৱুদ ইব্রাহিমগী খোঙবু, দি-কম্পেনীগী আইন্না য়াদবা অমদি অন্দরৱর্ল্দ থৌওং পুম্নমক য়েংশিনবা মীশক্নি‍। ভারত্তা দি-কম্পেনীগী থৌমীশিংদা শেল থাদবা মীশক্নি‍। ১৯৯৩দা গুজরাত, ভারত্তা খুৎশু খুৎলায় লোন্না পুশিল্লকপদা চেন্নবা মীশক্নি‍।
১৬
মোহম্মদ অনিস শৈখ
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা তেরোরিস্ত, বোম্বে বোম্ব ব্লাস্ত কেস, ১৯৯৩দা চেন্নবা অমদি খুৎশু খুৎলায়, নোংমৈ মরু অমদি হেন্দ গ্রেনেদনচিংবশিং পীথোক পীশিন তৌবগী থৌদাং লৌবা মীশক্নি‍।
১৮
ইব্রাহিম মেমোন @ তাইগর মেমোন @ মুস্তাক @ সিকন্দর @ ইব্রাহিম অব্দুল রজাক মেমোন @ মুস্তফা @ ইস্মাইল
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা তেরোরিস্ত, বোম্বে বোম্ব ব্লাস্ত কেসকী থৌরাং য়াৎখিবা মীশক্নি‍।
১৮
জাবেদ চিক্না @ জাবেদ দাৱুদ তেলর
পাকিস্তান্দা য়ুম্ফম ওইবা দাৱুদ ইব্রাহিম কাস্করগী খোঙবু, বোম্বে বোম্ব ব্লাস্ত কেস, ১৯৯৩দা চেন্নবা মীশক্নি‍।
হায়রিবা মীওইশিং অসি ঙমখৈ ৱাংমদগী চত্থরকপা তোঙান তোঙানবা তেরোরিজমগী থৌওংশিংদা চেন্নবা অমদি লৈবাকসিবু মরা চেৎহন্দনবা ফৎত্রবা থৌশিল কয়া চোকথবা নাইদনা য়াৎলিবা ঙাক্তনি‍।

Ministry of Home Affairs
Eighteen more individuals declared as terrorists under the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967
27 OCT 2020 12:34PM by PIB Delhi
Under the strong and iron-willed leadership of the Prime Minister, Shri Narendra Modi, the Central Government had amended the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967 in August 2019, to include the provision of designating an individual as a terrorist. Prior to this amendment, only organizations could be designated as terrorist organizations.
The Union Home Minister, Shri Amit Shah has unequivocally reaffirmed the nation’s resolve to fight terrorism. By invoking the said amended provision, the Central Government designated four individuals in September, 2019 and nine individuals in July, 2020 as terrorists.
Reinforcing the commitment of strengthening national security and its policy of zero tolerance to terrorism, the Modi Government today has declared the following eighteen more individuals as designated terrorists, under the provisions of the UAPA Act 1967 (as amended in 2019) and included their names in the Fourth Schedule of the said Act. Their details are as under:
1.
Sajid Mir @ Sajid Majeed @ Ibrahim Shah @ Wasi @ Khali @ Muhammad Waseem
Pakistan based top LeT Commander and was one of the main planners of the 26/11 Mumbai terror attack.
2.
Yusuf Muzammil @ Ahmad Bhai @ Yousuf Muzammil Butt @ Hurreira Bhai
Pakistan based Commander of LeT operations in Jammu & Kashmir and accused in the 26/11 Mumbai Terror attack.
3.
Abdur Rehman Makki @ Abdul Rehman Makki
Brother-in-law of Hafiz Saeed, Chief LeT and Head of LeT political affairs and served as Head of LeT's foreign relations department.
4.
Shahid Mehmood @ Shahid Mehmood Rehmatullah
Pakistan based Deputy Chief of proscribed organization Falah-i-lnsaniyat Foundation (FIF), a frontal organisation of terror organisation Lashkar-e-Taiba (LeT).
5.
Farhatullah Ghori @ Abu Sufiyan @ Sardar Sahab @ Faru
Pakistan based terrorist and was involved in attack on Akshardham Temple (2002) and Suicide attack on Task Force office in Hyderabad (2005).
6.
Abdul Rauf Asghar @ Mufti @ Mufti Asghar @ Saad baba @ Maulana Mufti Rauf Asghar
Pakistan based terrorist, involved in Setting up of training camps in Pakistan for recruitment and militant training and Key conspirator in the terrorist attack (13.12.2001) on the Indian Parliament House, New Delhi.
7.
Ibrahim Athar @ Ahmed AliMohd. Ali Shaikh @ JavedAmjad Siddiqui @ A.A. Shaikh@ Chief
Pakistan based terrorist, involved in the hijacking of the Indian Airlines Flight No. lC-814 on Dec. 24, 1999, (Kandhar hijacking case) and also the key conspirator in the Indian Parliament terrorist attack (13.12.2001).
8.
Yusuf Azhar @ Azhar Yusuf @ Mohd. Salim
Pakistan based terrorist, involved in the hijacking of the Indian Airlines Flight No. lC-814 on Dec. 24, 1999 (Kandhar hijacking case).
9.
Shahid Latif @ Chota Shahid Bhai @ Noor Al Din
Pakistan based terrorist and JeM’s Commander of Sialkot sector, involved in launching of JeM terrorists into India. He is also involved in planning, facilitation and execution of terror attacks in India.
10.
Syed Mohammad Yusuf Shah @ Syed
Salahudeen @ Peer Sahab @ Buzurg
Pakistan based, Supreme Commander of Hizb-ul-Mujahideen and Chairman, United Jihad Council (UJC) Involved in fund raising and routing finances to India for furtherance of terrorist activities by HM cadres
11.
Ghulam Nabi Khan @ Amir Khan @ Saifullah Khalid @ Khalid Saifullah @ Jawaad @ Daand
Pakistan based, Deputy Supreme of Hizbul Mujahideen (HM).
12.
Zaffar Hussain Bhat @ Khursheed @ Mohd. Zafar Khan @ Moulvi @ Khursheed Ibrahim
Pakistan based, Dy. Chief, Hizbul Mujahideen and also handles Financial affairs of Hizbul Mujahideen. Responsible for sending funds for HM operatives in the Kashmir Valley.
13.
Riyaz Ismail Shahbandri @ Shah Riyaz Ahmed @ Riyaz Bhatkal @ Md. Riyaz @ Ahmed Bhai @ Rasool Khan @ Roshan Khan @ Aziz
Pakistan based, Founder member of terrorist organization “Indian Mujahideen”. Involved in various terrorist acts in India including German Bakery (2010), Chinnaswami Stadium, Bangalore (2010) , Jama Masjid (2010), Sheetlaghat (2010) and Mumbai (2011) etc.
14.
Md. Iqbal @ Shabandri Mohammed Iqbal @ Iqbal Bhatkal
Pakistan based Co- founder of the terrorist organization, Indian Mujahideen (IM). Involved in terror financing and various terrorist acts including Jaipur Serial Blasts (2008), Delhi Serial Blasts (2008), Serial Blasts of Ahmedabad and Surat (2008), German Bakery Blast, Pune of (2010) and Chinnaswami Stadium, Bengaluru Blasts (2010) etc.
15.
Shaikh Shakeel @ Chhota Shakeel
Pakistan based Associates of Dawood Ibrahim, looks after all criminal and underworld operations of D-Company. Finances D-Company operatives of India. Involved in the smuggling of firearms to Gujarat, India, during 1993.
16.
Mohammad Anis Shaikh
Pakistan based terrorist, involved in Bombay Bomb Blast Case, 1993 and responsible for the supply of arms, ammunition and hand grenades.
17.
Ibrahim Memon @ Tiger Memon @ Mushtaq @ Sikander @ Ibrahim Abdul Razak Memon @ Mustafa @ Ismail
Pakistan based terrorist, hatched the criminal conspiracy of the Bombay Bomb Blast Case.
18.
Javed Chikna @ Javed Dawood Tailor
Pakistan based Associate of Dawood Ibrahim Kaskar, involved in Bombay Bomb Blast case, 1993.
These individuals are involved in various acts of terrorism from across the border and have been relentless in their nefarious efforts of destabilizing the country.