ঙাকশেল মন্ত্রালয়
নুপী পাইলোৎশিংগী অহানবা কাংবু নেভিনা ওপরেসনশিংদা শীজিন্নরে
22 OCT 2020 7:30PM by PIB Imphal
কোচিদা সাউদর্ন নেভেল কমান্দ(এস এন সি)না দোনিয়র এয়রক্রাফতা ভারত নেভিগী নুপী পাইলোৎশিংগী অহানবা কাংবু ওপরেসনশিংদা শীজিন্নরে। ২৭সুবা দোনিয়র ওপরেসনেল ফ্লাইং ত্রেনিং(দি ও এফ তি) কোর্সকী পাইলোৎ তরুক্কী মনুংদা য়াওরিবা নুপী পাইলোৎ অহুম, ২০২০গী ওক্তোবর ২২দা কোচিদা আই.এন.এস গরুরদা পাংথোকপা পাসিং আউদ থৌরমদা ‘মপুংফানা মথৌ পাংথোক্লবা মেরিতাইম রিকন্সাইনান্স(এম আর) পাইলোৎশিং’ ওইনা মাইপাক্না ত্রেনিং লোইশিনখ্রে।
থৌরম অদুদা এস.এন.সিগী চীফ স্তাফ ওফিসার(ত্রেনিং), রিয়র এদমিরেল এন্তোনি জর্জ, ভি.এস.এম, এন.এমনা চীফ গেস্ত ওইনা শরুক য়াখি অমসুং মিসন খুদিংমক্তা দোরিয়র এয়রক্রাফ পাইনবা মতিক চারবা পাইলোৎশিংদা মনাশিং পীখি। অহানবা কাংবুগী নুপী পাইলোৎ অহুম অদুদি লেপ্তনেন্ত সুবাঙ্গি শ্বারুপ(তিলহার, উত্তর প্রদেস), লেপ্তনেন্ত দিবয়া শর্মা(মালবিয়া নগর,নিউ দিল্লি) অমসুং লেপ্তনেন্ত সিবাঙ্গি(মুজাফরপুর, বিহার)নি। হায়রিবা ওফিসারশিং অসি অহানবদা ইন্দিয়ান এয়রফোর্সকা লোয়ন্না পাইনবগী ত্রেনিং পাংথোকখি অমসুং দি.ও.এফ.তি কোর্স মমাংদা নেভিদা মতম খরা ত্রেনিং পাংথোকখি। এম.আর ফ্লাইংগীদমক শীজিন্নরিবা নু্পী পাইলোৎ অহুম অসিগী মনুংদা, ২০১৯গী দিশেম্বর ২দা লেপ্তনেন্ত সিবাঙ্গি নেভিগী অহানবা পাইলোৎ অমা ওইখি।
কোর্স অসিদা থা অমা এস.এন.সিগী তোঙান-তোঙানবা স্কুলশিংদা গ্রাউন্দ ত্রেনিং পাংথোকখি অমসুং এস.এন.এস, আই.এন.এ.এস ৫৫০গী দোনিয়র ইসক্বাদ্রোনদা থা নিপালগী ফ্লাইং ত্রেনিং পাংথোকখি। লেপ্তনেন্ত দিবয়া শর্মাদা ‘ফার্স্ত ইন ফ্লাইং’ অমসুং লেপ্তনেন্ত সিবম পান্দেদা ‘ফার্স্ত ইন গ্রাউন্দ’ পীখি।
লৈখিদ্রবা লেপ্তনেন্ত সাইমন জর্জ পিনোমোতিল নিংশিংবা ওইনা পীবা ‘খ্বাইদগী থৌনা ফবা ত্রেনি’গী ফ্লেগ ওফিসার কমান্দিং-ইন-চীফ(সাউথ)রোল্লিং ত্রোফি লেপ্তনেন্ত কুমার বিক্রমদা পীখি। আইলেন্দর পাইলোৎ অমা ওইখিবা অমসুং ইসক্বাদ্রোনগী মথৌ পাংথোক্লিঙৈদা ১৯৮৫গী মে ১৭দা এয়র ক্রাস অমদা লৈখিদ্রবা থৌনা ফরবা ওফিসার অসি মতম চুপ্পদা নিংশিংদুনা লৈহৌনবা মসিগী ত্রোফি অসি আই.এন.এ.এস ৫৫০গী দাইমন্দ জুব্লি থৌরম মনুংদা ২০১৯গী জুন ১৮দা হৌদোকখিবনি।

Ministry of Defence
Navy Operationalizes First Batch of Women Pilots
22 OCT 2020 7:30PM by PIB Delhi
The first batch of women pilots of Indian Navy have been operationalized on Dornier Aircraft by the Southern Naval Command (SNC) at Kochi. The three women pilots were part of the six pilots of the 27th Dornier Operational Flying Training (DOFT) Course, who graduated as ‘Fully operational Maritime Reconnaissance (MR) Pilots’ at a passing out ceremony held at INS Garuda, Kochi on 22 Oct 20.
Rear Admiral Antony George, VSM, NM, Chief Staff Officer (Training) of SNC was the chief guest of the event and presented awards to the pilots who are now fully qualified on Dornier aircraft for all operational missions. The three women pilots of first batch are LieutenantDivya Sharma (from Malviya Nagar, New Delhi), LieutenantShubhangiSwaroop (fromTilhar, Uttar Pradesh) and Lieutenant Shivangi (fromMuzaffarpur, Bihar). These officers had initially undergone basic flying training partly with Indian Air Force and partly with the Navy prior to DOFT course. Amongst the three women pilots operationalized for MR flying, Lt Shivangi was the first to qualify as a naval pilot on 02 Dec 2019.
The course comprised of one month of ground training phase, which was conducted at various professional schools of SNC and eight months of flying training at the Dornier Squadron of SNC, INAS 550.Lt Divya Sharma & Lt Shivam Pandey were adjudged ‘First in Flying’ and ‘First in Ground’ subjects, respectively. TheFlag Officer Commanding-in-Chief (South) rolling trophy in memory of late Lt Simon George Pynomootil for the ‘Most spirited trainee’ was presented to Lt Kumar Vikram. This trophy was instituted on18 Jun 2019during the Diamond Jubilee Celebration of INAS 550 to immortalize the spirit of the officer who was a qualified Islander pilot and lost his life in a fatal air crash whilst serving the squadron on 17 May 1985.