ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এয়র মার্সল আর.জে. দকৱর্থনা এয়র হেদকৱার্তর্স ৱায়ু ভৱনদা এ.ও.পি. ওইনা ফম পাইখ্রে
01 OCT 2020 9:16PM by PIB Imphal
এয়র মার্সল আর.জে. দকৱর্থনা ২০২০গী ওক্তোবর তাং ১দা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী এয়র হেদকক্বার্তর্স ৱায়ু ভৱনদা এয়র ওফিসর ইনচার্জ আর্সোনেলগী ফম অসি পাইখি। মহাক অসি ১৯৮৩গী মে ২৯দা আই.এ.এফ.কী ফাইতর স্ত্রীমদা ফাইতর পাইলত অমা ওইনা কমিসন তৌখিবনি। চহি ৩৮রোম শাংলবা মশক নাইবা কেরিয়র অসিদা, এয়র ওফিসর অসিনা আই.এ.এফ.কী ইনভেনতরী লৈবা মখল কয়াগী ফাইতর অমসুং ত্রেনর এয়রক্রাফ কয়া পাইখ্রে। মহাক অসি মিগ-২১ অমসুং মিগ-২৯ ফাইতর এয়রক্রাফতা ওপরেসনেল ফ্লায়িং য়াওনা পুং ৩০০০গী মথক্তা পাইবগী মহাক্কী এক্সপেরিয়েন্সসু লৈ।
আই.এ.এফ.তা মহাক্কী মিংচৎ লৈরবা কেরিয়র অসিগী মনুংদা, এয়র ওফিসর অসিনা মরু ওইবা ফম কয়াসু পাইখি। মহাক অসি ফ্রন্তলাইন ফাইতর স্ক্বাদ্রোন অমগী কমান্দিং ওফিসর ওইরম্মি অমসুং প্রিমিয়র ফাইতর বেস অমসু কমান্দ তৌরম্মি। এয়র ভাইস মার্সল অমা ওইনা মহাক্না হেদক্বার্তর ইন্তিগ্রেতেদ দিফেন্স সার্বিসেসতা ইন্তিগ্রেতেদ দিফেন্স স্তাফ (তেক্নিকেল ইন্তেলিজেন্স)কী এসিস্তেন্ত চীফ ওইনা পাইরকখি, এয়র ওফিসর কমান্দিং এদভান্স হেদক্বার্তর সেন্ত্রেল এয়র কমান্দ, এয়র দিফেন্স কমান্দর, সাউদর্ন এয়র কমান্দ, হায়রিবা ময়াম্না পাম্নরবা ফমশিং অসি পাইরকখি। এয়র মার্সল অমা ওইনা, মহাক্না সেনিয়র স্তাফ ওফিসর, সেন্ত্রেল এয়র কমান্দকীসু ফম পাইরখি। হৌজিক হৌজিক ফংলিবা এপোইন্তমেন্ত অসিগী মমাংদা মহাক ৱেস্তর্ন এয়র কমান্দকী সেনিয়র এয়র স্তাফ ওফিসর ওইরম্মি। এয়র মার্সল অসি দিফেন্স স্তাফ কোলেজকী এলুম্নস অমনি।
মহাক্কী মশক নাইবা সার্বিস অসিবু ইকাই খুম্নবা ওইনা ২০০৮দা এয়র মার্সল অসিবু ৱিসিস্ত সেৱা মেদল পীখি।

Ministry of Defence
Air Marshal RJ Duckworth takes over as AOP at Air Headquarters Vayu Bhawan
01 OCT 2020 9:16PM by PIB Delhi
Air Marshal RJ Duckworth took over as Air Officer in charge Personnel at Air Headquarters Vayu Bhawan, Indian Air Force on 01 Oct 20. He was commissioned into Fighter Stream of the IAF on 29 May 1983 as a Fighter Pilot. In a distinguished career spanning nearly 38 years, the Air Officer has flown wide variety of fighter and trainer aircraft in the inventory of IAF. He has a flying experience of more than 3000 hours including operational flying on MiG-21 and MiG-29 fighter aircraft.
During his illustrious career in the IAF, the Air Officer has held numerous important appointments. He was Commanding Officer of a frontline fighter squadron and has also commanded a premier Fighter Base. As an Air Vice Marshal, he held the coveted appointments of Assistant Chief of Integrated Defence Staff (Technical Intelligence) at Headquarter Integrated Defence Services, Air Officer Commanding Advance Headquarter Central Air Command, Air Defence Commander, Southern Air Command. As an Air Marshal, he held the appointments of Senior Air Staff Officer, Central Air Command. Prior to his present appointment, he was Senior Air Staff Officer, Western Air Command. The Air Marshal is an alumnus of Defence Services Staff College
In recognition of his distinguished service, the Air Marshal was awarded Vishisht Seva Medal in 2008.