ইলেক্সন কমিসন
চৎলিবা বিহার এসেমব্লী ইলেক্সন, ২০২০গী মনুংদা এক্সপেন্দিচর মোনিতরিং প্রোসেস্তা রেকোর্দ ওইনা লুপা করোর ৩৫.২৬ ফাগৎখি
20 OCT 2020 6:06PM by PIB Imphal
বিহার লেজিস্লেতিব এসেমব্লী ২০২০গী জেনরেল ইলেক্সন্দা ব্লেক মনী মতীক চানা থিংনবগীদমক ইলেক্সন কম্মিসন্না বিহার রাজ্যদা এক্সপেন্দিচর ওবজর্বর ৬৭ থাখি। কম্মিসন অসিনা শ্রীমতি মধু মহাজন, এক্স-আই.আর.এস. (আই.তি.): ১৯৮২ অমসুং শ্রী বি. আর. বালাকৃষ্ণন, এক্স-আই.আর.এস. (আই.তি.):১৯৮৩, লমসিদা খঙ হৈরবা অমসুং ত্রেক রেকোর্দ লৈরবা ওফিসরশিংবু বিহার লেজিস্লেতিব এসেমব্লী জেনরেল ইলেক্সন ২০২০গী স্পিসিএল এক্সপেন্দিচর ওবজর্বর ওইনা খনখি।
মুন্না নৈনরবা মতুংদা এসেমব্লী কন্সিতিত্যুএন্সী ৯১বু এক্সপেন্দিচর সেন্সিতিব কন্সতিত্যুএন্সীনি হায়না মার্ক হেন্না কুপ্না য়েংশিন্নবা হোৎনখি। ফ্লাইং স্ক্বাৎ ৮৮১ অমসুং স্তেতিক সর্বিলিএন্স তীম ৯৪৮সু বিহারগী এসেমব্লী ইলেক্সনগী ইলেক্সন এক্সপেন্দিচর মোনিতরিংগী থবক তৌনবগীদমক শেমখি। চাদিং য়েংশিনবা মতমদা, কম্মিসন অসিনা মীফম কয়া অমা বিহার অমসুং থংবা রাজ্যশিংগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা ফমখি।
মীখলগী মনুংদা শেল অমসুং খুদোলপোৎশিং য়েনবা অসি আইনগী মতুং ইন্না য়াদে, খুদম ওইনা শেল, য়ু নত্ত্রগা অতোপ্পা পোৎলমশিং ইলেক্তরশিংদা মখোয়বু হুম্নবগীদমক য়েনবা য়াদে। চাদিংশিং অসি আই.পি.সি.গী ১৭১ বি অমসুং আর.পি. এক্ত ১৯৫১গী মখাদা "শেঞ্জা থুমজা"গী থবক্নি হায়না লৌগনি। অসিগুম্বা পোৎলমশিংগীদমক চাদিং তৌবা হায়বসি আইন্না য়াদে। এ.ই. ২০১৫দা লুপা করোর ২৩.৮১ খোমগৎখিবগা চাংদম্নবদা মাংজৌননা হৌজিক ফাওবা খোমগৎখ্রবশিং (ওক্তোবর ১৯, ২০২০ ফাওবদা) মখাদা পীরি।
এসেমব্লী ইলেক্সন, ২০২০ (১৯.১০.২০২০ ফাওবদা)
(লুপা কোরোর)
এসেমব্লী ইলেক্সন ২০১৫
(লুপা করোরদা)
অপুনবা
লুপা করোর ৩৫.২৬ + লুপা লাখ ৭৯.৮৫ (নেপালি করেন্সী)
লুপা করোর ২৩.৮১

Election Commission
Record Seizures worth Rs 35.26 crores done in Expenditure Monitoring Process in ongoing Bihar Assembly Elections, 2020
20 OCT 2020 6:06PM by PIB Delhi
For effective monitoring to curb black money in General Election to Legislative Assembly of Bihar, 2020, Election Commission of India has deployed 67 Expenditure Observers in the State of Bihar. Commission has also has appointed Ms. Madhu Mahajan, ex-IRS(IT):1982 and Sh. B. R Balakrishnan, ex-IRS(IT):1983, officers having formidable domain expertise and impeccable track record, as Special Expenditure Observers for General Election to Legislative Assembly of Bihar, 2020.
After due assessment, 91 Assembly Constituencies have been marked as Expenditure Sensitive Constituencies for more focussed monitoring. 881 Flying Squads and 948 Static Surveillance Teams have been formed for Election Expenditure Monitoring work for the Assembly elections of Bihar. On expenditure monitoring, Commission has convened various meetings with senior officials of Bihar and neighbouring states.
Distributing cash and gifts during electoral process is not permitted under the law, e.g., distribution of money, liquor, or any other item disbursed and given to the electors with the intent to influence them. This expenditure comes under the definition of “bribery” which is an offence both under 171B of IPC and under R.P. Act, 1951. The expenditure on such items is illegal. Details of record seizures already done so far (as on 19th October 2020) - compared to total of Rs 23.81 cr in AE 2015- are as follows.
Assembly Elections, 2020 (Upto 19.10.2020)
(In Rs. Cr.)
ASSEMBLY ELEC.2015
(In Rs Cr.)
Total
Rs 35.26 crores+
Rs. 79.85 lacs (Nepali Currency)
Rs 23.81 crores