Ministry of Education
Union Minister of Education virtually inaugurates Golden Jubilee Building of the Department of Chemical Engineering of NIT Tiruchirappalli
20 OCT 2020 7:28PM by PIB Delhi
Union Minister of Education Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ inaugurated virtually the Golden Jubilee Building of the Department of Chemical Engineering of NIT Tiruchirappalli today. Shri. Bhaskar Bhat, Chairperson BOG, NIT Tiruchirappalli, Dr. (Mrs.) Mini Shaji Thomas, Director, NIT Tiruchirappalli and Dr. (Mrs.) K.M. Meera Sheriffa Begum, Head of the Department, Chemical Engg., NIT Tiruchirappalli were also present on the occasion.
Speaking on the occasion the Minister congratulated the institution for the rankings and recent achievements. He said that every institute’s pride is their outgoing students who takes the message and responsibility to the society and country as well. Mentioning about the vibrant alumnis of NIT-T, Shri Pokhriyal said that he is proud of the way the students had taken their employment as well as their commitment to the society post education.
The Minister expressed his happiness that the patent filing and awarded have gone up in the recent years which indicates that the institute is moving in the direction of innovation and startups so that the youngsters in future will become entrepreneurs rather than job hunters. He wanted NIT-T to be a part of Atma nirbhar bharat, unnat bharat, etc programmes of the Government. Shri Pokhriyal also congratulated NIT-T for adopting the villages under Unnat Bharat Abhiyan project and mentioned the efforts taken towards training the rural students who cracked JEE and secured admission in NITT. He wished that if every student adopts one rural student and provide them education then our country will progress farther in the years to come. The measures taken by NIT-T during the pandemic such as online classes, secured campus, contribution to society etc during the pandemic was also appreciated by the Minister.
Shri Pokhriyal said that the Golden Jubilee Building of Chemical Engineering will be the foundation stone of the Swarnim Bharat project.He informed that The new golden jubilee building constructed at a cost of around 7.65 crores houses furnished seminar hall, modelling and simulation laboratory, 13 research laboratories with networking facility, two analytical labs to accommodate 10 sophisticated analytical equipment with power back up and furnished faculty rooms.
Dr.Mini Shaji Thomas mentioned the achievements of NITT as PMRF, NIRF Rank of 9th in engineering etc.. NITT trained 20 students for JEE. out of 20, 2 got admission in NITT. She also mentioned that NIT-T has much more potential which is to be realised and NIT-T will achieve the set goals and targets with the help of the Ministry.
The presidential address was delivered by the Chairperson, BoG of NIT Tiruchirappalli, Shri. Bhaskar Bhat. Shri Bhat in his address expressed his pleasure and said it is an honour to be a part of this juncture of the institute to inaugurate an infrastructural modern building of Chemical Engineering. He also mentioned that the Minister of Education has a special liking for NIT-T particularly when the Hon’ble Minister of Education as well as the union government in gearing up for an internationally relevant National Education Policy in India. NEP recently unveiled is highly inspiring messaging India centred education. This will enable NIT-T to achieve greater heights enabling its Mission and Vision. The education policy, he added that is vibrant and sustainable, creating a knowledge society impart high quality education to all and will create a multidisciplinary forum for NITs. He also appreciated the efforts of Director, Head of the Department, Dean (P&D) for the commendable work. He expressed that the building will help achieve the mission and vision of the Department.
Dr.Meera Sheriffa Begum, HOD, Department of Chemical Engineering proposed the vote of thanks. She also mentioned that it was a privilege for the Department of Chemical Engineering to be inaugurated by the Minister of Education and thanked everyone who was a part of the program.
The Department of Chemical Engineering, NIT Tiruchirappalli is one of the premier centers for Chemical Engineering in India. The Department was started in 1967 and Dr S. H. Ibrahim as the Founder- Head, strived to make it one of the premier Institutes offering UG, PG and Ph. D Programs. The department has so far produced over 80 Doctorates, 5 in M.S., Over 1200 post graduates and more than 2500 under graduates.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রীনা এন.আই.তি. তিরুচিরাপল্লিগী কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং দিপার্মেন্তকী গোল্দন জুব্লী বিল্দিং ভর্চ্যুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে
20 OCT 2020 7:28PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী এজুকেসন মন্ত্রী শ্রী রামেশ পোখ্রিয়ল ‘নিশঙ্ক'না এন.আই.তি. তিরুচিরাপল্লিগী কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং দিপার্তমেন্তকী গোল্দন জুব্লী বিল্দিং ঙসি ভর্চ্যুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে। এন.আই.তি. তিরুচিরাপল্লিগী বি.ও.জি.গী চিয়রপর্সন শ্রী ভাস্কর ভৎ, এন.আই.তি. তিরুচিরাপল্লিগী দিরেক্তর দা. (শ্রীমতি) মিনি শাজি থোমাস, অমসুং এন.আই.তি. তিরুচিরাপল্লিগী কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং দিপার্তমেন্তকী হেদ দা. (শ্রীমতি) কে. এম. মীরা শেরিফা বেগমসু থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা মন্ত্রীনা ইন্সতিত্যুসন অসিনা ফংলকখিবা রেঙ্কিং অমসুং নৌনা মাই পাকখিবশিংগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি ইন্সতিত্যুত খুদিংমক্না মখোয়দগী তম্বা লোইখ্রবা মহৈরোয়শিংনা খুন্নাই অমদি লৈবাক অসিগী থৌদাং লৌবদা চাউথোকচবা পোকই। এন.আই.তি.-তি.গী মশিং য়াম্লবা এলুম্নিশিংগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী পোখ্রিয়লনা হায়খি মহৈরোয়শিংনা মখোয়গী থবক তৌবগা লোয়ননা মহৈ তম্লবা মতুংদা খুন্নাই অসিগীদমক কত্থোকপগী মওং অসিদা মহাক্না চাউথোকচৈ।
হৌগৎলকলিবা নহাশিংনা তুংলমচৎতা থবক থীরিবা মীওইশিং ওইবগী মহুত্তা ওন্তর্প্রিনোরশিং ওইনবা ইনোবেসন অমসুং স্তার্তশপশিংগী মায়কৈদা চংশিল্লি তাক্লদুনা চহি খরা অসিদা পেতেন্ত ফাইল তৌবা অমসুং এৱার্দ তৌখিবা অসিদা মন্ত্রীনা নুংঙাইবা পোকই হায়না ফোঙদোকখি। সরকারগী আত্মানির্ভর ভারত, উন্নৎ ভারত অসিনচিংবা প্রোগ্রামশিং অসিগী এন.আই.তি.-তি.না শরুক অমা ওইনবা মহাক্না অপাম্বা ফোঙদোকখি। উন্নৎ ভারত অভিয়ান প্রোজেক্তকী মখাদা খুঙ্গংশিং শরুক য়াহনবগীদমক এন.আই.তি.-তি.বু থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং জী মাই পাক্লবা অমসুং এন.আই.তি.তি.দা মিং চনবা ফংখ্রবা খুঙ্গংগী মহৈরোয়শিং ত্রেনিং পীনবা লৌৎখৎপা খোঙথাংশিং অদুসু ফোঙদোকখি। করিগুম্বা মহৈরোয় খুদিংমক্না খুঙ্গংগী মহৈরোয় অমবু মতেং পাংদুনা মখোয়বু মহৈ তম্বা ফংহল্লবদি ঐখোয়গী লৈবাক অসি লাক্কদৌরিবা চহিশিং অসিদা খুমাং চাউশিনবা ঙমগনি হায়না মহাক্না হায়খি। লায়চৎ অসিগী মনুংদা এন.আই.তি.-তি.না ওনলাইন ক্লাসশিং পাংথোকপা, কেম্পস্তা চেকশিল থৌরাং লৌখৎপা, খুন্নাইদা পাংলিবা মতেংনচিংবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং অসিসু মন্ত্রীনা থাগৎখি।
শ্রী পোখ্রিয়লনা হায়খি কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিংগী গোল্দন জুব্লী বিল্দিং অসিনা স্বর্নিম ভারত প্রোজেক্তকী য়ুম্বী ওইরগনি। মহাক্না হায়খি লুপা করোর ৭.৬৫ রোম চংনা শাখিবা অনৌবা গোল্দন জুব্লী বিল্দিং অসিদা মচাক মথুম য়াওরবা সেমিনার হোল, মোদেলিং অমসুং সিমুলেসন লেবোরেতরী, নেৎৱার্কিং ফেসিলিতীগা লোয়ননা রিসর্চ লেবোরেতরী ১৩, পাৱর বেক অপকা লোয়ননা অফবা এনালাইতিকেল ইক্বিপমেন্ত য়াওবা এনালাইতিকেল লেব অনি অমসুং মচাক মথুম শুনা য়াওবা ফেকল্তী রুমশিং লৈরি।
দা. মিনি শাজি থোমাসনা পি.এম.আর.এফ., এন.আই.আর.এফ.কী ইঞ্জিনীয়রিংদা ৯শুবা রেঙ্ক ফংখিবা অসিনচিংবা এন.আই.তি.তি.না মাই পাকপশিং অদু থমখি। এন.আই.তি.তি.না মহৈরোয় ২০ ত্রেন তৌখি, ২০ অসিগী মনুংদা ২দি এন.আই.তি.তি.দা মিং চনবা ফংখ্রে। মহাক্না এন.আই.তি.-তি.গী উত্থোক্ত্রিবা তৌবা ঙম্বা কয়া লৈরি অমসুং এন.আই.তি.-তি.না থম্লিবা পান্দমশিং অসি মন্ত্রালয়গী মতেংগা লোয়ননা ফংবা ঙমগনি হায়না ফোঙদোকখি।
থৌরম মপুগী ৱারোল অদু এন.আই.তি. তিরুচিরাপল্লিগী বি.ও.জি.গী চিয়রপর্সন শ্রী ভাস্কর ভৎনা পীখি। শ্রী ভৎকী ৱারোলদা মহাক্না নুংঙাইবা পোকপা অদু ফোঙদোকখি অমসুং ইন্সতিত্যুত অসিগী কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অনৌবা বিল্দিং অসি শঙ্গাবগী থৌরম অসিগী শরুক অমা ওইবা ফংবা অসি লাইবক ফবনি। মহাক্না হায়খি মরু ওইনা ইকাই খুম্নরবা এজুকেসনগী মন্ত্রীগা লোয়ননা কেন্দ্র সরকারনা মালেমগী থাক্কী ওইবা ভারতকী নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অসি পুরক্নবা হোৎনরিবা মতম অসিদা এজুকেসন মন্ত্রীনা এন.আই.তি.-তি অসি অখন্ননা ফগৎহন্নবা অপাম্বা পোকই হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। হন্দক্তা এন.ই.পি.না ঈথিল হেন্না পীগদবা মেসেজিং ইন্দিয়া সেন্তর্দ এজুকেসন হৌদোকখি। মসিনা এন.আই.তি.-তি.না মখোয়গী মিসন অমসুং বিজনদা হেন্না মাই পাকপা পুরকপা ঙমহনগনি। অফবা অমসুং মতম শাংনা চৎকদবা এজুকেসন পোলিসী অসিনা মীপুম খুদিংমক্তা অফবা এজুকেসন ফংহনবা ঙম্বা লৌশিংনা থল্লবা খুন্নাই অমা শেম্বদা অমসুং এন.আই.তি.শিংগী মল্তিদিসসিপ্লিনরী ফোরম অমা শেম্বা ঙমহনগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। মহাক্না শীংথানিংঙাই ওইবা থবক অসিগীদমক দিরেক্তর, দিপার্তমেন্তকী হেদ ওইরিবা , দীন (পি এন্দ দি)না হোৎনরিবশিং অসিসু থাগৎখি। দিপার্তমেন্ত অসিগী মিসন অমসুং বিজন অসি ফংনবা হোৎনবদা বিল্দিং অসিনা মতেং পাংগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
এন.আই.তি. তিরুচিরাপল্লিগী কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং দিপার্তমেন্তকী হেদ ওইরিবা দা. (শ্রীমতি) কে. এম. মীরা শেরিফা বেগমনা থৌরম লোইশিনবগী থাগৎ ৱারোল পীখি। এজুকেসন মন্ত্রীনা শঙ্গাখিবা অসি কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং দিপার্তমেন্তকী ওইনদি লাইবক ফবা অমনি হায়না থমখি অমসুং প্রোগ্রাম অসিদা শরুক য়াখিবা মীপুম খুদিংমকপু মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
এন.আই.তি. তিরুচিরাপল্লিগী কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিং দিপার্তমেন্ত অসি ভারতকী কেমিকেল ইঞ্জিনীয়রিংগী মাংজিল থারিবা সেন্তর অমনি। দিপার্তমেন্ত অসি ১৯৬৭দগী হৌখি অমসুং ফাউন্দর-হেদ ওইনা দা. এস. ঐচ. ইব্রাহিমনা য়ু.জি., পি.জি. অমসুং পিঐচ.দি.প্রোগ্রামশিং ফংহন্দুনা মাংজিল থারিবা ইন্সতিত্যুতশিংগী মরক্তা অমা ওইনবা হোৎনখি। দিপার্তমেন্ত অসি হৌজিক ফাওবদা দোক্তরেৎ ৮০গী মথক্তা, এম.এস. ৫, পোস্ত গ্রেজ্যুৎ ১২০০গী মথক্তা অমসুং অন্দর গ্রেজ্যুৎ ২৫০০ হেন্না পুথোকখ্রে।