শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি নির্মালা সিথারামন্না আই.এম.এফ.কী ইন্তরনেস্নেল মোনেতরী অমসুং ফাইনান্সিএল কম্মিতিগী প্লেনরি মিতিংদা ভিদিও-কনফরেন্সকী খুত্থাংদা শরুক য়াখ্রে
15 OCT 2020 8:27PM by PIB Imphal
ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নির্মালা সিথারামন্না ঙসি ইন্তরনেস্নেল মোনেতরী অমসুং ফাইনান্সিএল কম্মিতি (আই.এম.এফ.সি.)গী, মিনিস্ত্রীএল-লেবেলগী ওইবা ইন্তরনেস্নেল মোনেতরী ফন্দ (আই.এম.এফ.)গী প্লেনরি মিতিংদা ভিদিও-কনফরেন্সকী খুত্থাংদা শরুক য়াখ্রে।
মিতিং অসিগী খন্ন নৈনবা অসি আই.এম.এফ. মেনেজিং দাইরেক্তরগী গ্লোবেল পোলিসি এজেন্দাদা তাইতল ওইনা “কেতালাইজিং এ রিসালিএন্ত রিকোভেরি” অসিদা বেজ তৌবনি। আই.এম.এফ.সি.গী মেম্বরশিং অসিনা কম্মিতি অসিবু অপদেৎ তৌদুনা কোবিদ-১৯ অসিবু লান্থেংনবা অমসুং মসিনা শোকহল্লিবা অসিদা লৌখৎলিবা থৌদাং অমসুং খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎপনি।
মিতিং অসিদা ৱা ঙাংবদা শ্রীমতি সিথারামন্না হায় শম্লপনা হায়খি মদুদি আত্মানির্ভর ভারত অসিগী মখাদা য়াম্না থুনা অমসুং হেন্না চেৎশিনবা শেন্মীৎলোন অমা ইন্দিয়াদা লৈরে। মহাক্না পনখি মদুদি ভি-মওং মান্না ফগৎলক্লিবা অসি হাই-ফ্রিক্বেন্সি ইন্দিকেতরশিংদা উবা ফংই মদুদি পি.এম.আই. শুংবা অসিনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর অসিদা চহি নিপাল অসিদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি, হায়রিবা অসিনা মেনুফেকচরিং সেক্তরদা য়াম্না অকন্বা ফগৎলকপা অমা উৎলি। কঞ্জুম্মরশিংগী চাদিংদা পুক্নিং চিংশিন্নবা হন্দক্তা দোল্লার বিলিয়ন ১০গী খোঙথাং অমা লাউথোকখ্রে।
ফাইনান্স মিনিস্তরনা অমুকসু আই.এম.এফ.কী মেনেজিং দাইরেক্তর মিস ক্রিস্তানিয়া জিওর্জিবাবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং আই.এম.এফ.বু মখোয়না মালেমদা পীরিবা ইকোনোমীগী ওইবা পাউতাকশিং অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
ইনকম পীক্না লাকপা অমসুং চাওখৎলক্লিবা লৈবাকশিংনা প্রজা মিলিয়ন কয়া অমা লায়রবগী পনখৈদা লৈতনবা হোৎনবদা অৱাব কয়া অমা মায়োক্নরি। শ্রীমতি সিথারামন্না হায় মদুদি হায়রিবা লৈবাকশিং অসিনা ফগৎনবা হোৎনরিবা অসি করিগুম্বা মওং অমদা হন্থনা লৌরোইদবনি।
আই.এম.এফ.সি. অসি চহি অমদা অনিরক উন্নৈ, অহানবদা এপ্রিলগী ফন্দ-বেঙ্ক স্প্রীং মিতিং মনুংদা অমসুং অমনা ওক্তোবরগী এনুএল মিতিংদা। কম্মিতি অসিনা মালেমগী ওইবা ইকোনোমী শোকহনবা অসিদা খন্ন-নৈনৈ অমসুং আই.এম.এফ.শিংদা হিরম অসিগী থবক্তা পাউতাক পী। হন্দক্কী চহি অসিদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা স্প্রীং অমসুং এনুএল মিতিং অনিমক ভিদিও-কনফরেন্সগী খুত্থাংদা পাংথোক্লি।

Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman attends the Plenary Meeting of the International Monetary and Financial Committee of the IMF through video-conference
15 OCT 2020 8:27PM by PIB Delhi
Union Minister of Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman today attended the Plenary Meeting of the International Monetary and Financial Committee (IMFC), theMinisterial-level committee of the International Monetary Fund (IMF)through video-conference.
The discussions at the meeting were based on IMF Managing Director’s Global Policy Agenda titled “Catalyzing a Resilient Recovery”. The members of the IMFC updated the committee on the actions and measures taken by member countries to combat COVID-19 and its adverse impacts.
Smt. Sitharaman, in her intervention at the meeting, briefly outlined the measures under the AtmaNirbhar BharatPackage to foster a quick and more robust economic recoveryin India. She mentioned that the V-shaped pattern of recovery is being seen in several high-frequency indicatorsincluding, manufacturing PMI that reached the highest level in last eight years in the month of September 2020, presenting a strong recovery prospect for the manufacturing sector. To stimulate consumer spending, measures worth $10 billion have been announced recently.
The Finance Minister also complimented IMF’s Managing Director Ms. Kristalina Georgieva and the IMF for providing wise counsel to the economies across the globe and felt that IMF’s assertion that a premature withdrawal of policy support could trigger liquidity shortfalls and insolvencies, is relevant.
Several low-income and developing countries are confronted with the challenge to protect and ensure livelihood for millions slipping below the poverty line. Smt. Sitharaman mentioned that recovery and rehabilitation efforts in these countries must not be allowed to be undermined in any manner.
The IMFC meets twice a year, once during the Fund-Bank Spring Meetings in April, and again during the Annual Meetings in October. The Committee discusses matters of common concern affecting the global economy and advises the IMF on the direction of its work. This year, due to the COVID-19 outbreak, both the Spring and the Annual meetings took place through video-conference.