রেলৱে মন্ত্রালয়
কোবিদকী মতম অসিদা রেলৱে স্তেসনশিংদা মী তিনবা হেনগৎলকপা অমসুং হরাও-কুম্মৈগী পন্থা লাকপগা ইরোইববা রেলৱে বোর্দনা চেকশিল থৌরাংগী থবক, মী তিনবা লাকশিন্নবা, কোবিদ প্রোতোকল চৎনহন্নবা, হ্যুমেন ত্রাফিকিং তৌবগী মায়োক্তা লৌখৎপা খোঙথাং অমসুং অতোপ্পা থৌরাংশিংগী থবক থৌরমশিং য়েংশিনখ্রে
16 OCT 2020 7:13PM by PIB Imphal
লাক্কদৌরিবা হরাও-কুম্মৈগী পন্থা অসিগী মনুংদা রেলৱে স্তেসনশিং অমসুং ত্রেনশিংদা মী তিনবগী মশিং হেনগৎলক্কনি। মী তিনবগী মশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা থোকহনবা খুদোংচাদবশিং অসি মপুং ফানা থেংনবা ঙম্নবা, মরু ওইনা লায়চৎ অসিগী মনুং অসিদা কোবিদকী প্রোতোকল অকনবা মওংদা চৎনহন্নবা হোৎনবা মথৌসু তাই, চিয়রমেন-কম সি.ই.ও./রেলৱে বোর্দ, মেম্বর (ওপরেসন্স এন্দ বিজিনেস দিবেলপমেন্ত) অমসুং দি.জি./আর.পি.এফ.না ১৬/১০/২০২০তা ভিদিও কনফরেন্সিং তৌদুনা জোনেল অমসুং দিবিজনেলগী থাকশিংদা লৈবা ফিল্দ ফোর্মেসনগী ওফিসরশিংগা লোয়ননা ৱা খন্নখ্রে।
রেলৱে স্তেসনশিং অমসুং ত্রেনশিংদা কোরোনা ভাইরস শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা রেলৱে এদমিনিস্ত্রেসন্না থোকপা গাইদলাইনশিংগী মতাংদা লাক্লিবা পেসেঞ্জরশিংদা অকনবা এৱের্নেস কেম্পন হৌদোক্নবা ফিল্দ ফোর্মেসনশিংদা খঙহনখ্রে। মখোয়দা কোবিদ প্রোতোকল চেকশিন্না ঙাক্না চৎনবসু খঙহনখি।
হরাও-কুম্মৈগী পন্থা অসিগী মনুংদা স্তেসনশিং অমসুং ত্রেনশিংদা মী তিনবা হেনগৎলকপা অসিনা মরম ওইরগা জোন পুম্নমক্তা নুপী পেসেঞ্জরশিংদা খুদোংথিবা থোক্তনবা থৌরাং লৌখৎপা মথৌ তারি। ত্রেনশিংদা চত্থোক-চৎশিন তৌরিবা নু্পী পেসেঞ্জরশিংদা খুদোংথিবা থকহন্দনবা “মেরি সহেলি” কৌবা অনৌবা থৌরাং অমা হৌদোকখ্রে। থৌরাং অসিনা নুপী পেসেঞ্জরশিংগী মরক্তা খুদোংথিবা থোক্লোই হায়বা শাফবা পোকহন্নবা পান্দম থম্লি অমদি নু্পী পেসেঞ্জরশিংনা থেংনবা খুদোংথিবাগা মরী লৈনবা সমস্যাশিং মপুং ফানা কোকহনগনি।
হ্যুমেন ত্রাফিকিং তৌবদা চেন্নবা মীওইশিংনা হরাও-কুম্মৈগী পন্থা অসিগী খুদোংচাবা লৌরগা ক্রাইম অসিদা খ্বাইদগী খুদোংথিবা নঙ্গনবা নুপী অমসুং অঙাংশিং ত্রাফিকিং তৌবা য়াই। লাক্কদৌরিবা হরাও-কুম্মৈগী পন্থা অসিগী মনুংদা হ্যুমেন ত্রাফিকিং তৌবগী অৱাবা অসি লাকশিন্নবা এক্সন প্লান খন্নখ্রে। ত্রাফিকিং তৌরিবা মীওইশিং খঙদোক্নবা অমদুং ফানবা কান্নগদবা অমদি অফবা দ্রাইফ অমা চত্থনবা ৱারেপ লৌখি।
ফিল্দ ফোর্মেসনশিংনা রেজর্ব তৌবা রেলৱেগী তিকেৎশিং কলা বজার তৌদুনা লাইরবা পেসেঞ্জরশিংদা মমল কানা য়োল্লিবা অসি য়েংশিন্নবা মখা তানা দ্রাইফ চত্থনবা য়াথং পীখি।

Ministry of Railways
Railway Board reviews security, crowd management, enforcement of COVID protocol, action against human trafficking and other arrangements in covid times as footfalls increase at railway stations and festival season arrives
16 OCT 2020 7:13PM by PIB Delhi
Railway stations and trains will witness manifold increase in footfall during the upcoming festive season. To face the challenges posed by increased footfall effectively, especially during the pandemic wherein COVID protocol also needs to be rigorously enforced, Chairman-cum-CEO/Railway Board, Member (Operations and Business Development) and DG/RPF interacted with officers of the field formation at zonal and divisional levels through a video conference on 16/10/2020.
Field formations were asked to launch intensive awareness campaign among the travelling passengers regarding the guidelines issued by Railway administration to prevent the spread of corona virus in railway stations and trains. They were also asked to strictly enforce the COVID protocol.
Since the footfall in stations and trains is slated to increase during the festival season, need was felt to launch a focused initiative across all zones for the safety and security of women passengers. To provide better safety and security to lady passengers travelling by trains, a new initiative “Meri Saheli” was launched. This initiative is aimed to instil a sense of security among the lady passengers and respond effectively to any security related issue faced or seen by lady passengers.
It was felt that offenders involved in human trafficking may try to indulge in trafficking of women and children taking advantage of the festive season rush as they are most vulnerable to this crime. Action plan to curb the menace of human trafficking during the upcoming festive season was discussed. It was decided that a sustained and concerted drive will be launched to identify and apprehend the traffickers.
Field formations have been directed to continue their drive against touts cornering reserved railway tickets and selling it to needy passengers at a premium.