পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ভারত অত্মনির্ভর ওইহন্নবা মাইকৈদা থবক পায়খৎনবা স্তিল ইন্দস্ত্রিগী লুচিংবশিংদা শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না অপীল তৌরি
লন-থুম তান্নবগীদমক ইন্দস্ত্রিশিংদা মান্নবা খুদোংচাবশিং পীনবা সরকারনা পান্দম থম্লি হায়রি
15 OCT 2020 6:41PM by PIB Imphal
অত্মনির্ভর ওইহন্নবা লৈবাক অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অরোন-অথুপ লৈতবা থৌশিলগা লোয়ন্না থবক পায়খৎনবা অমসুং থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীনবা স্তিল ইন্দস্ত্রিশিংগী লুচিংবশিংদা স্তিল অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মিনিস্তর শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না অপীল তৌখ্রে। মহাক্না হায়খি থৌশিল ময়াম অমা শেমদোক্তুনা লন-থুম তান্নবগীদমক ইন্দস্ত্রিশিংদা মান্নবা খুদোংচাবশিং পীনবা সরকারনা পান্দম থম্লি।ললোন-ইতিক চৎথবা লাইহন্নবা নিংথিনা শেম্লবা থৌরাংশিং অমসুং থৌশিলশিং লৈরে।
‘অত্মনির্ভর ভারত: মিৎয়েং: স্তিল, কেমিকেল অমসুং পেত্রো-কেমিকেল সেক্তরগী দাউনস্ত্রিম ইন্দস্ত্রিশিং’ হায়বা হিরমদা স্তিল মিনিস্ত্রি অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রিগা লোয়ন্না ইন্দিয়ান চেম্বর ওফ কমর্স এন্দ ইন্দস্ত্রি(আই সি সি)না শীন্দুনা ঙসি পাংথোকখিবা আই.সি.সি নেসনেল ই-কনফরেন্সতা চীফ গেস্ত ওইনা শরুক য়ারদুনা শ্রী প্রধান্না হায়খি অপীকপা সরকার অমসুং খ্বাইদগী ফবা লৈঙাক লৈহনবা অসিনা ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রিশিংনা খুন্নাইগীদমক লন-থুম শেমগৎপা ঙমগনি। দরকার ওইবা মচাক-মথুমশিং পীদুনা ঐখোয়না ললোন-ইতিক্কী থবকশিং ফগৎহনগনি। লৈবাক অসিগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা থৌরাং তৌনবা স্তিল ইন্দস্ত্রিশিংগী লুচিংবশিংদা মহাক্না তকশিনখি। মহাক্না হায়খি ঐখোয়গী অপুনবা থবকশিং অমসুং মতেং পাংনবা অসিনা অত্মনির্ভর ভারত অমা শেম্নবগী লম্বী য়াৎকনি।
শ্রী প্রধান্না হায়খি লাইচৎনা মরম ওইদুনা মনিং হল্লুবদগী লৈবাক অসি ফিবম ফগৎলক্লে অমসুং ভারতকী শেন্মিৎলোন হান্নগী ফিবমদা হল্লকপগী ফিবমশিং তোঙান তোঙানবা শেন-থুমগী ইঙ্গিৎশিংনা উৎলে। পোৎ-চৈ পুথোকপগী লমদা ফিবম ফগৎলকপা উরে, ২০১৯দা মপান্দা পোৎ-চৈ থাদোকপগী থবকশিং মাইনস ৬.৬ লৈখিবা অদু হৌখিবা থাদা চাদা ৫.৩দা হেনগৎলে। রেলৱেজ ফ্রেদ চাদা ১৫ হেনগৎলে, এফ.দি.আইসু হেনগৎলে অমসুং তোঙান তোঙানবা প্রোজেকশিংদা শেন থাদবসু হেনগৎলক্তুনা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলক্লে। শেন-থুমগী ফিবম হান্নগী থাক্ত হঞ্জিল্লকপা অমসুং মশাগী ওক্নবা পুথোকপা ভারত অমা শেমগৎপদা ইন্দস্ত্রি অমসুং ললোন-ইতিকশিংগী অচৌবা থৌদাং অমা লৈরি।
ভারতক্কী অতৈ মফমশিংগা লোয়ন্না ভারতকী নোংপোক থংবা শরুকশিং থোঙ মান্ননা চাউখৎনবা পান্দম থম্লিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিসন পুর্বোদয়াগী মতাংদা শ্রী প্রধান্না হায়খি অত্মনির্ভর ভারত অমা শেম্নবা অমসুং মিসন পুর্বোদয়া থবক ওইনা পাংথোক্নবা ওরিসানা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। মিনরেল য়াম্না ফংবা অমসুং অচৌবা হিথাংফমশিং লৈবগী ওরিসাগী খুদোংচাবশিং অসি ইন্দস্ত্রি চাউখৎনবগী অঙকপা খুদোংচাবশিং পীরে। স্তিল অমসুং পেত্রোকেমিকেল সেক্তর অনিমক অমসুং মখোয়গী মতেং পাংলিবা ইন্দস্ত্রিশিং অসিনা মখোয়গী থবকশিং পাকথোক-চাউথোক্নবগী খুদোংচাবশিং পীগনি। হিথাংফম্না মাংজিল থারিবা শেন-থুমগী ফিবম অসিনা ওরিসাগী অহোংবা পুরকপা ঙম্লগনি। ওরিসাদা কংফালদা ঈশিং লম্বীশিংদা সরকারনা থবক য়াম্না পায়খৎলে, পারাদিপ হিথাংফম অসি ভারতকী মাংজিল থাবা হিথাংফম অমা ওইরে। ধামরা অমসুং গোপালপুর হিথাংফমশিং মরুওইবা থৌদাং লৌরি। মরাং কাইনা ফংলিবা মিনরেলশিং, হৈশিংলবা শিন্মীশিং অমসুং ওরিসা সরকারগী ফজনা শেম্লবা থৌশিলশিং অসি শীজিন্নদুনা স্তিল পুথোকপগী থবক মাংজিল থানবা ইন্দস্ত্রিগী লুচিংবশিংনা হোৎনগদবনি।
কনফরেন্স অদুদা ওরিসাগী হোম, ইন্দস্ত্রি, ইনর্জি অমসুং এম.এস.এম.ই মিনিস্তর, ইন্দস্ত্রিগী লুচিংবশিং, আই.ও.সি.এলগী চিয়রমেন, ওরিসা সরকারগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং অমসুং আই.সি.সিগী মীওইশিং শরুক য়াখি।
Mission Purvodaya envisioned by Shri @narendramodi calls for balanced development of India with eastern India leading the way. Odisha will play a key role in realising Mission Purvodaya and making of an #AatmanirbharBharat. pic.twitter.com/WRp7FM8gLg
— Dharmendra Pradhan (@dpradhanbjp) October 15, 2020
Port-led economy can be a game-changer for Odisha. GOI is doing massive work in inland waterways in Odisha. Paradip port has emerged as the numero uno port of India. Dhamra and Gopalpur ports are playing important roles.
— Dharmendra Pradhan (@dpradhanbjp) October 15, 2020
Multiple economic indicators are already suggesting a rebounding of Indian economy. Industry and businesses have a huge role to play in the economic recovery and making of an #AatmanirbharBharat pic.twitter.com/rDoAeb9Xhy
— Dharmendra Pradhan (@dpradhanbjp) October 15, 2020

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Shri Dharmendra Pradhan appeals to Steel Industry Leaders to work towards making India Atmanirbhar,
Says Government aims to provide a level-playing field to the industries for wealth creation.
15 OCT 2020 6:41PM by PIB Delhi
The Minister of Steel & Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan has appealed to Steel industry leaders to work with transparent policies and generate employment opportunities to strengthen the country in making Atmanirbhar. He further stated that with a bouquet of policy reforms, government aims to provide a level-playing field to the industries for wealth creation. Well-laid processes and policy clarity are being designed to ensure ease of doing business.
Speaking as the Chief guest at the ICC National E-Conference on ‘Atmanirbhar Bharat: Focus: Downstream Industries in Steel, Chemical and Petro-Chemical sector organized by Indian Chamber of Commerce & Industry (ICC) in association withMinistry of Steel and Ministry of Petroleum and Natural Gas, here today, Shri Pradhansaid, “Ensuring Minimum Government, and Maximum Governance will be key to enable our industries to create wealth for society. We must facilitate businesses by providing necessary infrastructure”.He called upon steel industry leaders togear up to meet domestic requirements.He said our collective efforts with resolve and co-operation will pavethe way for making of an Aatmanirbhar Bharat.
Shri Pradhan said that country has emerged from the slowdown caused by the pandemic and multiple economic indicators are already suggesting a rebounding of Indian economy. He said there is a visible growth in the manufacturing sector, exports which were minus 6.6 in 2019, have grown by 5.3 % last month. He mentioned that Railway freight has shot up by 15%, FDI has also increased and there is increasing investments in various projects leading to positive growth trajectory. He also stated that Industry and businesses have a huge role to play in the economic recovery and self reliant India.
Talking about the Mission Purvodaya envisioned by Prime Minister Shri Narendra Modiwhich calls for balanced development of India with eastern India leading the way, Shri Pradhan said that Odisha will play a key role in realising Mission Purvodaya and making of an Aatmanirbhar Bharat.Odisha's natural advantage in mineral resources and having large ports offer unique opportunities for industrial growth. He said both steel and petrochemical sector and their ancillary industries are uniquely poised to leverage the opportunities and further expand their footprints. The Minister emphasised that Port-led economy can be a game-changer for Odisha. He said goverment is doing massive work in inland waterways in Odisha,Paradip port has emerged as the numerouno port of India. Dhamra and Gopalpur ports are playing important roles. The minister said that industry leaders should leverage the rich mineral resources, skilled workforce and well-drawn policies of the Odisha government to excel in Steel manufacturing.
Minister of Home, Industries,Energy & MSME Odisha, Industry leaders, Chairman of IOCL, Senior functionaries of Odisha Government and ICC participated in the conference.