Ministry of Earth Sciences
Depression over Westcentral Bay of Bengal intensifies into a Deep Depression
It lays centred over the same region about 250 km south-southeast of Vishakhapatnam, 290 km east-southeast of Kakinada (Andhra Pradesh) and 330 km east-southeast of Narsapur (Andhra Pradesh)
Extremely heavy rainfall (more than 20 cm per day) at isolated places would occur over east & west Godavari, Vishakhapatnam, Vijayanagaram & Srikakulam districts of north coastal Andhra Pradesh
Sea condition will be rough to very rough over westcentral & adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha-Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts
12 OCT 2020 3:17PM by PIB Delhi
According to the Cyclone Warning Division of the India Meteorological Department (IMD):
Yesterday's depression over westcentral Bay of Bengal (BoB) moved west-northwestwards, intensified into a deep depression and lay centred at 1130 hrs IST of 12th October, 2020 over the same region near latitude 15.9°N and longitude 84.8°E, about 250 km south-southeast of Vishakhapatnam, 290 km east-southeast of Kakinada (Andhra Pradesh) and 330 km east-southeast of Narsapur (Andhra Pradesh).
It is very likely to move west-northwestwards and cross north Andhra Pradesh coast between Narsapur & Vishakhapatnam, close to Kakinada during the early morning of 13th October 2020 as a Deep Depression with maximum sustained wind speed of 55-65 kmph gusting to 75 kmph.
Forecast track and intensity are given in the following table:
Date/Time(IST)
Position
(Lat. 0N/ long. 0E)
Maximum sustained surface
wind speed (Kmph)
Category of cyclonic disturbance
12.10.20/1130
15.9/84.8
50-60 gusting to 70
Deep Depression
12.10.20/2330
16.7/83.1
55-65 gusting to 75
Deep Depression
13.10.20/1130
17.1/81.7
45-55 gusting to 65
Depression
13.10.20/2330
17.5/80.3
25-35 gusting to 45
Well marked low
Warnings:
(i) Rainfall warning
• 12th October 2020: Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls at a few places and Extremely heavy rainfall (>20 cm per day) at isolated places would occur over east & west Godavari, Vishakhapatnam, Vijayanagaram & Srikakulam districts of north coastal Andhra Pradesh and Yanam, heavy to very heavy falls at isolated places over Ganjam, Gajapati, Koraput, Raygada, Navrangpur, Malkangiri, Khurda & Puri districts of south Odisha, Krishna district of south coastal Andhra Pradesh, Kurnool District of Rayalaseema, Telangana, south Konkan & Goa, south Madhya Maharashtra, Marathwada, Karnataka, & north Kerala and heavy rainfall at isolated places over south Chhattisgarh
• 13th October 2020: Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls at a few places and Extremely heavy rainfall (>20 cm per day) at isolated places would occur over Telangana, heavy to very heavy falls at isolated places over Karnataka, Rayalaseema, south Konkan & Goa, Madhya Maharashtra & Marathawada and heavy falls at isolated places over north coastal Andhra Pradesh, south Odisha, and Vidarbha.
• 14th October 2020: Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls at a few places and Extremely heavy rainfall (>20 cm per day) at isolated places would occur over north Madhya Maharashtra, heavy to very heavy falls at isolated places over Konkan & Goa, south Madhya Maharashtra and Marathawada and heavy falls at isolated places over coastal & south interior Karnataka.
(ii) Wind warning
• 12th October 2020: Squally wind speed reaching 50-60 kmph gusting to 70 kmph is prevailing over west central & adjoining southwest Bay of Bengal and along & off south Odisha-Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts & 40-50 kmph gusting to 60 kmph is also prevailing over northwest Bay of Bengal and north Odisha coast.
• 13th October 2020: Squally wind speed would increase becoming 55-65 kmph gusting to 75 kmph over west central Bay of Bengal and along & off Andhra Pradesh coast and 50-60 kmph gusting to 70 kmph over adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha- Tamil Nadu & Puducherry coasts from the evening of 12th October 2020 till the noon of 13th October.
• Squally winds, speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph are also likely to prevail over Gulf of Mannar on 12th & 13th October 2020.
(iii) Sea condition
• Sea condition will be rough to very rough over westcentral & adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha-Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts till 13th October evening and over Gulf of Mannar during 12th- 13th October 2020.
(iv) Fishermen Warning
• Fishermen are advised not to venture into westcentral , northwest & southwest Bay of Bengal, and along & off Andhra Pradesh-Odisha-Tamil Nadu & Puducherry coasts till 13th October evening and over Gulf of Mannar during 12th-13th October 2020.
(v) Damage expected over east & west Godavari, Vishakhapatnam, Vijayanagaram & Srikakulam districts of north coastal Andhra Pradesh and Yanam.
• Damage to thatched huts. Minor damage to power and communication lines due to breaking of branches. Damage to loose / unsecured structures.
• Some breaches in Kutcha road due to heavy rainfall.
• Some damage to paddy crops, banana, papaya trees and orchards & drumstick trees and Horticultural crops. Minor damage to coastal agriculture due to salt spray. Minor damage to Kutcha embankments.
The system is under continuous surveillance and the concerned state governments are being informed regularly.
For details kindly visit www.rsmcnewdelhi.imd.gov.in, www.imd.gov.in

আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
নোংচুপকী ময়াই থংবা বে ওব বেঙ্গালগী মথক্তা লৈবা দিপ্রেসন অসি দীপ দিপ্রেসন ওইনা কনশিল্লকপা য়ারি
মসিনা বিশাখাপতনমগী খা-খানোংপোক থংবা কিলোমিতর ২৫০রোম, কাকিনাদা (অন্ধ্র প্রদেশ)কী নোংপোক-খা নোংপোক থংবা কিলোমিতর ২৯০ অমসুং নর্সাপুর (অন্ধ্র প্রদেশ) নোংপোক খা নোংপোক থংবা কিলোমিতর ৩৩০ রোমদা লৈবা চপ মান্নবা মফমগী ময়াইদা লৈরবা য়াই
শাথীনা কনবা নোং (নোংমদা সেন্তিমিতর ২০দগী হেনবা)না মী তাদবা মফমদা অন্ধ্র প্রদেশকী নোংপোক থংবা শমুদ্র খোংবালগী গোদাবরি, বিশাখাপতনম, বিজয়নাগরম অমসুং স্রিকাকুলম জিল্লাদা হৈথরবা য়ারি
শমুদ্রগী ফিবম্না বে ওব বেঙ্গালগী নোংচুপ ময়াই থংবা অমসুং থংনবা অৱাং নোংচুপ, বে ওব বেঙ্গালগী খানোংচুপ থংবা, অমসুং ওরিশা-অন্ধ্র প্রদেশ-তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরী শমুদ্র খোংবালগী মফমশিংদা ফিবম ফত্তবদগী কা হেন্না ফত্তবা ওইবা য়াই
12 OCT 2020 3:17PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্ত্মেন্ত (আই.এম.দি.)গী সাইক্লোন ৱার্নিং দিবিজনগী মতুং ইন্নাঃ
ঙরাং বে ওব বেঙ্গালগী নোংচুপ ময়াই থংবা মফমদা লৈখিবা দিপ্রেসন অদু নোংচুপ-অৱাং নোংচুপ মাইকৈদা চঙশিনখিদুনা দীপ দিপ্রেসন ওইনা শেম্লবা য়াই অমসুং ওক্তোবর ১২, ২০২০গী আই.এস.তি. ১১৩০দা হায়রিবা মফম অসিমক্তগী লেতিত্যুদ ১৫.৯° অৱাং অমসুং লোংগিত্যুদ ৮৪.৮° নোংচুপ্তা বিশাখাপতনমদগী কিলোমিতর ২৫০, কাকিনাদা (অন্ধ্র প্রদেশ)গী নোংপোক-খা নোংপোক থংবদা কিলোমিতর ২৯০ অমসুং নর্সাপুর (অন্ধ্র প্রদেশ)কী নোংপোক খা নোংপোক থংবা মাইকৈদা কিলোমিতর ৩৩০ রোমদা ময়াই ওইনা লৈরবা য়াই।
হায়রিবসি নোংচুপ-অৱাং নোংচুপ তম্না অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী অৱাং থংবা মাইকৈদা হায়বদি নর্সাপুর অমসুং বিশাখাপতনমদা, কাকিনাদাগা নক্না ওক্তোবর ১৩, ২০২০গী অঙনবা অয়ুক্তা দীপ দিপ্রেসন ওইনা পুংদা কিলোমিতর ৫৫-৬৫তগীনা পুংদা কিলোমিতর ৭৫ ফাওবা য়াঙনা চঙশিল্লবা য়াই।
ফোর্কাস্ত ত্রেক অমসুং ইন্তেন্সিতীগী চাং মখাগী তেবল অসিদা পীরিঃ
তাং/মতম (আই.এস.তি.)
মফম (লেতিত্যুদ 0 অৱাং/লোংগিত্যুদ 0 নোংপোক
মেক্সিমম সস্তেন্দ সর্ফেস ৱিন্দ স্পীদ (কে.এম.পি.ঐচ.)
সাইক্লোনিক দিস্তর্বেন্সকী কাংলুপ
১২.১০.২০/১১৩০
১৫.৯/৮৪.৮
৫০-৬০দগী ৭০ য়াঙনা
দীপ দিপ্রেসন
১২.১০.২০/২৩৩০
১৬.৭/৮৩.১
৫৫-৬৫দগী ৭৫ য়াঙনা
দীপ দিপ্রেসন
১৩.১০.২০/১১৩০
১৭.১/৮১.৭
৪৫-৫৫দগী ৬৫ য়াঙনা
দিপ্রেসন
১৩.১০.২০/১৩৩০
১৭.৫/৮০.৩
২৫-৩৫দগী ৪৫ য়াঙনা
নিংথীনা নেম্না
ৱার্নিং:
(১) নোংজুগী ৱার্নিং
• ওক্তোবর ১২, ২০২০: মফম অয়াম্বদা খরদগী য়াইমরপ ওইনা চুবা নোংদগী মফম খরদনা অকনবদগী কা হেন্না কনবা নোং চুরবা য়াই অমসুং শাথিনা কনবা নোং (নোংমদা সেন্তিমিতর >২০)না মী তাদবা অন্ধ্র প্রদেশকী শমুদ্র খোংবালগী গোদাবরিগী নোংপোক অমসুং নোংচুপ, বিশাখাপতনম, বিজয়নাগরাম অমসুং স্রিকাকুলমজিল্লা অমসুং য়ানমদা, ওরিশাগী খা থংবদা লৈবা গঞ্জম, গজপতি, কোরাপুৎ, রাইগরা, নবুরঙ্গপুর, মাল্কনগিরি, খুর্দা অমসুং পুরি জিল্লা, অন্ধ্র প্রদেশকী খা থংবা শমুদ্র খোংবালগী কৃষ্ণ জিল্লা, তেলঙ্গানা, খা থংবা কোঙ্কান অমসুং গোৱা, খা থংবা মধ্য মহারাস্ত্রা, মরাথাৱারা, কর্নাতাকা, অমসুং অৱাং থংবা কেরলাদা অকনবা নোংদগী কা হেন্না কনবা নোং অমসুং খা ছতিশগরগী মী তাদবা মফমশিংদা কা হেন্না কনবা নোং চুরবা য়াই।
• ওক্তোবর ১৩, ২০২০: মফম অয়াম্বদা খরদগী য়াইমরপ ওইনা চুবা নোংদগী মফম খরদনা অকনবদগী কা হেন্না কনবা নোং চুরবা য়াই অমসুং শাথিনা কনবা নোং (নোংমদা সেন্তিমিতর >২০)না মী তাদবা তেলঙ্গানাদা, অকনবা নোংদগী য়াম্না কনবা নোংনা কর্নাতকা, রায়ালাসীমা, খা থংবা কোঙ্কান অমসুং গোৱা, মধ্য মহারারাস্ত্রা অমসুং মরাথাৱারাদা অমসুং য়াম্না কনবা নোংনা মী তাদবা অন্ধ্র প্রদেশকী শমুদ্র খোংবাল, খা থংবা ওরিশা অমসুং বিদর্ভাদা চুরবা য়াই।
• ওক্তোবর ১৪, ২০২০: পানা চুবা নোংদগী য়াইমরপ ওইবা নোংনা মফম অয়াম্বদা চুবদগী মফম খরদনা অকনবদগীনা কা হেন্না কনবা নোং চুরবা য়াই অমসুং শাথিনা কনবা নোং (নোংমদা সেন্তিমিতর >২০)না মী তাদবা অৱাং থংবা মধ্য প্রদেশতা, অকনবা নোংদগী কা হেন্না কনবা নোংনা মী তাদবা কোঙ্কান অমসুং গোৱা, খা মধ্য মহারাস্ত্রা অমসুং মরাথাৱারাদা অমসুং অকনবা নোংনা মী তাদবা খা থংবা মনুং হঞ্জিনবা কর্নাতাকা অমসুং শমুদ্র খোংবালদা চুরবা য়াই।
(২) নুংশিৎকী ৱার্নিং
• ওক্তোবর ১২, ২০২০: পুংদা কিলোমিতর ৫০-৬০ য়াঙবদগীনা ৭০ ফাওবা য়াঙবা স্ক্বালি নুংশিৎনা নোংচুপ ময়াই থংবা অমসুং থংনবা খা নোংচুপ বে ওব বেঙ্গালদা অমসুং খা ওরিশা-অন্ধ্র প্রদেশ-তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী শমুদ্র খোংবাল্গী শরুক্তা অমসুং পুংদা কিলোমিতর ৪০-৫০দগী ৬০ ফাওবা য়াঙবা নুংশিৎনা অৱাংনোংচুপ বে ওব বেঙ্গাল অমসুং অৱাং ওরিশাগী শমুদ্র খোংবালদা শিৎলবা য়াই।
• ওক্তোবর ১৩, ২০২০: ওক্তোবর১২, ২০২০গী নুংথিলদগী ওক্তোবর ১৩গী নুমিৎ য়ুংবফাওবদা স্ক্বালি নুংশিৎনা বে ওব বেঙ্গালগী নোংচুপ ময়াই থংবদা অমসুং অন্ধ্র প্রদেশকী শমুদ্র খোংবালদা পুংদা কিলোমিতর ৫৫-৬৫দগী ৭৫ ফাওবা য়াঙখৎলকপা য়াই অমসুং থংনবা বে ওব বেঙ্গাল, খা নোংচুপ বে ওব বেঙ্গাল অমসুং ওরিশা-তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী শমুদ্র খোংবালদা পুংদা কিলোমিতর ৫০-৬০দগীনা ৭০ ফাওবা শিৎলবা য়াই।
• গল্ফ ওব মান্নারদা পুংদা কিলোমিতর ৪৫-৫৫দগীনা ৬৫ ফাওবা য়াঙনা শিৎ স্ক্বালি নুংশিৎনা ওক্তোবর ১২ অমসুং ১৩, ২০২০দা শিৎলবা য়াই।
(৩) শমুদ্রগী ফিবম
• শমুদ্রগী ফিবম অসি নোংচুপ ময়াই থংবা অমসুং থংনবা অৱাং নোংচুপ বে ওব বেঙ্গাল, খা নোংচুপ বে ওব বেঙ্গাল অমসুং ওরিশা-অন্ধ্র প্রদেশ-তমিল নাদু অমসুং পুদুচেরী শমুদ্র খোংবালদা ওক্তোবরগী ১৩গী নুংথিল ফাওবা অমসুং গল্ফ ওব মান্নারদনা ওক্তোবর ১২-১৩, ২০২০ ফাওবাদা ফিবম ফত্তবদগী কা হেন্না ফত্তবা য়াই।
(৫) অন্ধ্র প্রদেশকী অৱাং থংবা শমুদ্র খোংবালগী নোংপোক অমসুং নোংচুপ গোদাবরি, বিশাখাপতনম, বিজয়নাগরাম অমসুং স্রিকাকুলম জিল্লা অমসুং য়ানমদা অকাই অতোই থোক্লবা য়াই।
• ইনা কুপ্পা শঙশিংদা অকাই অতোই থোকপা য়াই। পাৱর অমসুং কম্ম্যুনিকেসন লাইনশিংদা উশা ৱাশা তেকপদগী হাইরপ্না অকাই অতোই থোকপা য়াই। চেত্তবা/কন্না ফাজিন্দবা স্ত্রকচরশিংদা অকাই অতোই থোকপা য়াই।
• নোং কন্না চুবনা কৎচা লম্বীশিং ফিবম শোকপা য়াই।
• ফৌ, লফু, অৱাথবী পাম্বী অমসুং হৈকোল লৈকোল অমসুং দ্রমস্তীক উপাম্বীশিং অমসুং হোর্তিকলচর ক্রোপশিংদা অকাই অতোই থোকপা য়াই। শমুদ্র খোংবালদা লৈবা লৌউশিংউদা থুম চাইশিল্লকপদগী ফিবম শোকপা য়াই। কৎচা লৈরাইশিং কিন্থবা য়াই।
সিস্তেম অসি মীকুপ নাহুমশিংনা য়েংশিল্লি অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংদা চাং নাইনা পাউ পীরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক www.rsmcnewdelhi.imd.gov.in, www.imd.gov.inদা চঙবীয়ু।