Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Government through its Nodal Agencies continues to procure Kharif 2020-21 crops at MSP from farmers
06 OCT 2020 7:55PM by PIB Delhi
The arrival of KMS 2020-21 has already commenced and the Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as done in previous seasons.
Paddy procurement through FCI and state government agencies for KMS 20-21 has picked up fast in some of the procuring states like Punjab, Haryana, Tamil Nadu and Uttar Pradesh. It is expected to start in other procuring States very soon. As on 5.10.2020, the cumulative procurement of paddy has already crossed 11.14 LMT, procured through over 87,000 farmers having MSP value of 2,103.46 Crores.
Further, based on the proposal from the States, approval was accorded for procurement of 29.64 LMT of Pulse and Oilseeds for Kharif Marketing Season 2020 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana, Gujarat, Haryana & Uttar Pradesh. Sanction for procurement of 1.23 LMT of Copra (the perennial crop) for the State of Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala was also given. For other States/UTs approval will also be accorded on receipt of proposals for procurement of Pulses, Oilseeds and Copra under Price Support Scheme (PSS) so that procurement of FAQ grade of these crops can be made at notified MSP for the year 2020-21 directly from the registered farmers, if the market rate goes below MSP during the notified harvesting period in the respective States/UTs by the Central Nodal Agencies through State nominated procuring agencies.
Up to 05.10.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 140.30 MT of Moong having MSP value of Rs.1.01 crore benefitting 111 farmers in Tamil Nadu and Haryana. Similarly, 5,089 MT of copra having MSP value of Rs. 52.40 crore has been procured benefitting 3,961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu against the sanctioned quantity of 1.23 LMT for the Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala. In respect of Copra and Urad, rates are ruling at or above MSP. Respective State Governments are making arrangements for commencement of procurement in respect of Moong.
The Procurement of Cotton Seeds (Kapas) during Kharif Marketing Season 2020-21 has also Started from 1st October 2020 and upto 5rd October 2020, Cotton Corporation of India has procured 627 bales under MSP for MSP value of Rs 173.80 lakhs benefiting 137 farmers of Haryana and Punjab.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
সরকারনা মখোয়গী নোদেল এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা মখা তানা লৌমীশিংদগী খারিফ ২০২০-২১গী মহৈ মরোংশিং লৈশিল্লি
06 OCT 2020 7:55PM by PIB Imphal
কে.এম.এস. ২০২০-২১ য়ৌরকপগী থবক হৌখ্রে অমসুং সরকারনা মমাংগী সিজনশিংদা তৌখিবা অদুগুম্না লৈরিবা এম.এস.পি. স্কিমগী মতুং ইন্না লৌমীশিংদগী এম.এস.পি.দা খারিফ ২০২০-২১গী মহৈ মরোংশিং মখা তানা লৈশিল্লি।
কে.এম.এস. ২০-২১গীদমক এফ.সি.আই. অমসুং রাজ্য সরকারগী এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা পঞ্জাব, হরিয়ানা, তামিল নাদু অমসুং উত্তর প্রদেশগুম্বা প্রোক্যুর তৌরিবা রাজ্য খরা অসিদা ফৌ লৈশিনবগী থবক কন্না চত্থরি। অতোপ্পা প্রোক্যুর তৌরিবা রাজ্যশিংদসু অথুবদা থবক হৌরগনি। ৫.১০.২০২০ ফাওবদা পুন্না লৈশিনখিবা ফৌ অসি এল.এম.তি. ১১.১৪ হেনখ্রে, মসি লুপা করোর ২,১০৩.৪৬কী এম.এস.পি. ভেল্যু ওইরিবা অসি লৌমী ৮৭,০০০ হেনবগী খুত্থাংদা লৈশিনখি।
রাজ্যশিংগী অপাম্বদা য়ুম্ফম ওইরগা মখা তানা খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০গী তামিল নাদু, কর্নাতকা, মহারাস্ত্রা. তেলঙ্গনা, গুজরাত, হরিয়ানা অমসুং উত্তর প্রদেশ রাজ্যশিং অসিগীদমক হরায় অমসুং থাও মরুশিংগী এল.এম.তি. ২৯.৬৪ লৈশিনবগী অয়াবা পীখি। অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরেলা রাজ্যশিং অসিগীদমক য়ুবী অকংবা (চহি চুপ্পা পুথোকপা মহৈ-মরোং)গী এল.এম.তি ১.২৩ লৈশিন্নবা অয়াবসু পীখি। অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওইনা প্রাইজ সপ্পোর্ত স্কিম (পি.এস.এস.)গী মখাদা হৱাইশিং, থাওমরুশিং অমসুং য়ুবী অকংবা লৈশিন্নবগী প্রপোজেলশিং লাক্লবা মতমদা অয়াবা পীগনি মরমদি করিগুম্বা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সীশিংনা রাজ্যনা খনবা প্রোক্যুরিং এজেন্সীশিং অসিগী খুত্থাংদা নোতিফাইদ তৌখিবা হর্বেসতিং পেরিবদ অসিগী মনুংদা হায়রিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিগী কৈথেলগী মমল অসি এম.এস.পি.দগী হন্থখ্রবদি হায়রিবা মহৈ-মরোংশিং অসি রেজিস্তর তৌরবা লৌমীশিংদগী হকথেংননা ২০২০-২১গী নোতিফাইদ তৌখিবা এম.এস.পি.দা এফ.এ.ক্যু. গ্রেদকী লৈশিনবা য়াগনি।
০৫.১০.২০২০ ফাওবদা সরকারনা নোদেল এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা তামিল নাদু অমসুং হরিয়ানাগী লৌমী ১১১দা কান্নবা পীদুনা লুপা করোর ১.০১গী এম.এস.পি.ভেল্যু ওইবা হৱাই মুক এম.তি. ১৪০.৩০ লৈশিনখ্রে। মসিগা চপ মান্ননা, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরেলাগী সেঙ্কসন তৌবা ক্বান্তিতী এল.এম.তি. ১.২৩দগী কর্নাতকা অমসুং তামিল নাদুদা লৌমী ৩,৯৬১ কান্নবা পীদুনা লুপা করোর ৫২.৪০গী এম.এস.পি. ভেল্যু ওইবা য়ুবী অকংবা এম.তি. ৫,০৮৯ লৈশিনখ্রে। য়ুবী অকংবা অমসুং হৱাই উরোনগী ওইনা মমলশিং অসি এম.এস.পিদা নত্রগা মসিগী মথক্তা লৈরি। মরী লৈনবা রাজ্যগী সরকারশিংনা হৱাই মুকশিং লৈশিনবগী থবক পাংথোক্নবা শিল-লাংলি।
খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০-২১গী মনুংদা লশিং মরু(কপাস) লৈশিনবসু ওক্তোবর ১, ২০২০দগী হৌখ্রে অমসুং ওক্তোবর ৫, ২০২০ ফাওবদা কোত্তন কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী লৌমী ১৩৭তা লুপা লাখ ১৭৩.৮০গী এম.এস.পি. ভেল্যুগী কান্নবা ফংহন্দুনা এম.এস.পি.গী মখাদা বেল ৬২৭ লৈশিনখ্রে।