গ্ৰাহক পৰিক্ৰমা, খাদ্য আৰু ৰাজহুৱা বিতৰণ মন্ত্ৰালয়
পঞ্জাৱ, হাৰিয়ানা আৰু উত্তৰ প্ৰদেশত ধান সংগ্ৰহ সুচাৰুৰূপে আগবাঢ়িছে
২৮,৭১৫জন কৃষকক লাভবান কৰি ৩.৬৫ মেট্ৰিক টন ধান সংগৃহীত
03 OCT 2020 6:29PM by PIB Guwahati
২০২০-২১ৰ বাবে ধান সংগ্ৰহৰ কাম সুচাৰুৰূপে চলি আছে আৰু বৰ্তমানলৈকে পঞ্জাৱ, হাৰিয়ানা, উত্তৰ প্ৰদেশ এই তিনিখন ৰাজ্যত আৰম্ভ কৰা হৈছে। ০২-১০-২০২০ত, ২০২০-২১ৰ বাবে কে এম এছত সংগৃহীত মুঠ ধানৰ পৰিমাণ হৈছে ৩,৬৫,১৭০ মেট্ৰিক টন। লাভবান হোৱা কৃষকৰ মুঠ সংখ্যা হৈছে ২৮,৭১৫ আৰু বহিৰ্গমন হোৱা মুঠ ন্যূনতম সমৰ্থন মূল্য (এম এছ পি) হৈছে ৬৮৯.৪৪ কোটি টকা। এসপ্তাহৰ ভিতৰতে ধান সংগ্ৰহৰ এই কাম তুংগত উঠিছে।
২ অক্টোবৰ, ২০২০ত কপাহৰ কোনো এম এছ পি ক্ৰয় সম্পন্ন হোৱা নাই, আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় বন্ধ দিন হোৱা বাবে, বজাৰ স্থলীত কোনো এফ এ কিউ গ্ৰেড আহি পোৱা নাই।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Paddy procurement progressing smoothly in Punjab, Haryana and Uttar Pradesh
3.65 Lakh MT paddy procured, benefitting 28,715 farmers
03 OCT 2020 6:29PM by PIB Delhi
The Paddy procurement for 2020-21 is progressing smoothly and has commenced so far in 3 states viz. Punjab, Haryana and Uttar Pradesh. As on 02.10.2020, cumulative procurement of Paddy in KMS 2020-21 is 3,65,170 MT. The total no of farmers benefited are 28,715 and total MSP outflow is Rs 689.44 crore. The pace of paddy procurement is going to pick up in a week’s time.
There is no MSP purchase of cotton on 2nd October 2020 and being a National holiday, no FAQ grade arrivals in market yards.