Ministry of Chemicals and Fertilizers
Ms S Aparna assumes charge as new Union Pharma Secretary
01 OCT 2020 4:08PM by PIB Delhi
Ms S Aparna a 1988-batch IAS officer of Gujrat cadre, has assumed charge as Secretary in the Department of Pharmaceuticals Ministry of Chemicals and Fertilizers,Govt.of India.
Ms Aparna has replaced Dr PD Vaghela who superannuated on 30 September 2020. Ms S Aparna was appointed to the post of Executive Director, World Bank in 2017, representing the Constituency of India, Bangladesh and Sri Lanka. In 2019, she was given a proforma promotion as Additional Chief Secretary (ACS) while she was on deputation in Washington DC as Executive Director, World Bank.
She has also served as the Principal Secretary to the then Gujarat CM .
Born in 1963, new Pharma Secretary has also served both Centre and the state on several important assignments including in the Department of finance, planing , Urban and Housing Development, Textile etc.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
শ্রিমতী এস. অপর্না অনৌবা কেন্দ্রগী ফার্মা সেক্রেতরী ওইনা থৌ পুরে
01 OCT 2020 4:08PM by PIB Imphal
গুজরাত কেদরগী ১৯৮৮ বেত্চকী আই.এ.এস. ওফিসর মিস অপর্না ভারত লৈঙাক্কী কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ফার্মাসিউতিকেল্সগী সেক্রেতরী ওইনা থৌ পুরে‍।
মিস অপর্নানা সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২০দা থবক্তগী পোত্থাখিবা দোক্তর পি.দি. ভঘেলাগী মহুৎ শিনহৌবনি‍। মিস অপর্না ২০১৭দা ভারত, বঙ্গলাদেশ অমসুং স্রি লঙ্কা কন্সতিত্যুএন্সীগী মীহুৎ ওইনা ৱর্ল্দ বেঙ্ককর একজেক্যুতিব দাইরেক্তর ওইনা হাপখি‍। ইং ২০১৯দা মহাক্না ৱাসিংতন দি.সি.দা ৱর্ল্দ বেঙ্ককী একজেক্যুতিব দাইরেক্তর ওইনা দিপ্যুতেসন্দা লৈরিঙৈদা মহাকপু এদিসনেল চীফ সেক্রেতরী (এ.সি.এস.) ওইনা প্রফোর্মা প্রমোসন পীখি‍।
মহাক্না মতম অমদা গুজরাতকী সি.এম.গী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী ওইনসু থৌ পুরম্মী‍।
১৯৬৩দা পোকখিবী অনৌবা ফার্মা সেক্রেতরী অসিনা শেনথুম, প্লান্নিং, অর্বান অমসুং হাউজিং দেভেলপমেন্ত, তেক্সতাইল লোয়শঙশিং য়াওনা কেন্দ্র অমসুং স্তেত লৈঙাক্কী মখল মখা কয়াগী মরুওইবা থৌশিংসু পুরম্মী‍।