Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr Jitendra Singh inaugurates 23 Roads and Bridges projects in Kathua, Doda, Udhampur and Reasi Districts
Projects costing about Rs 73 Crore will benefit more than 35,000 people in the region.
30 SEP 2020 6:46PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (Independent Charge), Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today unveiled 23 roads and bridges projects in Kathua, Doda, Udhampur and Reasi districts in the Jammu region.He said, the projects costing about Rs 73 Crore and having length of 111 kilometers will benefit more than 35,000 people in the region. 23 Projects included 15 roads built under PMGSY for all weather connectivity and 8 bridges for better connectivity to the people.
While e-inaugurating these projects, Dr. Jitendra Singh said that despite serious challenges posed by the Covid19 pandemic in the last few months, barring few all the projects were completed within stipulated timeframe. He emphasised that despite challenges posed by pandemic, the country had not compromised with the pace of development and particularly the UT of Jammu and Kashmir. He was informed that 1150 kilometres of roads built in this fiscal till date in comparison to 800 kilometres last year.
Dr Jitendra Singh said that that in the last 6 years of Modi Government, the work culture has undergone a sea change and projects were being cleared on need based requirements, rather than on any other considerations.
He said, allocation of nearly 2/3rd of PMGSY funds for the hilly and inhospitable terrain of Udhampur, Kathua and Doda is testimony of this. Out of Rs 4175 crore of PMGSY funds, about Rs 3884 crore were given to the above three areas, he added.
Dr.Jitendra Singh reiterated that Prime Minister, Shri Narendra Modi has emphasised upon all to dedicate completed development projects to people of the country without waiting for its formal inauguration. He said that the Government gave primacy to people’s needs and that people should not face difficulties of any kind for the sake of formal inauguration of various developmental projects. He said that the government was steadfast and committed in completing all the projects that have started in the last six years in a time bound manner notwithstanding various hurdles like the Covid19 crisis.
Giving an insight into the various development projects constructed in district Reasi, Dr. Jitendra Singh said that the highest railway bridge in the world was being constructed in Reasi district that was 35 meters taller than the Eiffel tower in Paris, France.
In conclusion, Dr. Jitendra Singh urged the officials to adhere to timeline and also fast track the land acquisition and forest clearance on priority basis so that developmental works continue unhindered.

ব্যক্তি, ৰাজহুৱা অভিযোগ আৰু পেঞ্চন মন্ত্ৰালয়
কাঠুৱা, দ’দা, উধামপুৰ আৰু ৰিয়েছি জিলাত ২৩ টা পথ আৰু ব্ৰীজ প্ৰকল্প উদ্বোধন কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী ডাঃ জিতেন্দ্ৰ সিঙৰ
৭৩ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে ৰূপায়ণ কৰা প্ৰকল্পই লাভান্বিত কৰিব অঞ্চলটোৰ ৩৫,০০০ ৰোধিক লোকক
30 SEP 2020 6:46PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন (ড’নাৰ) দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী (স্বতন্ত্ৰ দায়িত্ব), প্ৰধান মন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয় (পিএমঅ’), পাৰ্ছনেল, ৰাজহুৱা অভিযোগ, পেঞ্চন, পাৰমাণৱিক শক্তি আৰু মহাকাশ দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী ডাঃ জিতেন্দ্ৰ সিঙে আজি জম্মু অঞ্চলৰ কাঠুৱা, দ’দা, উধামপুৰ আৰু ৰিয়েছি জিলাত ২৩ টা পথ আৰু ব্ৰীজ প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে। তেওঁ কয়, প্ৰায় ৭৩ কোটি টকা ব্যয়সাপেক্ষে এই প্ৰকল্পসমূহৰ অধীনত ১১১ কিঃমিঃ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ আৰু দলং নিৰ্মাণ সম্পন্ন হোৱাৰ ফলশ্ৰুতিত অঞ্চলটোৰ ৩৫,০০০ লোক লাভান্বিত হ’ব। এই ২৩ টা প্ৰকল্পৰ ভিতৰত সকলো ধৰণৰ বতৰতে সংযোগ নিশ্চিত হোৱাকৈ পিএমজিএছৱাই ৰ অধীনত ১৫ টা পথ আৰু ৮ খন দলং নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।
এই প্ৰকল্পসমূহৰ ই-উদ্বোধন কৰি, ডাঃ জিতেন্দ্ৰ সিঙে কয় যে যোৱা কেইটামান মাহত ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত গুৰুতৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ সৃষ্টি হোৱা সত্বেও, এই প্ৰকল্পসমূহ নিৰ্ধাৰিত সময়সীমাৰ ভিতৰতে সম্পূৰ্ণ কৰি তোলা যায়। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে মহামাৰীটোৰদ্বাৰা যিমানেই প্ৰত্যাহ্বানৰ সৃষ্টি নহওঁক কিয়, কেন্দ্ৰীয় শাসিত জম্মু আৰু কাশ্মীৰকে প্ৰমুখ্য কৰি সমগ্ৰ দেশখনৰ উন্নয়নৰ ক্ষীপ্ৰতাত কোনো ধৰণৰ আপোচ কৰা নহ’ব। তেওঁ অৱগত কৰে যে যোৱা বৰ্ষত ৮০০ কিঃমিঃৰ তুলনাত এইটো বিত্তীয় বৰ্ষৰ আজিৰ তাৰিখলৈকে ১১৫০ কিঃমিঃ পথ নিৰ্মাণ সম্ভৱ হৈ উঠিছে।
ডাঃ জিতেন্দ্ৰ সিঙে কয় যে মোদী চৰকাৰৰ আমোলৰ যোৱা ৬ টা বছৰত, কৰ্ম সংস্কৃতিত সাগৰ সদৃশ পৰিৱৰ্তন সাধন হৈছে আৰু কোনো ধৰণৰ শিথিলতা অবিহনে কেৱল প্ৰয়োজনীয়তাৰ ভিত্তিত প্ৰকল্পসমূহ ৰূপায়ণ কৰা গৈছে।
তেওঁ কয়, ইয়াৰে পিএমজিএছৱাই পুঁজিৰ প্ৰায় ২/৩য়াংশ পাহাৰীয়া উধামপুৰ, কাঠুৱা আৰু দ’দালৈ আবন্টন দিয়া গৈছে। পিএমজিএছৱাই পুঁজিৰ ৪১৭৫ কোটি টকাৰ ভিতৰত, প্ৰায় ৩৮৮৪ কোটি টকা এই তিনি অঞ্চলক প্ৰদান কৰা হৈছে বুলি তেওঁ লগতে কয়।
ডাঃ জিতেন্দ্ৰ সিঙে উল্লেখ কৰে যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আনুষ্ঠানিক উদ্বোধনলৈ অপেক্ষা কৰাৰ পৰিৱৰ্তে সম্পূৰ্ণ হোৱা দেশখনৰ সকলোবোৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প জনসাধাৰণৰ অৰ্থে উৎসৰ্গা কৰি দিয়াত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। তেওঁ কয় যে চৰকাৰখনে জনতাৰ প্ৰয়োজনীয়তাক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰিছে আৰু ভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পসমূহৰ আনুষ্ঠানিক উন্মোচন বাকী থকাক লৈ প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হোৱাটো উচিত নহয়। তেওঁ কয় যে ক’ভিড ১৯ সংকটৰ দৰে বহু প্ৰত্যাহ্বান সত্বেও চৰকাৰখনে যোৱা ছটা বছৰত আৰম্ভ কৰা সকলোবোৰ প্ৰকল্প সময়মতে সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ চৰকাৰখন সচেষ্ট আৰু অংগীকাৰবদ্ধ।
ৰিয়েছি জিলাত নিৰ্মাণ কৰা ভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ কথা সদৰী কৰি, ডাঃ জিতেন্দ্ৰ সিঙে কয় যে বিশ্বৰ সৰ্বোচ্চ ৰেল দলং ৰিয়েছি জিলাত নিৰ্মাণ কৰা হৈছে যি ফ্ৰান্সৰ পেৰিছৰ আইফেল টাৱাৰতকৈ ৩৫ মিটাৰ উচ্চ।
পৰিসমাপ্তিত, ডাঃ জিতেন্দ্ৰ সিঙে বিষয়া-বৰ্গক সময়সীমাৰ প্ৰতি যত্নৱান হ’বলৈ আহ্বান জনাই আৰু ভূমি অধিগ্ৰহণ তথা বননি মুকলি কৰা কাৰ্য ক্ষীপ্ৰতাৰে সম্পন্ন কৰি উন্নয়নমূলক কাৰ্যৰ আশু সম্পূৰ্ণ নিশ্চিত কৰিবলৈ কয়।