Ministry of Railways
NHSRCL opens Technical bids for 28 Steel bridges and 88 km of viaduct between Vadodara and Ahmedabad for MAHSR corridor
25 SEP 2020 8:31PM by PIB Delhi
NHSRCL opens Technical bids for 28 Steel bridges and 88 km of viaduct between Vadodara and Ahmedabad for MAHSR corridor.
Demand of 70,000 MT of Steel to boost Steel industries.
National High Speed Rail Corporation opens technical bids for two packages today for Mumbai Ahmedabad High Speed Rail Corridor (1) Procurement and Fabrication of 28 steel bridges for crossing over railway lines, rivers, highways, road crossings and other structures (P-4) (2) Design and Construction of 88 km (Approx) of viaduct between Vadodara and Ahmedabad in Gujarat including construction of elevated HSR station at Anand/Nadiad.(C-6), 5 Bridges and 25 crossings.
Following bidders participated in the tender process:
Bidders for Procurement and Fabrication of 28 steel bridges (Package P-4):
1) Tata Projects Ltd.
2) Afcons Infrastructure Ltd.
3) Braithwaite & Co. Ltd.Consortium
4) Bridge & Roof Co. (India) Ltd.
5) NCC Ltd.
6) JMC Projects(India) Ltd. &RaheeInfratech Ltd.
7) ISGEC Heavy Engineering Ltd. – M & B Engineering Ltd. Consortium
8) Larsen & Toubro – IHI Infrastructure Systems Consortium
Out of these, sr.no. 1 to 7 are Indian companies and Sr. no. 8 is a consortium between Indian and Japanese company.
Bidders for Design and Construction of 88 Kms viaduct and Anand/Nadiad station (Package C-6):
1: Afcons Infrastructure Limited – IRCON International Limited – JMC Projects India Ltd- Consortium
2: NCC Limited – Tata Project Ltd.- J. Kumar Infra Projects Ltd. - HSR Consortium
3: Larsen & Toubro Ltd.
All three bidders are Indian.
It is estimated that about 70,000 MT of Steel will be used for the fabrication of 28 steel bridges. NHSRCL has already sensitized the steel industries to cater such a huge demand for the India’s first High Speed Rail corridor.
With the opening of these bids, the technical bids covering 64% (325 km out of 508 km) of the total MAHSR alignment including five (5) HSR stations (Vapi, Billimora, Surat, Bharuch and Anand/Nadiad) out of 12 stations and one Train depot at Surat are under consideration. Earlier this week, NHSRCL has opened the technical bids for 237 km of viaduct between Vapi and Vadodara in Gujarat including 4 elevated HSR stations and one Train depot at Surat where all the three bidders comprising seven (7) leading Indian infrastructure companies had participated.
The Indian Steel and Cement industries and their allied supply chains will get a big boost from these tenders.

রেলৱে মন্ত্রালয়
এম.এ.ঐচ.এস.আর কোরিদোরগী বাদোদারা অমসুং অহমেদাবাদ মরক্তা স্তিলগী থোং ২৮ অমসুং কিলোমিতর ৮৮গী বাইয়াদক শানবা এন.ঐচ.এস.আর.সি.এলনা তেক্নিকেল বিদশিং হাংদোক্লে
25 SEP 2020 8:31PM by PIB Imphal
এম.এ.ঐচ.এস.আর কোরিদোরগী বাদোদারা অমসুং অহমেদাবাদ মরক্তা স্তিলগী থোং ২৮ অমসুং কিলোমিতর ৮৮গী বাইয়াদক শানবা এন.ঐচ.এস.আর.সি.এলনা তেক্নিকেল বিদশিং হাংদোক্লে।
স্তিল ইন্দস্ত্রিশিং চাউখৎনবা স্তিল মেত্রিক তন ৭০,০০০ দরকার ওইগনি।
মুম্বাই অহমেদাবাদ হায় স্পিৎ রেল কোরিদোরগী(১)রেলৱেজ লাইনশিং, তুরেলশিং, হায়ৱেজশিং, রোদ ক্রোসিংশিং অমসুং অতোপ্পা স্ত্রকচরশিং লান্দুনা চৎনবা স্তিলগী থোং ২৮ শানবা (২) অনন্দ/নাদিয়াদদা অৱাংবা ঐচ.এস.আর স্তেসন, থোং ৫ অমসুং ক্রোসিং ২৫ য়াওনা গুজরাতকী বাদোদারা অমসুং অহমেদাবাদ মরক্তা কিলোমিতর ৮৮গী বাইয়াদক শানবা ঙসি নেসনেল হায় স্পিৎ রেল কোরপোরেসন্না তেক্নিকেল বিদশিং হাংদোক্লে।
তেন্দর লাউবগী থবক অদুদা মখাগী বিদ্দরশিং অসি শরুক য়াখি:
স্তিলগী থোং ২৮ শানবা বিদ্দরশিংগীদমক(পেকেজ প-৪):
১. তাতা প্রোজেকস লিমিতেৎ
২. অফকোন্স ইনফ্রাস্ত্রকচর লিমিতেৎ
৩. ব্রাইথৱাইত এন্দ কো লিমিতেৎ কন্সোরতিয়ম
৪. ব্রিজ এন্দ রুফ কো(ইন্দিয়া) লিমিতেৎ
৫. এন.সি.সি লিমিতেৎ
৬. জে.এম.জি প্রোজেক্স(ইন্দিয়া) লিমিতেৎ অমসুং রাহিল ইনফ্রাতেক লিমিতেৎ
৭. আই.এস.জি.ই.সি হেভি ইঞ্জিনিয়ারিং লিমিতেৎ-এম এন্দ বি ইঞ্জিনিয়ারিং লিমিতেৎ কন্সোরতিয়ম
৮. লারসেন এন্দ তৌব্রো-আই.ঐচ.আই ইনফ্রাস্ত্রচর সিস্তেম কন্সোরতিয়ম
মখোয়গী মনুংদা সেরিএল নম্বর ১দগী ৭ ফাওবা অসি ভারতকী কম্পেনিশিংনি অমসুং সেরিএল নম্বর ৮ অসি ভারত অমসুং জপানগী কম্পেনিগী অপুনবনি।
অনন্দ/নাদিয়াদ স্তেসন অমসুং কিলোমিতর ৮৮গী বাইয়াদক শানবা অমসুং দিজাইনগী বিদ্দরশিং(পেকেজ সি-৬):
১. অফকোন্স ইনফ্রাস্ত্রচর লিমিতেৎ-ইরকোন ইন্তরনেসনেল লিমিতেৎ-জে.এম.সি প্রোজেক্স ইন্দিয়া লিমিতেৎ-কন্সোরতিয়ম
২. এন.সি.সি লিমিতেৎ-তাতা প্রোজেক্স লিমিতেৎ-জে.কুমার ইনফ্রা প্রোজেক্স লিমিতেৎ-ঐচ.এস.আর কন্সোরতিয়ম
৩. লারসেন এন্দ তৌব্রো লিমিতেৎ
বিদ্দর অহুম অসি ভারতকী কম্পেনিশিংনি।
স্তিলগী থোং ২৮ শাবদা স্তিল মেত্রিক তন ৭০,০০০ রোম চঙগনি হায়না পানরি। ভারতকী অহানবা হায় স্পিৎ রেল কোরিদোর শাবদা স্তিল য়াম্না দরকার ওইগনি হায়না এন.ঐচ.এস.আর.সি.এলনা স্তিল ইন্দস্ত্রিশিংদা মাংজৌননা খঙহনখ্রে।
হায়রিবা বিদশিং অসি হাংদোকপগা লোয়ন্না, এম.এ.ঐচ.এস.আরগী অপুনবা অশাংবা অসিগী চাদা ৬৪(কিলোমিতর ৫০৮গী মনুংদা কিলোমিতর ৩২৫)গী মনুংদা স্তেসন ১২গী মনুংদা ঐচ.আর.এস স্তেসন ৫(ৱাপি, বিল্লিমোরা, সুরত, বারুচ অমসুং অনন্দ/নাইয়াদ) য়াওরি অমসুং সুরত্তা ত্রেন দিপো অমা শানবা খন্নরি। মমাংদা ৱাপি অমসুং বাদোদারগী মরক্তা কিলোমিতর ২৩৭গী বাইয়াদক শানবা অমসুং অৱাংবা ঐচ.এস.আর স্তেসন ৪ অমসুং সুরত্তা ত্রেন দিপো অমা শানবা ভারতকী কম্পেনি ৭ শরুক য়াবা তেক্নিকেল বিদশিং এন.ঐচ.এস.আর.সি.এলনা হাংদোকখ্রে।
ভারতকী স্তিল অমসুং সিমেন্তগী ইন্দস্ত্রিশিং অমসুং মখোয়গা থবক তৌমিন্নরিবা সপ্লাই চেনশিং হায়রিবা তেন্দরশিং অসিদগী কান্নবা ফংলগনি।