କ୍ୟାବିନେଟ
କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ସୁରେଶ ସି. ଅଙ୍ଗାଡିଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁରେ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟର ଶୋକ
• ଶ୍ରୀ ସୁରେଶ ସି. ଅଙ୍ଗାଡିଙ୍କ ସ୍ମୃତିରେ ଦୁଇ ମିନିଟ ନୀରବତା
24 SEP 2020 12:04PM by PIB Bhubaneshwar
ସେପ୍ଟେମ୍ବର 23, 2020 ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ସୁରେଶ ସି. ଅଙ୍ଗାଡିଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁରେ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ସୁରେଶ ସି. ଅଙ୍ଗାଡିଙ୍କ ସ୍ମୃତିରେ କ୍ୟାବିନେଟ ଦୁଇ ମିନିଟ ନୀରବତା ଅବଲମ୍ବନ କରିଥିଲା ।
କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟରେ ଆଜି ନିମ୍ନ ପ୍ରସ୍ତାବଗୁଡ଼ିକ ଗୃହୀତ ହୋଇଛି ।
ସେପ୍ଟେମ୍ବର 23, 2020 ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ସୁରେଶ ସି. ଅଙ୍ଗାଡିଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁରେ କ୍ୟାବିନେଟ ଗଭୀର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛି । ତାଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁରେ ଦେଶ ଜଣେ ପ୍ରବୀଣ ନେତା, ଶିକ୍ଷାବିତ, ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ସାଂସଦ ଓ ଦକ୍ଷ ପ୍ରଶାସକଙ୍କୁ ହରାଇଛି ।
ଜୁନ 1, 1955ରେ କର୍ଣ୍ଣାଟକର ବେଲଗାଭି ଜିଲ୍ଲାର କେକେ କୋପ୍ପା ଗାଁରେ ଜନ୍ମିତ ଶ୍ରୀ ଅଙ୍ଗାଡି ଏସ.ଏସ.ଏସ. ସମିତି କଲେଜ, ବେଲଗାଭିରୁ ସ୍ନାତକ କରିବା ପରେ ରାଜା ଲକ୍ଷ୍ମଣଗୌଡା ଆଇନ କଲେଜ, ବେଲଗାଭିରୁ ଆଇନରେ ଡିଗ୍ରୀ ହାସଲ କରିଥିଲେ ।
ଭାରତୀୟ ଜନତା ପାର୍ଟିର ସଦସ୍ୟ ଭାବେ ସେ 1996ରେ ପାର୍ଟିର ବେଲଗାଭି ଜିଲ୍ଲା ୟୁନିଟର ଉପସଭାପତି ହୋଇଥିଲେ । 2001ରେ ବେଲଗାଭି ଜିଲ୍ଲା ୟୁନିଟ ସଭାପତି ଭାବେ ମନୋନୀତ ହୋଇଥିଲେ ଓ 2004ରେ ବେଲଗାଭି ଲୋକସଭା ନିର୍ବାଚନରେ ଦଳୀୟ ପ୍ରାର୍ଥୀ ଭାବେ ମନୋନୀତ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସେ ବେଲଗାଭି ଜିଲ୍ଲା ୟୁନିଟ ସଭାପତି ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ । ବିପୁଳ ବ୍ୟବଧାନରେ ଜିତି ସେ 14ତମ ଲୋକସଭା ସଦସ୍ୟ ହୋଇଥିଲେ । 2009, 2014 ଓ 2019ରେ ସେ ବେଲଗାଭିରୁ ଲୋକସଭାକୁ ପୁନଃନିର୍ବାଚିତ ହୋଇଥିଲେ ।
ସେ ଖାଦ୍ୟ, ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର ଓ ସାଧାରଣ ବଣ୍ଟନ, ମାନବ ସମ୍ବଳ ବିକାଶ ଓ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଷ୍ଟାଣ୍ଡିଂ କମିଟିର ସଦସ୍ୟ ତଥା ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରାଳୟର ପରାମର୍ଶଦାତା କମିଟିର ସଦସ୍ୟ ଭାବେ ଦାୟିତ୍ୱ ତୁଲାଇଛନ୍ତି । ପେନସନ, ସାଂସଦମାନଙ୍କ ଦରମା ଓ ଭତ୍ତା ଯୁଗ୍ମ କମିଟି ସଦସ୍ୟ, କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ କର ପରାମର୍ଶଦାତା କମିଟି, ହାଉସ କମିଟି ଓ ପିଟିସନ କମିଟି ସଦସ୍ୟ ଭାବେ ମଧ୍ୟ ଦାୟିତ୍ୱ ତୁଲାଇଥିଲେ । ମେ, 2019ରେ ଶ୍ରୀ ଅଙ୍ଗାଡି କେନ୍ଦ୍ର ରେଳ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବେ ନିଯୁକ୍ତ ହୋଇଥିଲେ ।
ସେ ବହୁ ସାମାଜିକ ଓ ସାଂସ୍କୃତିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସହିତ ଜଡ଼ତ ଥିଲେ । ଶିଳ୍ପ,କୃଷି, ଗରିବଙ୍କ ପାଇଁ ଶିକ୍ଷା ଆଦି ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ବିଶେଷ ଋଚି ରହିଥିଲା । ସେ 2009ରୁ ସୁରେଶ ଅଙ୍ଗାଡି ଏଜୁକେଶନ ଫାଉଣ୍ଡେସନ, ବେଲଗାମର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଥିଲେ । ପଢ଼ିବାକୁ ଓ ବୁଲିବାକୁ ସେ ଭଲ ପାଉଥିଲେ ।
ସରକାର ଓ ସାରା ଦେଶ ପକ୍ଷରୁ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ ଶୋକସନ୍ତପ୍ତ ପରିବାର ପ୍ରତି ସମବେଦନା ଜ୍ଞାପନ କରିଛି ।

Cabinet
Cabinet condoles the sad demise of Shri Suresh C. Angadi, Union Minister of State for Railways
Two Minutes silence observed in the memory of Shri Suresh C. Angadi
24 SEP 2020 12:04PM by PIB Delhi
The Union Cabinet condoled the sad demise of Shri Suresh C. Angadi, Union Minister of State for Railways on 23rd September, 2020 at New Delhi.
Cabinet also observed silence for two minutes in the memory of Shri Suresh C. Angadi.
The Cabinet today passed the following resolution:
“The Cabinet expresses profound sorrow at the sad demise of Shri Suresh C. Angadi, Union Minister of State for Railways on 23rd September, 2020 at New Delhi. In his passing away, the nation has lost an eminent leader, an educationist, a distinguished parliamentarian and an able administrator.
Born on 1st June, 1955 at KK Koppa village in Belagavi District of Karnataka, Shri Angadi completed his graduation from S.S.S. Samithi College, Belagavi and thereafter obtained a degree in Law from Raja Lakhamgouda law College, Belagavi.
A member of Bhartiya Janata Party, he became Vice- President of a Party’s Belagavi District unit in 1996. He was nominated as President of the Belagavi District Unit in 2001 and continued to hold that post until he was nominated as Party’s candidate for the Belagavi Lok Sabha Constituency in 2004. He won by a large margin and became a member of the 14th Lok Sabha. He was re-elected to the Lok Sabha from Belagavi in 2009, 2014 and 2019.
He served as member, Standing Committee on Food, Consumer Affairs and Public Distribution; Human Resources Development and Defence as well as Member, Consultative Committee, Ministry of Finance. He also served as Member of the Joint Committee on Pension, Salaries and Allowances for Members of Parliament, the Advisory Committee on Central Direct Taxes, the House Committee and the Committee on Petitions. In May, 2019, Shri Angadi became Minister of State for Railways.
He was involved in many social and cultural activities with special interest in Industry, Agriculture and Education of the poor. He was also Chairman, Suresh Angadi Education Foundation, Belgaum since 2009. He was fond of reading and travelling.
The Cabinet extends its heartfelt condolences to the bereaved family on behalf of the Government and the entire nation.”