হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গীদমক ভেন্তিলেতরশিং লৈবা
23 SEP 2020 6:55PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্না মরুওইবা মেদিকেল খুৎশু খুৎলায়শিং পীননবা জনুৱারী, ২০২০দগী হৌজিক ফাওবগী মনুংদা মখাদা পীরিবা ওর্দরশিং অসি তৌখ্রে:
সে: নং: পোৎলমশিং মশীং মমল
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
এন-৯৫ মাস্ক ৪৫৯০৯১৯৯ ৪৯১.১৫
পি.পি.ই. কভরওল ১৯২২২৬৮৮ ১৯৬৩.৪১
ভেন্তিলেতর ৬০০৯৬৩ ২৫৬৮.৪০
স্তেত-স্তেতশিংদা থুংখিবা মেদিকেল খুৎলায়শিং এনেক্সচর-এ. দা উৎলি‍।
মথক্তা পীরিবা মেদিকেল খুৎলায়শিং অসি স্তেত/য়ু.তি.শিংগী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না পীবনি‍। দিস্ত্রিক্তশিংদা য়েন্থোকপগী থবক্না স্তেত/য়ু.তি.শিংনা তৌবনি‍।
তোঙান তোঙানবা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ফন্দ থুংখিবগী মতাঙদা অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
লুপা করোর ১১১৩.২১ স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ২০১৯-২০ মনুংদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মেনেজ তৌনবা অমদি লাকশিন্নবা এন.ঐচ.এম.গী মখাদা থাদোকখি‍।
সেপ্তেম্বর ১০, ২০২০ ফাওবদা, লুপা করোর ৪২৫৬.৭৯ স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ২০২০-২১ মনুংদা ইন্দিয়া কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেসপোন্স অমসুং হেল্থ সিস্তেম প্রিপ্যার্দনেস পেকেজকী মখাদা থাদোকখি‍।
এনেক্সচর-এ
কোবিদ-১৯গী মেদিকেল খুৎলায়শিংগী ফীভবগী মতাংদা নুংতিগী পাউদম
(২২.০৯.২০২০ দা লৈখিবা)
সে: নং:
স্তেত / য়ু.তি. / সেন্ত্রেল গভর্নমেন্ত ইন্সতিত্যুসনশিং
য়েন্থোকখিবা এন-৯৫ মাস্ক (লাখকী খুজিংদা)
য়েন্থোকখিবা পি.পি.ই.কিতশিং (লাখকী খুজিংদা)
য়েন্থোকখিবা ঐচ.সি.ক্যু. গুলিশিং (লাখকী খুজিংদা)
ভেন্তিলেতর
চাকখুং
পীখ্রবা
পানখৎখ্রবা
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
১.৮৬
০.৬৯
১.৮
৩৪
৩৪
১৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৪.৬৩
২.৭৯
৩১.৫
৪৯৬০
৩৯৬০
৩৯১০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২.১১
১.২৬
৬.৫
৬৩
৬৩
২৫
৪
অসাম
১০.৬১
৩.২১
২১.৭
১০০০
১০০০
৩৮০
৫
বিহার
১৩.০২
৫.৪৫
৬৪
৫০০
৫০০
৩১৯
৬
চান্দিগর
২.৩৩
১.০৬
৩
৬৫
৪৫
৪৫
৭
ছত্তিসগর
৪.৬২
১.৮৭
৫১.২
২৩০
২৩০
১৬০
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন অমসুং দিউ
১.২৯
০.৭০
৪.৭৫
২০
২০
২০
৯
দিল্লী
১৮.৯৭
৮.০৬
৬৪.৮
৫৭৫
৫৭৫
৫৪৭
১০
গোৱা
২.৬২
১.০১
৮.৮
২৫০
২০০
২০০
১১
গুজরাত
২১.৪২
১০.১৮
২৮.৫
৩০০০
২৫০০
২৪০২
১২
হরিয়ানা
৮.০৫
২.৩১
২৬.৩
৪২৩
৪২৩
৩৩৪
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৩.৩৫
১.৭৭
৯
৫০০
৫০০
৩৬৫
১৪
জম্মু অমসুং কাস্মির
৯.৭৯
৫.০৯
২৭.৮
৯০৮
৯০৮
৬৪৮
১৫
ঝার্খন্দ
৫.১১
২.৬৬
২৮.২
৪৬০
৪৬০
২৮০
১৬
কর্নাতকা
১৬.৪৬
৫.৩৯
৪৯.৭
২০২৫
২০২৫
১১৮৯
১৭
কেরলা
৭.০০
১.৪৯
৩৯.৫
৪৮০
৪৭১
৪৩০
১৮
লদাখ
১.৫০
০.৭৯
৬
১৩০
১৩০
৮৮
১৯
মধ্য প্রদেশ
১৪.১৯
৮.১৭
৫৪
১৪৫৯
৬৭৯
৫৯১
২০
মহারাস্ত্র
২৯.৬১
১২.৯৩
৯৭.২
৪৪৩৪
৪৪২৭
৩৫৫৯
২১
মনিপুর
২.০২
০.৭৯
৫.৭
৯৭
৯৭
৩২
২২
মেঘালয়া
১.৪৫
০.৫২
৪.৭৫
৫৪
৫৪
১২
২৩
মিজোরাম
১.৩৬
০.৩১
৪.২
১১৫
১১৫
৫৬
২৪
নগালেন্দ
১.৩৫
০.২৫
৩.৭৫
১২০
১২০
৪৫
২৫
ওরিসা
৮.৫০
২.৫৩
১৩.৫
৫৬৭
৫৬৭
১৭৭
২৬
পুদুচেরী
৩.১৯
১.৫৬
৪.৭
১০৭
১০৭
৯০
২৭
পঞ্জাব
৫.৮৭
৩.১৮
২০.৭
৮১০
৫০৯
২৮৯
২৮
রাজস্থান
১৬.১০
৭.৪৮
৬৩
১৭০০
১৫০০
১২৭৪
২৯
সিক্কিম
১.৫০
০.৫২
৩.২৫
১০
০
০
৩০
তামিল নাদু
১৭.৯৬
৫.৩৯
৭২.৩
১৪৫০
১৪৪৫
১২২১
৩১
তেলঙ্গনা
১৩.৮৫
২.৪১
৪২.৫
১৪০০
১৪০০
১২৮৭
৩২
ত্রিপুরা
৩.০১
১.৪৩
৫.৫
৯২
৯২
৩৪
৩৩
উত্তরাখন্দ
৩.৩৬
১.৮৯
৮
৭০০
৭০০
৩২১
৩৪
উত্তর প্রদেশ
২১.৩৬
১২.৯২
৮৯.৪
৪০১৬
১৯৮৮
১৪১৩
৩৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৭.৬৮
৪.৮৫
৪৩.৫
১১২০
১০৫২
৫৪৩
৩৬
লক্সদ্বীপ
০.৪২
০.২০
২.২৫
৫৭
০
০
৩৭
সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুসনশিং
৩৮.৩৮
১৯.৬০
১০২.৫১৬
২৮৯৪
১৯৯৭
১৩৯৬
অপুনবা
৩৪৫.৯৩
১৪২.৬৬
১১১৩.৭৭
৩৬,৮২৫
৩০,৮৯৩
২৩,৬৯৯
রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল), শ্রী অস্বিনি কুমার চৌবেনা ৱাফম অসি ঙসি মফমসিদা লোক সভাদা অইবা পাউখু অমদা ফোঙদোকখিবনি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
Purchase of ventilators for COVID-19
23 SEP 2020 6:55PM by PIB Delhi
The government of India has placed the following orders for supply of essential medical equipment during the period January, 2020 to till date:
Sl. No. Items Quantity Value
(incrores)
1. N-95 Masks 45909199 491.15
2. PPE Coverall 19222688 1963.41
3. Ventilators 600963 2568.40
State-wise allocation of medical equipment as above is attached as Annexure-A.
The above medical equipments are supplied depending on requirements of States/UTs. District-wise distribution is done by the States/UTs.
Regarding allocations of funds to different States/UTs, the details are as under:
1. Rs. 1113.21 crores has been released to the States/UTs during 2019-20 under NHM for management and containment of COVID-19 pandemic.
2. As on 10th September, 2020, Rs. 4256.79 has been released to States/UTs during 2020-21 during under India COVID-19 Emergency Response and Health Systems Preparedness Package.
ANNEXURE-A
Daily report on status of Medical Supplies for COVID-19
(As on 22.09.2020)
S.No.
State / UT / Central Government Institutions
N95 masks distributed (in lakh)
PPE kits distributed (in lakh)
HCQ tablets distributed (in lakh)
Ventilators
Allocation
Delivered
Installed
1
Andaman and Nicobar Islands
1.86
0.69
1.8
34
34
17
2
Andhra Pradesh
14.63
2.79
31.5
4960
3960
3910
3
Arunachal Pradesh
2.11
1.26
6.5
63
63
25
4
Assam
10.61
3.21
21.7
1000
1000
380
5
Bihar
13.02
5.45
64
500
500
319
6
Chandigarh
2.33
1.06
3
65
45
45
7
Chhattisgarh
4.62
1.87
51.2
230
230
160
8
Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu
1.29
0.70
4.75
20
20
20
9
Delhi
18.97
8.06
64.8
575
575
547
10
Goa
2.62
1.01
8.8
250
200
200
11
Gujarat
21.42
10.18
28.5
3000
2500
2402
12
Haryana
8.05
2.31
26.3
423
423
334
13
Himachal Pradesh
3.35
1.77
9
500
500
365
14
Jammu and Kashmir
9.79
5.09
27.8
908
908
648
15
Jharkhand
5.11
2.66
28.2
460
460
280
16
Karnataka
16.46
5.39
49.7
2025
2025
1189
17
Kerala
7.00
1.49
39.5
480
471
430
18
Ladakh
1.50
0.79
6
130
130
88
19
Madhya Pradesh
14.19
8.17
54
1459
679
591
20
Maharashtra
29.61
12.93
97.2
4434
4427
3559
21
Manipur
2.02
0.79
5.7
97
97
32
22
Meghalaya
1.45
0.52
4.75
54
54
12
23
Mizoram
1.36
0.31
4.2
115
115
56
24
Nagaland
1.35
0.25
3.75
120
120
45
25
Odisha
8.50
2.53
13.5
567
567
177
26
Puducherry
3.19
1.56
4.7
107
107
90
27
Punjab
5.87
3.18
20.7
810
509
289
28
Rajasthan
16.10
7.48
63
1700
1500
1274
29
Sikkim
1.50
0.52
3.25
10
0
0
30
Tamil Nadu
17.96
5.39
72.3
1450
1445
1221
31
Telangana
13.85
2.41
42.5
1400
1400
1287
32
Tripura
3.01
1.43
5.5
92
92
34
33
Uttarakhand
3.36
1.89
8
700
700
321
34
Uttar Pradesh
21.36
12.92
89.4
4016
1988
1413
35
West Bengal
17.68
4.85
43.5
1120
1052
543
36
Lakshadweep
0.42
0.20
2.25
57
0
0
37
Central Institutions
38.38
19.60
102.516
2894
1997
1396
Total
345.93
142.66
1113.77
36,825
30,893
23,699
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Lok Sabha here today.