সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লায়েংনবা অফবা লায়েং-কাংলোনশিং খঙদোক্নবা সি.এস.আই.আর অমসুং মাইলান থবক তৌমিন্ননবা লাউথোক্লে
সি.এস.আই.আরগী দিরেক্তর জেনেরেল, দোক্তর সেখর সি মান্দে-“কোবিদ-১৯গী লায়েং-কাংলোন মখলশিং পুথোক্নবা ইন্দস্ত্রিশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা অফবা হিদাকশিং ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং পাংথোক্নবা সি.এস.আই.আরনা মিৎয়েং চঙলি”
23 SEP 2020 4:47PM by PIB Imphal
ভারতকী মাংজিল থারিবা রিছর্স ওর্গনাইজেসন, কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিছর্স(সি এস আই আর) অমসুং মালেমদা মাংজিল থারিবা হিদাক-লাংথক শুংবা কম্পেনি মাইলানগী ভারত্তা লৈবা সবসিদিয়ারি মাইলান লেবোরেতোরিস লিমিতেৎনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মরক্তা অনাবশিং দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ঙসি লাউথোকখ্রে। অপুনবা অসিগী মখাদা, কোবিদ-১৯ ফহনবা ঙম্বা লায়েং-কাংলোনশিং মশক খঙদোক্নবা সি.এস.আই.আরগী মখাদা লৈবা ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ কেমিকেল তেক্নোলোজি অমসুং মাইলান পুন্না থবক তৌমিন্নগনি।
পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত্তা কোবিদ-১৯ লায়েংনবা অনৌবা পাম্বৈশিং পুথোক্নবা ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং পরিং নাইনা পাংথোক্কনি। অহানবা ক্লিনিকেল ত্রাইএল অসি কোবিদ-১৯গী ফিবম ফরিবা অমসুং য়াইমরপ ওইবা অনাবা অহলশিংদা তাঙ্কক অহুম থোক্না পাংথোক্কনি।
সি.এস.আই.আরগী দিরেক্তর জেনেরেল, দোক্তর সেখর সি মান্দেনা হায়খি হৌজিক মাইলানগা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসি অচৌবা মাইপাকপা অমনি অমসুং হৌজিক মায়োক্নরিবা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা কোবিদ-১৯গী লায়েং-কাংলোন মখলশিং পুথোক্নবা ইন্দস্ত্রিশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নদুনা অফবা হিদাকশিং ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং পাংথোক্নবা সি.এস.আই.আরনা মিৎয়েং চঙলি।
সি.এস.আই.আর-আই.আই.সি.তিগী দিরেক্তর দোক্তর চন্দ্রসেখরনা হায়খি লৌশিং অমসুং সাইন্তিফিক ওইবা থবকশিংগী মরুপ ওইনা মাইলানগা থবক তৌমিন্নবদা সি.এস.আই.আরনা অপেনবা পোক্লে অমসুং মাইলানগী ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী লমদা লৈরিবা ইন্দস্ত্রিগী লৌশিং অদুদা মিৎয়েং থমদুনা কম্পেনি অসিগা থবক তৌমিন্ননবা থাজবা থম্লি।
মাইলানগী চীফ ওপেরেতিং ওফিসার, সঞ্জিব সেথিনা হায়খি কোবিদ-১৯ অনাবা মীওইশিংগী অফবা লায়েং-কাংলোনশিং মশক খঙদোক্নবা পান্দমদা ঐখোয়না সি.এস.আই.আরগা পুন্না থবক তৌমিন্নবনি। মসিগী পুন্না চৎমিন্নবা অসিনা তুংদা লাক্কদবা তোঙান তোঙানবা লৌনগনবা লায়নাশিং লায়েংবা ঙম্বা মোলিকুলশিং মশক খঙদোকপদা ঐখোয়দা মতেং পাংগনি।
ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং পাংথোক্নবা অয়াবা লৌনবা এপ্লিকেসনশিং দ্রগস কন্ত্রোল্লর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়াদা পীশিনখ্রে।
সি.এস.আই.আরনা দোক্তর রাম বিশ্বকর্মা সি.এস.আই.আরগী দিরেক্তর জেনেরেলগী ওনাররি এদভাইজর ওইনা হাপখ্রে অমসুং সি.এস.আই.আর-আই.আই.আই.এমগী হান্নগী দিরেক্তরনা মসিগী পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসি লমজিং-লমতাক্কনি।
কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিছর্স(সি এস আই আর) অসি সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী হিরমশিংদা রিছর্স অমসুং দিবলপমেন্তগী লমদা মমিং লৈরবা মাংজিল থারিবা ইন্সতিতুৎ অমনি। লৈবাক শীনবা থুংনা কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিছর্সগী নেসনেল লেবোরেতোরি ৩৮, আউদরিচ সেন্তর ৩৯, ইন্নোবেস কমপ্লেক্স ৩ অমসুং য়ুনিৎ ৫ লৈরি। কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিছর্সনা ওসিনোগ্রাফি, জিওফিসিক্স, কেমিকেলস, ইন্সত্রুমেন্তেসন, ইনভাইরোনমেন্তেল ইঞ্জিনিয়ারিং, দ্রগ, জেনোমিক্স, বাইওতেক্নোলোজি, নানোতেক্নোলোজি, মাইনিং, এরোনোতিক্স অমসুং ইনফোরমেসন তেক্নোলোজিগী লমদা থবক তৌরি।
মাইলান অসি মালেমদা মাংজিল থারিবা হিদাক-লাংথক শুংবা কম্পেনি অমনি। মসি মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা হিদাক-লাংথকশিং শুংনবা মচলশিং পুথোকপা কম্পেনি অমনি।
(মখা তাবা ই-পাউগীদমক চানবীদুনা উনবীয়ু:
দোক্তর গিতা বানি রায়াসাম
হেদ-সাইন্স কমুনিকেসন এন্দ দিসিমিনেসন
সি.এস.আর.আই
Email: gvrayasam@csir.res.in
রিতিকা ভর্মা
হেদ ওফ কমুনিকেসন-(ইন্দিয়া অমসুং অতৈ কৈথেলশিং)
ফোন: + ৯১.৪০.৩০৮৬. ৬৪১৯
ই-মেল : ritika.verma@mylan.com)

Ministry of Science & Technology
CSIRand Mylan Announce Partnership to identify Advance Therapeutic Options for Management of COVID – 19
Director General of CSIR, Dr. Shehkar C Mande -- “CSIR has prioritized conducting clinical trials of well proven drugs in partnership with industry towards the development of multiple therapeutic options for COVID-19.”
23 SEP 2020 4:47PM by PIB Delhi
The Council of Scientific & Industrial Research (CSIR), India’s premier research organization, and Mylan Laboratories Limited, the India-based subsidiary of leading global pharmaceutical company Mylan, today announced a partnership to address unmet patient needs amidst the evolving COVID-19 pandemic. Under the partnership, CSIR’s constituent laboratory Indian Institute of Chemical Technology (CSIR-IICT), and Mylan will collaborate to identify potential therapies for COVID-19.
A series of clinical trials will be conducted towards new and innovative solutions to manage COVID-19 pandemic in India as part of this collaboration. The first of the clinical trial to be rolled out is a multiple arm phase 3 study that will be conducted in adult patients with mild to moderate COVID -19 at risk of complications.
Director General of CSIR, Dr. Shehkar C Mande stated, “The current collaboration with Mylan is a significant milestone and during the current COVID-19 pandemic, CSIR has prioritized conducting clinical trials of well proven drugs in partnership with industry towards the development of multiple therapeutic options for COVID-19.”
Director of CSIR-IICT, Dr Chandrasekhar said, “CSIR is delighted to associate with Mylan as knowledge and scientific partner, and looks forward to working with the company, especially given Mylan’s vast industry experience in clinical trials and commercialization.”
Mylan Chief Operating Officer, Sanjeev Sethi stated, “Our collaboration with CSIR is a strategic step forward aimed at identifying effective treatments for patients with COVID-19. In addition to bringing forward new indications, this partnership will also help us identify multiple molecules that can potentially be leveraged in therapies for various other infectious diseases in the future.”
The application for the clinical trials has been submitted to the Drugs Controller General of India (DCGI) for regulatory approval.
CSIR has appointed Dr. Ram Vishwakarma, Honorary Advisor to DG-CSIR and former Director CSIR-IIIM (Indian Institute of Integrative Medicine) as a mentor to lead this collaboration.
The Council of Scientific & Industrial Research (CSIR), known for its cutting-edge R&D knowledgebase in diverse Science & Technology areas, is a contemporary and premier R&D organization. Having a pan-India presence, CSIR has a dynamic network of 38 national laboratories, 39 outreach centres, 3 Innovation Complexes and 5 units. CSIR covers a wide spectrum of science and technology – from oceanography, geophysics, chemicals, drugs, genomics, biotechnology and nanotechnology to mining, aeronautics, instrumentation, environmental engineering and information technology.
Mylan is a global pharmaceutical company committed to setting new standards in healthcare. It is one of the world's largest producers of active pharmaceutical ingredients.
(For further information, please contact:
DrGeetha Vani Rayasam
Head- Science Communication and Dissemination
CSIR
Email: gvrayasam@csir.res.in
RitikaVerma
Head of Communications - (India & Emerging Markets)
Phone: + 91.40.3086 6419
Email: ritika.verma@mylan.com)