Ministry of Home Affairs
Canteens Functioning for CAPF Personnel
21 SEP 2020 4:40PM by PIB Delhi
Total 119 Master Bhandars and 1871 Subsidiary Bhandars are functioning for the benefit of serving and retired personnel of Central Armed Police Forces (CAPFs). Besides, 10 Mini Bhandars have also been sanctioned for Ex-CAPF Associations, out of which 07 are functioning under supervision of Master Bhandars.
Quality products are being provided to Central Police Canteen (CPC), now renamed as Kendriya Police Kalyan Bhandar (KPKB), beneficiaries at discounted rates through direct negotiations with the firms/suppliers. To ascertain quality of the products, all standard parameters as per Government rules/ guidelines are ensured before registration of the products with KPKB. Goods in KPKB are available at discounted rates. At present, there is no exemption in GST to products sold through KPKB, as available to CSD.
In order to promote domestic industries, it has been decided to sell only “Swadeshi Products” through the Kendriya Police Kalyan Bhandar (KPKB) with effect from 01.06.2020.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to question in the Rajya Sabha today.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
সি.এ.পি.এফ. মীওইশিংগী কেন্তীন চলায়বা
21 SEP 2020 4:40PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্স (সি.এ.পি.এফ.)কী থবক্তগী পোত্থারবা মীওইশিংগী কান্নবা মতেং পাংনবগীদমক্তা অপুনবা মাস্তর ভন্দার ১১৯ অমসুং সবসিদরী ভন্দার ১৮৭১ চলায়রি। মসিগী মথক্তা, মিনি ভন্দার ১০সু এক্স-সি.এ.পি.এফ. এসোসিএসনগীদমক্তা অয়াবা পীখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা ৭ অমদি মাস্তর ভন্দারগী মখাদা মথৌ তৌরি।
হৌজিক্না কেন্দ্রিয় পুলিস কল্যান ভন্দার (কে.পি.কে.বি.) হায়না মিংথোনবা সেন্ত্রেল পুলিস কেন্তীন (সি.পি.সি.)গী বেনিফিশরীশিংদা ফর্মশিং/সপ্লাইয়রশিংগা হকথেংননা ৱারী শারবা তুংদা মগুন লৈবা পোত্থোক কয়া ফংহল্লি। পোত্থোকশিং অসি কে.পি.কে.বি.গী মনুংদা য়ৌরক্ত্রিঙৈদা মসিগী মগুন লেপ্নবা হায়দুনা সরকারগী কাঙলোনগী মতুং ইন্না ইনগদবা হীরম খুদিংমক ইনহল্লি। কে.পি.কে.বি.দা লৈরিবা পোত্থোক খুদিংমক অতাবা মমলদা য়োল্লি। হৌজিক্কী ওইনা কে.পি.কে.বি.দা ফংলিবা পোত্থোকশিং অসি সি.এস.দি.দা জি.এস.তি. য়াওদনা ফংবা অদুদি ওইদ্রি।
লৈবাক্কী ইন্দস্ত্রী চাউখৎহন্নবা হায়দুনা মফম অসিদা ১/৬/২০২০দগী হৌনা কেন্দ্রিয় পুলিস কল্যান ভন্দার (কে.পি.কে.বি.)গী খুত্থাংদা “লৈবাক অসিদা শাবা পোত্থোক্তমক” য়োনবা হায়না ৱারেপ লৌখি।
মসিগী ৱাফম অসি হোম এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যানন্দ রাইনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।