ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
ফিশরীজকী রিসোর্সশিং প্রাইবেতাইজ তৌবা
21 SEP 2020 2:52PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা লৈরিবা ফিশরীশিং অমসুং ইক্বাকলচর অসি তোঙান-তোঙান মখলগী ওইনা তৌই। মখোশিং অসি মেরিন কেপচর ফিশরীশিং রিসোর্সশিং, ইনলেন্দ কেপচর ফিশরীশিং অমসুং এক্বাকলচর রিসোর্সশিংগী মওংদা ওইনা লৈ। হায়রিবা রিসোর্শিং অসি তোঙান-তোঙানবা ইকোসীস্তেনশিংগী মখল কয়াদা শন্দোকই। ফিশরীশিং অমসুং ইক্বকলচর অসি রাজ্যগী হিরম ওইবনা, হায়রিবা রিসোর্সশিং অসি অনম্বনা মরী লৈনবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংনা মেনেজ তৌই। মহৌশাগী ওইবা ফিশরিশিংগী রিসোর্সশিংদি মীয়ামদা ফংহল্লি অমসুং এক্বাকলচরনা সেক্তর অসিবু চাউখৎহনবদা শরুক য়াখি। মরম অসিনা ফিশরীশিংগী রিসোর্সশিংগী প্রাইভেতাইজেশন তৌবগী ৱাফম লৈতে।
ফিশরীশিং, এনিমল হসবেন্দরী অমসুং দেরীয়িংগী মন্ত্রালয়না পাইখৎলকপা, অহানবা ওইনা হৌদোকপা প্রধান মন্ত্রী মতস্যা সমপদা য়োজনা (পি.এম.এম.এস.ৱাই.) অসিনা চাউরাক্না করোর লাক ১গী ফিশরীশিংগী এক্সপোর্তশিং হেনগৎহন্নবা অমসুং ২০২৪-২৫ ফাওবদা ঙাগী পুথোকপা অসি মিলিয়ন মেত্রিক তন ২২দা হেনগৎহন্নবা মিৎয়েং থম্লি।
মসিগী অইবা পাউখুম অসি ফিশরীশিং, এনিমল হসবেন্দরী অমসুং দেরিয়িংগী মিনিস্তর ওফ স্তেত, শ্রী প্রতাপ চন্দ্র সরাঙ্গিনা লোক সভাদা পীখি।

Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Privatization of Fisheries Resources
21 SEP 2020 2:52PM by PIB Delhi
Fisheries and aquaculture resources in the country are of varied nature. They exist in the form of marine capture fisheries resources, inland capture fisheries and aquaculture resources. These resources are spread over a range of different ecosystems. Fisheries and aquaculture being the State subject, utilisation of these resources are generally managed by the concerned States and UTs. The natural fisheries resources are available to the public and aquaculture has contributed to the development of the sector. Therefore, the issue of privatization of fisheries resources does not arise.
The new flagship Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY) being implemented by the Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying envisages enhancing fisheries exports to about Rs.1 lakh crore, and increasing the fish production to 22 million metric tons by 2024-25.
This written reply was given by the Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Shri Pratap Chandra Sarangi in Lok Sabha.