Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Functioning of PM-AASHA Scheme
21 SEP 2020 2:17PM by PIB Delhi
Pradhan Mantri Annadata Aay SanraksHan Abhiyan’ (PM-AASHA) is an umbrella scheme to ensure Minimum Support Price (MSP) to farmers. It comprises the erstwhile Price Support Scheme (PSS) with certain modifications and rolling out of new schemes of Price Deficiency Payment Scheme (PDPS) and pilot of Private Procurement and Stockist Scheme (PPSS). Under PM-AASHA, States/UTs are offered to choose either PSS and PDPS in a given procurement season with respect to particular oilseeds crop for the entire State. Pulses and Copra are procured under PSS. Only one scheme i.e. PSS or PDPS may be made operational in one State with respect to one commodity. Further, states have the option to roll out PPSS on pilot basis in district/selected APMCs of district involving the participation of private stockist for oilseeds. Further, wheat paddy and coarse grains are procured under the existing schemes of Department of Food and Public Distribution and Cotton is procured under the existing schemes of Ministry of Textiles. It is helping farmers in getting increased MSP which provides adequate returns over the cost of production.
Government fixes MSP for 22 mandated crops which are paddy, jowar, bajra, maize, ragi, arhar, moong, urad, groundnut-in-shell, soyabean, sunflower, sesamum, nigerseed, cotton, wheat, barley, gram, masur(lentil), rapeseed/mustard, safflower, jute and copra. In addition, MSP of Toria and de-husked coconut are also fixed on the basis of the MSPs of rapeseed/mustard and copra respectively.
This information was given in a written reply by the Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar in Lok Sabha yesterday.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
পি.এম.-আশা স্কিমগী থৌওং
21 SEP 2020 2:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী অন্নদাতা আয় সনরক্সন অভিয়ান (পি.এম.-আশা) অসি লৌউবশিংদা মিনিমম সপ্পোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.) ফংহনবগী মপুং ওইবা স্কিম অমনি। মসিদা হান্না চৎনরম্বা প্রাইস সপ্পোর্ত স্কিম (পি.এস.এস.)দা শেমদোকপা খরা লৈহনবা অমসুং প্রাইস দিফিসিএন্সী পেমেন্ত স্কিম (পি.দি.পি.এস.)গী অনৌবা স্কিম থাদোকপা অমসুং প্রাইবেৎ প্রোক্যুরমমেন্ত অমসুং স্তোক্কিস্ত স্কিম (পি.পি.এস.এস.)কী অহানবা থৌওং খরা য়াওই। পি.এম.-আশাগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা রাজ্যশিংগী ওইবা ওইলসিদকী লৌরোক্কী মতাংদা পোত্থোক লৈবগী অপীবা কুমগী ওইনা পি.এস.এস. অমসুং পি.দি.পি.এস.কী মরক্তগী অমা খনবগী খুদোংচাবা ফংহল্লি। হৱাই অমসুং কোপ্রাদি পি.এস.এস. খক্তগী মখাদা লৈগদবনি। পোত্থোক অমগী মতুং ইন্না রাজ্য অমদা স্কিম অমখক্তমক শিজিন্না য়াগনি, হায়বদি পি.এস.এস. নত্ত্রগা পি.দি.পি.এস.। মখা তাবা ওইনা ওইলসিদকী লন্নাইগী স্তোক্কিস্ত য়াওহন্দুনা খনগৎলবা/জিলাগী এ.পি.এম.সি.শিংদা থৌওংগী অহৌবা ওইনা পি.পি.এস.এস. থাদোকপগী খুদোংচাবসু রাজ্যশিংদা পীরি। মসিগা লোয়ননা গেহু অমসুং অপৌবা হৱাই-চেংৱাইশিংসু ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মখাদা লৈরিবা স্কিমশিংগী মনুং চন্না লৈবা য়াহল্লি অমসুং লশিং অসিনা তেক্সতাইল মন্ত্রালয়গী মখাদা হৌজিক লৈরিবা স্কিমগী মতুং ইন্না লৈহল্লি। মসিনা লৌউবশিংদা অহেনবা এম.এস.পি. ফংহনবদা তেংবাংদুনা মখোয়না পোত্থোক পুথোকপদা চঙলিবা মমলদগী হেনবা মতিক চাবা শেল ফংবা ঙমহল্লি।
সরকারনা মশক খঙদোক্লবা লৌরোক ২২গী এম.এস.পি.সু লেপখ্রে। মখোয়শিং অদুদি ফৌ, জোৱার, বজ্রা, মেজ, রাগী, অরহর, মুং, উরাদ, মকুনা য়োম্বা লৈবাক-হৱাই, সোয়াবীন, নুমিৎলৈ, সেসামম, নাইজরসীদ, লশিং, গেহু, বারলি, গ্রাম, মসুর (লেন্তিল), রেপসীদ/মস্তার্দ, সেফ্লোৱর, লিমোন অমসুং কোপ্রানি। মসিগী মথক্তা রেপসীদ/মস্তার্দ অমসুং কোপ্রাদা য়ুম্ফম ওইদুনা তোরিয়া অমসুং মকু-ক্ষোক্লবা য়ুবীগী এম.এস.পি.সু লেপখ্রে।
মসিগী ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌউবশিংগী য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্রা সিংহ তোমারনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।