Ministry of Corporate Affairs
Performance of NCLTs
19 SEP 2020 8:17PM by PIB Delhi
As on 31st July, 2020, total 19,844 cases were pending before National Company Law Tribunal (NCLT), including 12,438 cases under Insolvency and Bankruptcy Code (IBC). This was stated by Shri Anurag Singh Thakur, Union Minister of State for Finance & Corporate Affairs in a written reply to a question in Lok Sabha today.
Giving more details about regular staffing positions in NCLTs, Shri Thakur said that total 320 posts of officers/staff have been created in NCLT. Recruitment Rules (RRs) for these posts have been notified on 21.01.2020 and NCLT has initiated action to appoint employees on these posts on regular basis. Presently, 40 posts are filled on regular basis.
The Minister said that e-court project is being implemented in all 16 benches of NCLT. So far, e-filing has been started in 9 benches and it will be extended to remaining benches also. During COVID-19 pandemic, all benches are hearing cases through Video Conferencing.

কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়
এন.সি.এল.তি.এস.না পাঙথোকপা থবকশিং
19 SEP 2020 8:17PM by PIB Imphal
ইং ২০২০গী জুলাই ৩১ ফাওবদা নেস্নেল কম্পেনী লো ত্রাইব্যুনেল (এন.সি.এল.তি.)দা ইন্সোল্বেন্সী অমসুং বেঙ্ক্রপসী কোদ (আই.বি.সি.)কী মখাদা পন্দুনা লৈবা কেস ১২,৪৩৮ লৈখি। মসিগী ৱাফম অসি কেন্দ্রগী ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
এন.সি.এল.তি.শিংদা মহৌশাগী মতৌগুম্না স্তাফ লৈবগী মতাংদা ৱাফম কয়া হায়রদুনা শ্রী থাকুরনা এন.সি.এল.তি.দা ওফিসার/স্তাফকী অপুনবা পোস্ত ৩২০ শেমখ্রে হায়খি। থবকশিং অসি খনবগী রিক্রুইৎমেন্ত রুলস (আর.আর.) অসিগী ৱারোল অসি ২১/১/২০২০দা থোকখি অমসুং এন.সি.এল.তি.না মসিগী পোস্তশিং অসিদা চাং নাইনা মীওইশিং লৌবগী থবক পায়খৎপা হৌখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা মীওই ৪০ অসি রীগ্যুলার বেসিস্তা খনখ্রে।
মন্ত্রীনা এন.সি.এল.তি.গী অপুনবা বেঞ্চ ১৬তা ই.-কোর্ত প্রোজেক্তশিং থবক ওইনা পাঙথোকপা হৌখ্রে হায়খি। হৌজিক ফাওবদা ই.-ফাইলিং তৌবগী থৌওং অসি বেঞ্চ ৯দা হৌখ্রে অমসুং থৌওং অসি অতোপ্পা লেমহৌরিবা বেঞ্চশিংদসু হৌরগনি। কোবিদ-১৯গী মনুংদা বেঞ্চ খুদিংমক্না ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা কেসশিং পায়রি।