ঙাকশেল মন্ত্রালয়
পাকিস্তানগী ফোর্সশিংনা ভারতকী পোজিসন্দা লান্দারকপা
19 SEP 2020 5:01PM by PIB Imphal
পাকিস্তানগা লোন্নবা লাইন ওব কন্ত্রোল অমসুং ইন্তর্নেসনেল বোর্দরদা পাকিস্তানগী ফোর্সশিংনা ভারতকী পোজিসন্দা লান্দারকখিবা লৈতে। অদুবু পাকিস্তানগী ত্রুপশিংনা লাইন ওব কন্ত্রোলদা সিজফায়র থুগাইনবা লেপ্পা লৈতনদি হোৎনরক্লি। চহীসিদা (মার্চ ১দগীনা সেপ্তেম্বর ৭, ২০২০ফাওবদা) জম্মুগী লাইন ওব কন্ত্রোলদা সিজফায়র থুগাইরকপগী পাউ ২৪৫৩ থোকখি। মসিগী মথক্তা, জম্মুগী ইন্দো-পাক ইন্তর্নেসনেল বোর্দরদা চহীসিদা (মার্চ ১দগীনা ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবগী) ঙমখৈ লান্না কাপশিল্লকপগী থৌদোক ১৯২ লৈখি।
লাইন ওব কন্ত্রোল/ইন্তর্নেসনেল বোর্দরদা হৌখিবা থা তরুক্লোমসিদা পাকিস্তানগী ফোর্সশিংনা ঙমখৈ লান্না নোংমৈ কাপশিল্লক্তুনা আর্মী পার্সনেল ১০ অশোক অপন নংখি। পাকিস্তানগী নাকন্দা নংখিবা অশোক অপনগী পাউদি মরীক চুম্না পীবা ঙমদে।
সিজফায়র থুগাইরকপগী মতীক চাবা পাউখুম ওইনা ইন্দিয়ন আর্মী/বি.এস.এফ.না পীখি। মসিগী মথক্তা, সিজফায়র থুগাইবগী কেসশিং পাকিস্তানগী ওথোরিতীগা লোইননা হোৎলাইন, ফ্লেগ মীতিং, দিরেক্তোরেৎ জেনরেল ওব মিলিতরী ওপরেসনগী থাক্তা ৱারী শাবগা লোইননা লৈবাক অনীগী দিপ্লোমেতিক চেন্নেলদা পায়খৎখি। বি.এস.এফ.নসু মসিগা মান্নবা থাক্তা পাকিস্তান রেঞ্জর্সকা ৱারী শানখি।
দিপ্লোমেতিক ওইনা য়েংবদা ভারতনা হঞ্জিন হঞ্জিন্না অৱাংবা থাক্তা য়াওনা লাইন ওব কন্ত্রোল ঙাক্নবা অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী লাইন ওব কন্ত্রোলবু শিম্লা এগ্রীমেন্ত অমসুং লাহোর দিক্লারেসনগী মতুং ইন্না ঙাক্নবা তকশিনখি।
পাউদম অসি ঙাকশেলগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী শ্রীপদ নাইকনা দা. ফৌজিয়া খান্দা রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Defence
Attack of Pakistani Forces on Indian Positions
19 SEP 2020 5:01PM by PIB Delhi
There have been no attacks by Pakistani forces on Indian positions along the Line of Control and International Border with Pakistan. However, Pakistan troops have been resorting to persistent ceasefire violations along the Line of Control. There have been 2453 incidents of Ceasefire Violations along Line of Control in Jammu region in this year (from 01 March to 07 September, 2020). In addition, 192 incidents of cross-border firing have occurred along Indo-Pak International Border in Jammu region in this year (01 March to 31 August, 2020).
There have been 10 fatal casualties of Army personnel occurred along Line of Control/International Border in cross border firing by Pakistani forces in the last six months. The details of casualties of Pakistan side cannot be ascertained accurately.
Appropriate retaliation to the ceasefire violations, as required, has been carried out by Indian Army/BSF. In addition, all the cases of ceasefire violations are taken up with Pakistan authorities through the established mechanisms of hotlines, flag meetings, Directorate General of Military Operations talks as well as diplomatic channels between the two countries. BSF too holds talks at various levels with its counterpart viz. Pakistan Rangers.
Diplomatically, India has repeatedly emphasized, including at the highest level, the need for Pakistan to uphold the sanctity of the Line of Control (LC) and the International Border in Jammu & Kashmir as its obligations emanating from the Shimla Agreement and the Lahore Declaration.
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Shripad Naik in a written reply toDr. Fauzia Khan in Rajya Sabha today.