রেলৱে মন্ত্রালয়
শ্রমিক ত্রেনশিং
18 SEP 2020 5:30PM by PIB Imphal
পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিং অথুবদা চত্থোক চৎশিন তৌহনবা মথৌ তারিবা অদু য়েংলগা শ্রামিক স্পেসিএল অসি মিসন মোদতা চেনহনখি। শ্রামিক স্পেসিএলশিং অসি সরকারনা পীবা প্রোতোকল অমসুং গাইদলাইনশিংগা লোয়ননা রাজ্য সরকারশিংনা ত্রেনশিং অসি মথৌ তারকপা মতমদা চেনহন্নবা ওইনা শীজিন্নবা ত্রেনশিং ওইখি। মে ১, ২০২০দগী ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবগী মরক্তা পন্দুনা লৈরম্বা পেসেঞ্জর লাখ ৬৩.১৯ মখোয়গী মশাগী রাজ্যদা য়ৌহন্নবা শ্রামিক স্পেসিএল পুন্না ৪৬২১ চেনখি। ৩১.০৮.২০২০দগী হৌনা শ্রামিক স্পেসিএলশিংগী দিমান্দদা অপনবা অমত্তা লৈখিদে। স্রামিক ত্রেন সর্ভিস চেনখিবা রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা খায়দোক্লবা মশিং মখাদা পীরি:-
রাজ্যশিংদগী লমথাখিবা ত্রেনশিং
রাজ্য
ত্রেনগী মশিং
গুজরাত
১০৩৩
মহারাস্ত্র
৮১৭
পঞ্জাব
৪২৯
বিহার
২৯৪
উত্তর প্রদেশ
৩৭৬
দিল্লী
২৫৯
তামিল নাদু
২৯২
কর্নাতকা
২৯৫
তেলঙ্গনা
১৬৬
রাজস্থান
১৩১
কেরেলা
১৯০
হরিয়ানা
১০১
অন্ধ্র প্রদেশ
৬৯
অতোপ্পা রাজ্যশিং
১৬৯
অপুনবা
৪৬২১
রাজ্যশিংদা থুংখিবা ত্রেনশিং
রাজ্য
ত্রেনগী মশিং
উত্তর প্রদেশ
১৭২৬
বিহার
১৬২৭
ঝারখন্দ
২২২
ওরিশা
২৪৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৮৪
মধ্য প্রদেশ
১২৯
ছত্তিসগর
৯৫
অসাম
১০৩
রাজস্থান
৫৫
মনিপুর
২২
অতোপ্পা রাজ্যশিং
১১৪
অপুনবা
৪৬২১
মসিগী ই-পাউ অসি রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।

Ministry of Railways
Shramik Trains
18 SEP 2020 5:30PM by PIB Delhi
Keeping in view the urgent requirement of movement of stranded persons Shramik specials were organized in a mission mode. These Shramik specials were organized as trains on demand, as and when State Governments requisitioned these trains, in accordance with the protocol and guidelines given by the Government. In all, 4621 Shramik Special have been operated between 1st May, 2020 to 31st August, 2020 carrying 63.19 lakh stranded passengers to their home states. There is no pending demand for Sharmik specials w.e.f 31.08.2020. The State-wise break up of Shramik train services so operated is as under:-
OUTGOING TRAINS FROM STATES
State
Number of trains
Gujarat
1033
Maharashtra
817
Punjab
429
Bihar
294
Uttar Pradesh
376
Delhi
259
Tamil Nadu
292
Karnataka
295
Telangana
166
Rajasthan
131
Kerala
190
Haryana
101
Andhra Pradesh
69
Other States
169
Total
4621
INCOMING TRAINS TO STATES
State
Number of trains
Uttar Pradesh
1726
Bihar
1627
Jharkhand
222
Odisha
244
West Bengal
284
Madhya Pradesh
129
Chhattisgarh
95
Assam
103
Rajasthan
55
Manipur
22
Other States
114
Total
4621
This information was given by the Minister of Railways and Commerce & Industry, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Rajya Sabha today.