হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদকী কেসশিং অমসুং সেরো সর্ভেগী ফীবম
18 SEP 2020 4:20PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা মীশিং মিলিয়নদা পাবদা কেস অসি খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। ইন্দিয়ানা ৩৪৪৫ ওইবদা য়ু.এস.এ.দা ১৯২৯৫, ব্রাজিলদা ২০১৪৬, রুসিয়া ফেদেরেসন্দা ৭২৮৩ অমসুং খা-আফ্রিকাদনা ১০৯২৯ ওইরি। অদুম ওইনমক খা-নোংপোক থংবা এসিয়াগী লৈবাকশিংগা য়েংলগদি ইন্দিয়ানা হেন্না লৈরি।
ইন্দিয়াগী ওইনা শিবগী চাং নেম্লিবা অসি মীপুম খুদিংনা লৌখৎকদবা খোঙথাং কয়া লৌকৎপা, মফম মফমশিংদা কন্তেনমেন্তশিংদা অহকপা চেকশিনবা থম্বা, য়ুম য়ুমদা লৈবা কেস থিদোকপা, ওক্সিজেনগী ওইবা ফোলো-অপ চৎপা, কোভিদ লায়েংনবা থুনা খুদোংচাবা পীবা অমসুং মতিক চানা কেস অসি শিন-লাংবা তৌবা।
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়র মিনিস্তর শ্রী আশ্বিনি কুমার চৌবেনা অইবা ওইনা ঙসি লোক সাভাদা পাউখুম পীখিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID Cases and Sero Survey Status
18 SEP 2020 4:20PM by PIB Delhi
India has one of the lowest cases per million population. It is 3445 for India as compared to 19295 for USA, 20146 for Brazil, 7283 for Russian Federation and 10929 for South Africa. However, cases per million population for India is high as compared to other countries in South East Asia
The low case fatality in India can be attributed to early case detection through community-based surveillance, containment measures including strict perimeter control, house-to-house case search & follow-up with monitoring of oxygen saturation, early referral to COVID treatment facilities and adequate case management.
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Lok Sabha here today.