নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা অঙ্গনৱাদিশিংদা কোবিদ-১৯ লায়চৎকী চৈথেং
17 SEP 2020 3:52PM by PIB Imphal
দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত ২০০৫কী মখাদা হোম পুবা মন্ত্রালয়না থোকপা য়াথেংশিংগী মতুং ইন্না, লৈবাক অসিদা লৈরিবা অঙ্গনৱাদি সেন্তর পুম্নমক কোবিদ-১৯না পীবা চৈথেং অসি হন্থহন্নবা থোং লোনহনখি। ২০২০গী জুলাই থাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং লোয়ননা পাঙথোকখিবা খন্ন-নৈনবা অদুদা অয়াম্বা রাজ্যশিংনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মশিং হেনগৎলকপা অসিদা অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং হাংবদা খুদোংচাবা অদু ফোঙদোকখি।অদুম ওইনমক, অঙ্গনৱাদি বেনিফিসরীশিংদা মচি ওইবা চীঞ্জাকশিং লেপ্তনা ফংহন্নবা অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিং অমসুং হেল্পরশিংনা বেনিফিসরীশিংগী ময়ুমদা মচি ওইবা চান্নবা চীঞ্জাকশিং য়েন্থোকখ্রে।মখা তানা, মন্ত্রালয় অসিনা বেনিফিসরীশিংগী ময়ুমদা নুমিৎ ১৫গী মনুংদা অমুরক অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিংনা চানবা চীঞ্জাকশিং অমসুং মচি ওইবা চীঞ্জাক য়েন্থোকহন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা মথৌ তাবা পাউতাকশিং পীখ্রে। মসিগী মথক্তা অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিং অমসুং অঙ্গনৱাদি হেল্পরশিংনা কম্ম্যুনিতী সর্ভিলেন্স, এৱ্যেরনেস পীবা নত্রগা মতম মতমগী মতুং ইন্না মখোয়দা পীবা থবকশিংদা লোকেল এদমিনিস্ত্রেসনগী মতেং পাংলি।
মসিগী ই-পাউ অসি ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবেলপমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী স্ম্রীতি জুবিন ইরানিনা রাজ্য সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।

Ministry of Women and Child Development
Impact of Covid-19 Pandemic on Anganwadis across the Country
17 SEP 2020 3:52PM by PIB Delhi
As per the directions issued by Ministry of Home Affairs, under Disaster Management Act, 2005, all the Anganwadi Centres across the country were closed to limit the impact of COVID-19. During the consultation held with States/UTs in the month of July 2020, most of the States had also expressed their inability to open Anganwadi Centres in the light of increasing incidents of COVID-19. However, to ensure continuous nutritional support to Anganwadi beneficiaries, Anganwadi Workers and Helpers have been distributing supplementary Nutrition at the doorsteps of the beneficiaries. Further, this Ministry has issued necessary directions to the States/UTs to ensure distribution of food items and nutrition support by Anganwadi workers, once in 15 days, at the doorstep of beneficiaries. In addition, Anganwadi Workers and Anganwadi Helpers have been assisting the local administration in community surveillance, creating awareness or other works assigned to them from time to time.
This information was given in a written reply by the Union Minister of Women and Child Development Smt. Smriti Zubin Irani in Rajya Sabha today.