গৃহ মন্ত্ৰালয়
পাকিস্তানী উগ্ৰপন্থী/সন্ত্ৰাসবাদীৰ অনুপ্ৰৱেশ
16 SEP 2020 3:29PM by PIB Guwahati
বিগত দুটা দিনত আৰু চলিত বছৰত (২০২০ৰ জুলাই পৰ্যন্ত) জম্মু আৰু কাশ্মীৰত পাকিস্তানী উগ্ৰপন্থীৰ অনুপ্ৰৱেশৰ সবিশেষ তলত দিয়া ধৰণেঃ-
বছৰ
অনুপ্ৰৱেশৰ প্ৰচেষ্টাৰ সংখ্যা
গণনাকৃত মুঠ অনুপ্ৰৱেশৰ সংখ্যা
২০১৮
৩২৮
১৪৩
২০১৯
২১৯
১৪১
২০২০ (জুলাইলৈকে)
৪৭
২৮
বিগত দুটা বছৰ আৰু চলিত বছৰত (০৯.০৯.২০২০ পৰ্যন্ত) জম্মু আৰু কাশ্মীৰত সন্ত্ৰাসবাদী হিংসাত্মক কাৰ্যত নিহত আৰু গ্ৰেপ্তাৰ হোৱা সন্ত্ৰাসবাদীৰ মাহভিত্তিক সংখ্যা তলত দিয়া ধৰণেঃ-
মাহ
সন্ত্ৰাসবাদী নিহত হয়
সন্ত্ৰাসবাদী গ্ৰেপ্তাৰ হয়
২০১৮
২০১৯
২০২০
২০১৮
২০১৯
২০২০
জানুৱাৰী
৮
১৭
১৭
২
১
৩
ফেব্ৰুৱাৰী
৮
২৩
৮
-
১
২
মাৰ্চ
২২
২২
৭
-
২
-
এপ্ৰিল
২০
১১
২৮
২
১
২
মে'
১৯
২৮
১৫
১
২
-
জুন
২৩
২৪
৪৯
-
৩
১
জুলাই
১২
৬
২১
১
২
-
আগষ্ট
২৫
৫
১৮
-
৩
-
ছেপ্টেম্বৰ
৩৩
৭
৫
১
-
১
অক্টোবৰ
৩০
৯
৪
১
নবেম্বৰ
৩৮
৫
৫
১
ডিচেম্বৰ
১৯
-
১
৩
মুঠ
২৫৭
১৫৭
১৬৮
১৭
২০
৯
বিগত দুটা বছৰ আৰু চলিত বছৰত জীৱনাহুতি দিয়া সেনা জোৱান তলত দিয়া ধৰণেঃ-
২০১৮
২০১৯
২০২০(০৯.০৯.২০২০ পৰ্যন্ত)
৩৭
২১
১৮
সীমাৰ সিপাৰৰ অনুপ্ৰৱেশ ৰোধ কৰিবলৈ ভাৰত চৰকাৰে এক বহুমুখী পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে। ইয়াৰ ভিতৰত আছে আন্তৰ্জাতিক সীমান্ত/নিয়ণ্ত্ৰণ ৰেখা, ব'ৰ্ডাৰ ফেঞ্চিঙত বহু স্তৰীয় নিয়োগ, উন্নত চোৰাংচোৱা আৰু সমন্বিত অভিযান, নিৰাপত্তা বাহিনীক উন্নত অস্ত্ৰশস্ত্ৰৰ যোগান আৰু অনুপ্ৰৱেশকাৰীৰ বিৰুদ্ধে সক্ৰিয় কাৰ্যপন্থা গ্ৰহণ।
তদুপৰি, সন্ত্ৰাসবাদীক নিৰ্মূল কৰিবলৈ নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে তৎপৰতাৰে কৰ্ডন এণ্ড ছাৰ্চ অপাৰেচন (চি এ এছ অ')ৰ লগতে সকলো যাৱতীয় প্ৰতিৰোধমূলক আৰু আগতীয়া পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে।
আজি ৰাজ্যসভাত এক লিখিত উত্তৰত গৃহ পৰিক্ৰমা দপ্তৰৰ ৰাজ্য মন্ত্ৰী শ্ৰী জি কিষান ৰেড্ডীয়ে এই কথা কয়।

Ministry of Home Affairs
Infiltration by Pakistani Militants/ Terrorists
16 SEP 2020 3:29PM by PIB Delhi
The details of infiltration by Pakistani militants in Jammu and Kashmir during the last two years and the current year (upto July, 2020) are as under: -
Year
Number of Estimated Infiltration Attempts
Number of Estimated Net Infiltration
2018
328
143
2019
219
141
2020 (upto July)
47
28
The number of terrorists killed and arrested during the last two years and the current year (upto 09.09.2020), month-wise, in Jammu and Kashmir in terrorist violence incidents is as under:
Month
Terrorists killed
Terrorists arrested
2018
2019
2020
2018
2019
2020
January
8
17
17
2
1
3
February
8
23
8
-
1
2
March
22
22
7
-
2
-
April
20
11
28
2
1
2
May
19
28
15
1
2
-
June
23
24
49
-
3
1
July
12
6
21
1
2
-
August
25
5
18
-
3
-
September
33
7
5
1
-
1
October
30
9
4
1
November
38
5
5
1
December
19
-
1
3
Total
257
157
168
17
20
9
The army personnel who lost their lives during last two years and the current year are as under: -
2018
2019
2020 (upto 09.09.2020)
37
21
18
Government of India has adopted a multi-pronged approach to contain cross border infiltration. This includes multi-tiered deployment along the International Border / Line of Control, border fencing, improved intelligence and operational coordination, equipping Security Forces with advanced weapons and taking proactive action against infiltrators.
Besides, all necessary precautions and preventive steps including Cordon and Search Operations (CASO) are undertaken by the security forces in a proactive manner to flush out terrorists.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri G. Kishan Reddy in a written reply to question in the Rajya Sabha today.