Ministry of Home Affairs
Infiltration by Pakistani Militants/ Terrorists
16 SEP 2020 3:29PM by PIB Delhi
The details of infiltration by Pakistani militants in Jammu and Kashmir during the last two years and the current year (upto July, 2020) are as under: -
Year
Number of Estimated Infiltration Attempts
Number of Estimated Net Infiltration
2018
328
143
2019
219
141
2020 (upto July)
47
28
The number of terrorists killed and arrested during the last two years and the current year (upto 09.09.2020), month-wise, in Jammu and Kashmir in terrorist violence incidents is as under:
Month
Terrorists killed
Terrorists arrested
2018
2019
2020
2018
2019
2020
January
8
17
17
2
1
3
February
8
23
8
-
1
2
March
22
22
7
-
2
-
April
20
11
28
2
1
2
May
19
28
15
1
2
-
June
23
24
49
-
3
1
July
12
6
21
1
2
-
August
25
5
18
-
3
-
September
33
7
5
1
-
1
October
30
9
4
1
November
38
5
5
1
December
19
-
1
3
Total
257
157
168
17
20
9
The army personnel who lost their lives during last two years and the current year are as under: -
2018
2019
2020 (upto 09.09.2020)
37
21
18
Government of India has adopted a multi-pronged approach to contain cross border infiltration. This includes multi-tiered deployment along the International Border / Line of Control, border fencing, improved intelligence and operational coordination, equipping Security Forces with advanced weapons and taking proactive action against infiltrators.
Besides, all necessary precautions and preventive steps including Cordon and Search Operations (CASO) are undertaken by the security forces in a proactive manner to flush out terrorists.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri G. Kishan Reddy in a written reply to question in the Rajya Sabha today.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পকিস্তানগী লালহৌবশিংনা নারোলদা চংশিল্লকপা
16 SEP 2020 3:29PM by PIB Imphal
পকিস্তানগী লালহৌবশিংনা জম্মু অমসুং কাশমিরদা হৌখিবা চহি অনি অসিদা অমদি চৎলিবা চহি (জুলাই ২০২০ ফাওবদা) অসিদা নারোলদা চংশিল্লকপগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:-
চহি
নারোলদা চংশিনগে তৌখিবা অপুনবা মশিং
নারোলদা চংশিনখিবা অপুনবা মশিং
২০১৮
৩২৮
১৪৩
২০১৯
২১৯
১৪১
২০২০ (জুলাই ফাওবদা)
৪৭
২৮
হৌখিবা চহি অনি অসিদা অমদি চৎলিবা চহি অসিদা (০৯.০৯.২০২০ ফাওবদা) থা-থাগী ওইনা জম্মু অমসুং কাশমিরদা লালহৌবগা খুৎ থোক্নবদা লৈখিদবা অমসুং ফাখিবা লালহৌবশিংগী মশিং মখাদা পীরি:
থা
হাৎখিবা লালহৌবশিং
ফাখিবা লাহৌবশিং
২০১৮
২০১৯
২০২০
২০১৮
২০১৯
২০২০
জানুৱারী
৮
১৭
১৭
২
১
৩
ফেব্রুৱারী
৮
২৩
৮
-
১
২
মার্চ
২২
২২
৭
-
২
-
এপ্রিল
২০
১১
২৮
২
১
২
মে
১৯
২৮
১৫
১
২
-
জুন
২৩
২৪
৪৯
-
৩
১
জুলাই
১২
৬
২১
১
২
-
অগস্ত
২৫
৫
১৮
-
৩
-
সেপ্তেম্বর
৩৩
৭
৫
১
-
১
ওক্তোবর
৩০
৯
৪
১
নোভেম্বর
৩৮
৫
৫
১
দিসেম্বর
১৯
-
১
৩
অপুনবা
২৫৭
১৫৭
১৬৮
১৭
২০
৯
হৌখিবা চহি অনি অসিদা অমদি চৎলিবা চহি অসিদা থৱায় থাখ্রবা আর্মী পর্সনেলশিং মখাদা পীরি:
২০১৮
২০১৯
২০২০ (০৯.০৯.২০২০ ফাওবদা)
৩৭
২১
১৮
ভারত সরকারনা ঙমখৈদা নারোলদা চংশিল্লকপা থিংনবা মখল কয়াগী লালোংশিং লৌখৎলি। মসিদা অন্তর্জাতিগী ঙমখৈদা/লাইন ওফ কন্ত্রোলদা মল্তি-তাইয়র ওইনা দিপ্লোই তৌবা, ঙমখৈগী শম্বল খাগৎপা, ইন্তিলিজেন্স অমসুং ওপরেস্নেল কো-ওর্দিনেসন ফগৎহনবা, ঙমখৈদা লৈরিবা লান্মীশিংদা অনৌবা খুৎলাই শীজিন্নহনবা অমসুং নারোলদা চংলকপগী মায়োক্তা অকনবা খোঙথাং লৌখৎপা য়াওরি।
মসিগী মথক্তা, ঙমখৈদা লৈরিবা লান্মীশিংনা লালহৌবশিং তকথোক্কোনবা অকনবা মওংদা এন্দ সর্চ ওপরেসন (কাসো) য়াওনা মথৌ তাবা চেকশিল থৌরাংশিং অমসুং ঙাকথোক্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎলি।
মসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহংদা হোম এফিয়র্সকী মিনিস্তর ওফ স্তেৎ শ্রী জি কিশন রেদীনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।