Ministry of Home Affairs
Cross Border Intrusion
15 SEP 2020 6:05PM by PIB Delhi
Regular attempts for infiltration by terrorists in Jammu and Kashmir are sponsored and supported from across the border. The number of attempts of infiltration and estimated net infiltration in Jammu and Kashmir, month-wise, during the last 12 months (August 2019 – July 2020) are given below:
S. No.
Month
Infiltration attempts
Net estimated infiltration
1.
August 2019
48
32
1.
September 2019
40
36
1.
October 2019
26
12
1.
November 2019
6
0
1.
December 2019
9
3
1.
January 2020
3
3
1.
February 2020
0
0
1.
March 2020
3
3
1.
April 2020
23
18
1.
May 2020
8
4
1.
June 2020
0
0
1.
July 2020
10
0
TOTAL
176
111
India’s land borders are characterized by deserts, mountains, forests and riverine terrain. Government of India has adopted a multi-pronged approach to stop cross-border intrusions and secure our territories, which inter-alia include deployment of Border Guarding Forces along the International Borders, effective domination of the borders by patrolling, laying Nakas, manning observation posts along the borders, vulnerability mapping of Border Out Posts (BOPs), deployment of surveillance equipment, strengthening of intelligence network, erection of border fencing & floodlighting and deployment of technological solutions in non-feasible areas like riverine gaps, etc.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to question in the Lok Sabha today.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ঙমখৈ লান্দুনা চংলকপা শকখংদবা মীতোপ
15 SEP 2020 6:05PM by PIB Imphal
জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা তেরোরিস্তশিংনা লেপ্পা লৈতনা চংশিনলক্লক্নবা হোৎনরিবা অসি ঙমখৈ ৱাংমদগী মতেং য়াম্না পীরি। লেপ্পা লৈতনা চংশিনলক্লক্নবা হোৎনরিবা অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা চংশিনলকপগী থা খাইনা, থা ১২ অসিগী মনুংদা (ওগস্ত ২০১৯ – জুলাই ২০২০) অসি মখাদা পীরি।
সেঃ নঃ
থা
চংশিনলক্লক্নবা হোৎনখিবা
চংশিনলকখি হায়না পারিবা
ওগস্ত, ২০১৯
৪৮
৩২
সেপ্তেম্বর, ২০১৯
৪০
৩৬
ওক্তোবর, ২০১৯
২৬
১২
নবেম্বর, ২০১৯
দিসেম্বর, ২০১৯
জানুৱারি, ২০২০
ফেব্রুৱারি, ২০২০
মার্চ, ২০২০
এপ্রিল, ২০২০
২৩
১৮
১০
মে, ২০২০
১১
জুন, ২০২০
১২
জুলাই, ২০২০
১০
অপুনবা
১৭৬
১১১
ইন্দিয়াগী ঙমখৈদা লৈরিবা লমশিং অসি অয়াম্বনা মরুভুমী, চীং, উমংনচিংবনা অয়াম্বনি। ভারত সরকারনা মখল কয়াগী লালোং শিজিন্নদুনা ঙমখৈদা চংলকপা শকখংদবা মীতোপশিং অসিবু থিংনবা অমসুং ঐখোয়গী লম অসিবু কন্নবা হোৎনদুনা লাক্লি, মসিদা ঙমখৈদা ঙাক্লিবা ফোর্সশিং মালেমগী ঙমখৈগা লোয়ননা, ঙমখৈশিং অসিদা লেপ্পা লৈতনা পেত্রোলিং চৎতুনা, নাকাস থম্বা, ঙমখৈদা পোস্তসিং য়েংশিনবা, বোর্দর আউত পোস্তশিং (বি.ও.পি.শিং) থিদোকপা, ইন্তিলিজেন্ত নেতৱার্ক কনখৎহনবা, ঙমখৈগী শম্বল খাবা অসিচিংবা কয়া অমা পায়খৎলি।
হায়রিবা অসি হোম এফিয়র্সকী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী নিত্যাচান্দ রাইনা লোক সভাদা ঙসি ৱাহং অমগী পাউখুমদা অইবা ওইনা পীখিবনি।