Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
National Research Centre on Camels
15 SEP 2020 4:03PM by PIB Delhi
For setting up of a branch in Gujarat of National Research Centre on Camel (NRCC), Bikaner, an appropriate size of land and other resources on nominal cost/lease basis is desired from the Government of Gujarat.
Steps to protect Kharai camels:-
1. Kharai camel has been characterized, registered and gazette notified as breed by DARE/ICAR.
2. NRCC has signed an MoU with Kamdhenu University, Gujarat for further breed conservation and development by (i) Training of farmers for scientific camel husbandry; (ii) Organizing Scientist-farmers interaction meetings; (iii) Holding animal health camps; (iv) Providing technical support for development of the entrepreneurship towards the camel milk.
Following is being carried out by NRCC, Bikaner to protect double humped camel in Ladakh:-
1. Camel health management by organizing health camps in Nubra valley.
2. Nutritional management by utilizing local feed resources.
This information was given in a written reply by the Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar in Lok Sabha today.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
উৎশিংগী মতাংদা নেস্নেল রিসর্স সেন্তর
15 SEP 2020 4:03PM by PIB Imphal
গুজরাত্তা উৎশিংগী নেস্নেল রিসর্স সেন্তর (এন.আর.সি.সি.), বিকানেরগী মশা লোইশঙ অমা হাংদোক্নবগীদমক গুজরাৎ সরকারদগী মতীক চাবা লমগী পাক চাউবা অমা অমসুং অহোংবা মমলদা/শান্দোকপগী মওংদা অতোপ্পা রিসোর্সশিং পাম্লি।
খরাই উৎ ঙাক শেনবীনবগী খোংথাংশিং:-
১. খরাই উৎশিং অসি কাংলুপ থোক্না খায়দোক্লে, মিং চল্লে, অমসুং দি.এ.আর.ই./আই.সি.এ.আর.না ব্রীদ অমনি হায়না গেজেতী থোক্লে।
২. এন.আর.সি.সি.না কামধেনু য়ুনিবর্সিতী, গুজরাৎকা মখা তানা ব্রীদ য়োকখৎনবা অমসুং (১) লৌমীশিং সাইন্তিফিক ওইবা উৎ য়োকপগী ত্রেনিং পীবা, (২) সাইন্তিস্ত-লৌমী ৱারী শানবগী মীফম শীনবা, (৩) এনিমেল হেল্থ কেম্প শীনবা, (৪) উৎকী শঙ্গোমগী ওন্ত্রপ্রিনরশিপ চাউখৎনবগীদমক তেক্নিকেলগী মতেং পীনবগীদমক য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনরে।
মখাগীশিং অসি এন.আর.সি.সি., বিকানেরনা লদাখকী মরুম অনী কাবা উৎ ঙাকশেন্নবা লৌখৎপা থৌরাংশিংনিঃ-
১. নুব্রা তম্পাক্তা হেল্থ কেম্প পাঙথোক্তুনা উৎকী হকশেল য়েংশিনবা।
২. লমদমদুদা ফংবা শজিক শীজিন্নদুনা মচি ওইবা মচীঞ্জাক পীবা
ই-পাউ অসি লৌউশিংউ অমসুং লৌমীশিংগী ইয়াইফ-থৌরাং মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা লোক সভাদা ঙসি অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম্নি।