কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
২০২০-২১গী খারিফ পন্থাগী মহৈ মরোংগী ওইনা চেং প্রোক্যুর তৌখিবা অসি এল.এম.তি. ৪৯৫.৩৭ ওইরবা য়াই পান্নরি
14 SEP 2020 6:39PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগ (দি.ই.পি.দি.)গী সেক্রেতরীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা ১১.০৯.২০২০দা রাজ্যগী ফুদ সেক্রেতরীশিংগী ওইবা মীফম অমা পাঙথোক্তুনা ২০২০-২১গী খারিফ মার্কেতিং সিজন (কে.এম.এস.)গী প্রোক্যুর্মেন্ত তৌনবা শেম-শানবা থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে। লাক্কদৌরিবা ২০২০-২১গী কে.এম.এস.(খারিফ মহৈ-মরোং) পন্থা অসিগী মনুংদা প্রোক্যুর তৌনবা পান্নরিবা চেং অসি এল.এম.তি. ৪৯৫.৩৭রোম ওইগনি মসি ২০১৯-২০গী কে.এম.এস. (খারিফ মহৈ-মরোং)গী প্রোক্যুর তৌখিবা এল.এম.তি. ৪১৬ অদুদগী ১৯.০৭% হেল্লি। ২০১৯-২০গী কে.এম.এস. (খারিফ মহৈ-মরোং)গী ফৌগী (চেং ওইনা) তশেংনা প্রোক্যুর তৌখিবা অসি এল.এম.তি. ৪২০.২২ ওইখি মসিনা প্রোক্যুর তৌবদা রিকোর্দ থম্বা ঙমখি।
২০২০-২১গী চৎলিবা কে.এম.এস. অসিগী মনুংদা ২০১৯-২০গী কে.এম.এস.কা চাংদম্নবদা তামিল নাদু অমসুং মহারাস্ত্রগী প্রোক্যুর তৌগনি পান্নরিবা অসিআ চাদা ১০০ হেন্না হেনগৎখি অমসুং মধ্য প্রদেশ, তেলঙ্গনা, বিহার অমসুং ঝারখন্দগী ওইনা চাদা ৫০ হেনগৎখি। পান্নরিবা চাংদা চেং প্রোক্যুর তৌবগী মাংজিল থারিবা রাজ্যশিং অদুদি পঞ্জাব (এল.এম.তি. ১১৩), ছত্তিসগর (এল.এম.তি. ৬০), অমসুং তেলঙ্গনা (এল.এম.তি. ৫০) মখোয়না ওইরি মথংদা হরিয়ানা (এল.এম.তি. ৪৪), অন্ধ্র প্রদেশ (এল.এম.তি. ৪০), উত্তর প্রদেশ (এল.এম.তি. ৩৭) অমসুং ওরিশা (এল.এম.তি. ৩৭)লৈরি।
কোবিদ-১৯ য়েংলগা দি.ও.এফ.পি.দি.গী সেক্রেতরীনা রাজ্য পুম্নমক্তা প্রোক্যুর তৌবগী থবক চত্থবদা সোসিএল দিস্তেন্সিং তৌনবা মথৌ তাবা খোঙথাংশিং লৌখৎনবা খঙহনখ্রে। মীফম অসিদা ফুদ সবসিদীগী মতাংদা রাজ্যশিংগী অতোপ্পা সমস্যশিংসু খন্নখি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Rice procurement estimated at 495.37 LMT for Kharif Crop Season of 2020-21
14 SEP 2020 6:39PM by PIB Delhi
Secretary, Department of Food & Public Distribution (DFPD), Government of India, chaired a meeting of State Food Secretaries through video conference on 11.09.2020, to discuss the procurement arrangements for ensuing Kharif Marketing Season (KMS) 2020-21. Around 495.37 LMT rice has been estimated for procurement during the forthcoming KMS 2020-21 (Kharif Crop) season which is 19.07% more than the 416 LMT procurement estimate of KMS 2019-20 (Kharif Crop). In KMS 2019-20 (Kharif Crop), actual procurement of paddy (in terms of rice) was 420.22 LMT, which was a record procurement.
During ensuing KMS 2020-21, procurement estimates for Tamil Nadu & Maharashtra have jumped by 100 percent and more, and for Madhya Pradesh, Telangana, Bihar and Jharkhand are higher by 50 percent and more in comparison to KMS 2019-20. The leading States in terms of estimated procurement of rice are Punjab (113 LMT), Chhattisgarh (60 LMT) and Telangana (50 LMT) followed by Haryana (44 LMT), Andhra Pradesh (40 LMT), Uttar Pradesh (37 LMT) and Odisha (37 LMT).
In view of COVID-19, Secretary, DoFPD requested all States to take necessary steps to ensure social distancing during procurement operations. Other issues of States regarding food subsidy were also discussed during the meeting.