কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
২০২৩দদি ভারতনা মশা মথন্তা হার পুথোকপা ঙম্লগনি: শ্রী গৌরা
লুপা করোর ৪০,০০০ চংবা অনৌবা মফম হারগীদমক শেমগৎখ্রে: শ্রী গৌরা
শ্রী গৌরানা লৌমীশিংদা লৈবাক লৈহাও ফনবা য়ুরিয়াবু নিয়ম চুম্না শিজিন্ননবা হায়রি
মিনিস্তরনা আই.এফ.এফ.সি.ও.শিংগী নানো এক্সিপিএরেন্স অমসুং মসিবু গেম চেঞ্জর অমনি
নানো হার ২৫-৩০% হোংথহনখ্রে, মসিনা লৌউবগী পোত্থোক্তা ১৮-৩৬% লৈবাক লৈহাও হেনগৎলি
13 SEP 2020 3:55PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দি.ভি. সদানন্দানা হায় মদুদি ২০২৩ফাওবদা ভারত্না “আত্মানির্ভর ভারত”কী থৌরম মখাদা অনৌবা হার শুংনবা লুপা করোর ৪০,০০০ চংবা মফম অমা লিখৎতুনা লৈবাক অসিদা মীরম্দম অসিদা মীপাল তাংদনবা মশা মথন্তা হিংজনবা হোৎনরি।
কর্নাতকাগী লৌমীশিংগীদমক আই.এফ.এফ.সি.ও. শিনবা “সেল্প-রেলিএন্ত ইন্দিয়া এন্দ সস্তেনেবল এগ্রিকলচর” হায়বা ৱেবিনার অমদা শ্রী গৌরানা ৱা ঙাংখি। মহাক্না হায়খি মদুদি, “প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী আত্মানির্ভর ভারতকী মিয়েং মখাদা য়েলহৌদগী লৈরক্লবা ইন্দস্ত্রীসিং, হায়বদি হারগী কম্পনি অসি গ্যাস বেজ তৌবা তেক্নোলোজি ওন্থোক্লি। হম্দক্তা ইন্দিয়াদা য়ুরিয়া প্লান্ত মরি (রামাগুন্দাম, সিন্দ্রী, বারৌনি, অমসুং গোরকপুর) অসি হিংগৎহনখি। ২০২৩ ফাওবদা হার পুথোকপদা মশা মথন্তা লেপচবা ঙম্লগনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা সরকারদা পুক্নিং থৌগৎলদুনা লৈবাক অসিদা ওর্গানিক অমসুং নানো ওইবা ফর্তিলাইজর ২৫তগী ৩০ ফাওবা হোংথহন্দুনা অমসুং ১৮দগীনা ৩৫ ফাওবা লৈবাক লৈহাও হেনগৎহল্লি। মহাক্না হায়রি আই.এফ.এফ.সি.ও.শিংগী নানো এক্সিপিএরেন্স অমসুং মসিবু গেম চেঞ্জর অমনি। মহাক্না খংহল্লি মদুদি নানো ফর্তিলাইজর অসি লৌমী ১২,০০০ অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা এগ্রীকলচরগী য়ুনিভর্সিতি পুম্বা অফবা ৱাহন পীনরি।
শ্রী গৌরানা লৌমীদা য়ুরিয়াবু নিয়ম চুম্না শিজিন্নবা হায়রি অমসুং য়ুরিয়া হেন্না শিজিন্নবনা লৈহাওদা মাংহল্লি হায়খি। মহাক্না লৌমীশিংদা হার শিজিন্নবগী পাওতাক পীখি।
কোভিদকী লায়চৎ মনুং অসিদা আই.এফ.এফ.সি.ও.না হোৎনরিবা চাং নাইনা হার য়েনবগী মথক্তা মাস্ক, সেনিতাইজর, অমসুং গ্লোব য়েনবা অসি পুক্নিং থৌগৎলি। মহাক্না মরুওইনা কোভিদ লায়চৎ অসিদা হারগী কম্পনি অমসুং রেলৱেজ দিপার্তমেন্তনা লৌরিবা শক্লোন অসিদা মহাক্না থাগৎপা ফোংদোক্লি।
কর্নাতকদগী লৌমী ১৫০০না ঝুমগী খুত্থাংদা ৱেবিনিয়র শরুক য়াখি। আই.এফ.এফ.সি.ও.গী মেনেজিং দাইরেক্তর দাঃ য়ু. এস. অৱাস্থি, মার্কেতিং দাইরেক্তর য়োগেন্দ্র কুমার, আই.এফ.এফ.সি.ও. বেঙ্গলোর য়ুনিভর্সিতি ওফ এগ্রীকলচরেল সাইন্সকী কর্নাতকা মার্কেতিং মেনেজর দাঃ নারায়ানাশ্বামী, এগ্রীকলচর সাইন্তিসনা ৱেবিনা অদুদা য়াওখি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
India will be self-reliant in the production of fertilizers by 2023 : Shri Gowda
New Fertilizer units being setup with an investment of 40,000 crore rupees : Shri Gowda
Shri Gowda Asks farmers to use Urea judiciously to sustain soil health
The Minister lauds IFFCO’s Nano experiment and called it a game changer
Nano Fertilizers 25-30 % cheaper; results in 18-36% higher agricultural produce maintaining soil health : Shri Gowda
13 SEP 2020 3:55PM by PIB Delhi
Union Minister for Chemicals and Fertilizers Shri D.V. Sadananda Gowda said, by 2023 India will be self-reliant in the production of fertilizers as under “Atma Nirbhar Bharat” programme new fertilizer manufacturing units are being setup with an investment of Rs 40,000 crore in the country to reduce dependency on import.
Shri Gowda was addressing a webinar on “Self-Reliant India and Sustainable Agriculture ”organized by IFFCO for the farmers of Karnataka. He said, “As per Prime Minister Narendra Modi’s Atma Nirbhar Bharat vision to promote indigenous industries, we are converting all fertilizer companies to gas based technology. Recently we have revived four urea plants (Ramagundam, Sindhri, Barouni and Gorkhpur) in India. By 2023 we should become self –sufficient in the production of Fertilizers."
Union Minister informed that Government is encouraging the production of organic and Nano fertilizers in the country as they are 25 to 30 per cent cheaper and give 18 to 35 per cent higher yield and keep the soil in good health. He lauded the IFFCO’s Nano experiment and called it a game changer. He informed that Nano fertilizers distributed freely to 12,000 farmers and agriculture universities across the country have given positive feedback.
Shri Gowda asked farmers to use Urea judiciously as excessive use of Urea may spoil the soil health. He advised farmers to use fertilizers according to their soil health cards.
He praised the efforts of IFFCO, during the COVID pandemic period for not only keeping regular supply of fertilizers but also organising campaigns by distributing masks, sanitizers and hand gloves to mitigate the spread of COVID . He also thanked other fertilizers companies and Railway department for playing important role in timely supply of fertilizer during the COVID pandemic period.
More than 1500 farmers from Karnataka took part in the Webinar through zoom. Managing Director IFFCO, Dr. U S Awasthi, Marketing Director Yogendra Kumar, IFFCO Karnataka marketing manager Dr. Narayanaswamy , agriculture scientists from University of Agricultural Sciences, Bangalore and other eminent dignitaries also participated in the Webinar..