Ministry of Defence
India and Japan sign agreement on Reciprocal Provision of Supplies and Services between Forces of both countries
10 SEP 2020 12:08PM by PIB Delhi
India and Japan signed an Agreement between the two countries concerning Reciprocal Provision of Supplies and Services between the Armed Forces of India and The Self-Defense Forces of Japan. The agreement was signed here yesterday by Defence Secretary Dr Ajay Kumar and Ambassador of Japan Mr Suzuki Satoshi.
This agreement establishes the enabling framework for closer cooperation between the Armed Forces of India and Japan in reciprocal provision of supplies and services while engaged in bilateral training activities, United Nations Peacekeeping Operations, Humanitarian International Relief and other mutually agreed activities.
The agreement will also enhance the interoperability between the Armed Force of India and Japan thereby further increasing the bilateral defence engagements under the Special Strategic & Global Partnership between the two countries.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারত অমসুং জপান্না লৈবাক অনিগী লান্মীশিংগী মরক্তা রেসিপ্রোকেল প্রোবিজন ওফ সপ্লাইজ অমসুং সর্ভিসকী মতাংদা য়ানচে খুৎয়েক পীনখ্রে
10 SEP 2020 12:08PM by PIB Imphal
ভারত অমসুং জপান্না আর্ম ফোর্সেস ওফ ইন্দিয়া অমসুং দি সেল্ফ দিফেন্স ফোর্সেস ওফ জপানগী মরক্তা রেসিপ্রোকেল প্রোভিজন ওফ সপ্লাইজ অমসুং সর্ভিসকী মতাংদা লৈবাক অনিগী ওইবা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রে‍। য়ানচে অদু মফমসিদা ঙরাং দিফেন্স সেক্রেতরী দোক্তর অজয় কুমার অমসুং জপানগী এম্বেসেদর মিস্তর সুজুকি সতোসি অনিনা খুৎয়েক পীনখিবনি‍।
য়ানচে অসিনা নাকন অনিগী ওইবা ত্রেনিংগী থৌওংশিং, য়ুনাইতেদ নেসন্স পিসকীপিং ওপরেসন, হ্যুমেনিতরিয়ন ইন্তরনেসনেল রিলিফ অমসুং অতৈ য়ানদুনা লৈবা অপুনবা থৌওংশিং চত্থ-চত্থনা আর্ম ফোর্সেস ওফ ইন্দিয়া অমসুং দি সেল্ফ দিফেন্স ফোর্সেস ওফ জপানগী মরক্তা সপ্লাই অমসুং সর্ভিস হন্দোক হঞ্জিন তৌবগী মতাংদা হেন্না নকশিন্ননা মতেং পাংননবগী ফ্রেমৱর্ক অমা থমগনি‍।
য়ানচেন অসিনা ভারত অমসুং জপানগী খুৎলায় পায়বা লান্মীশিংগী মরক্তা ইন্তরওপরেবিলিতীগী ফীভম ফগৎহন্দুনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা স্পিসিএল স্ত্রেতজিক অমসুং গ্লোবেল পার্তনরসিপগী মখাদা নাকন অনিগী ওইবা ঙাকশেলগী লমদা পুনশিন্নবা হেনগৎহনগনি‍।