কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ওতো সেক্তরদা মালেমগী লৈবাকশিংদগী মাংজিল থানবা ঐখোয় মাঙলোমদা চঙশিনগদবনি: শ্রী পিয়ুস গোয়াল
শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা হায়খি মগুন লৈহনবা, মমল হোংহনবা অমসুং অফবা শেন-থুমগী ফিবমশিংনা ঐখোয়না মালেমগী ওইনা থেংনদবা মতেং পাংগনি
কোবিদগী অৱাবদগী ওতোমোবাইল ইন্দস্ত্রি অমুক হিঙ্গৎলকপা অসি হান্নদগী হেন্না মপাঙ্গল কন্না ফগৎলকপা ঙম্লগনি হায়না মিনিস্তরনা থাজবা ফোঙদোকখি
04 SEP 2020 5:31PM by PIB Imphal
কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ালনা হায়খি ওতোগী মচাকশিং অমসুং ওতোমোবাইলশিংগী লমদা মালেমগী মাংজিল থানবা ঐখোয় মাঙলোমদা চঙশিনগদবনি। সোসাইতি ওফ ইন্দিয়ান ওতোমোবাইল মেনুফেকচরস( এস আই এ এম)গী চহিগী মীফমদা মহাক্না হায়খি মশিং য়াম্না অমসুং মগুন লৈনা পুথোক্নবগী থবক ফগৎলক্লি অমসুং মালেমগা থেংন্নবা কমদৌনা চাংদম্নবা হেনগৎহনগনি হায়বা ঐখোয়না য়েংলি।
মিনিস্তরনা হায়খি, মগুন লৈহনবা, মমল হোংহনবা অমসুং অফবা শেন-থুমগী ফিবমশিংনা ঐখোয়না মালেমগী ওইনা থেংনবদা মতেং পাংগনি। করিগুম্বা ঐখোয়না ঐখোয়গী পোৎথোকশিং মালেম শীনবা থুংহনবা পাম্লবদি দিজাইন, পেকেজিং অমসুং ব্রান্দ বিল্দিং অসি য়াম্না মরুওই। ভারতনা লৈবাক অসিগী তৌবা ঙম্বশিং অমসুং মসিগী মশাগী শেন-থুমগী ফিবম পাকথোক-চাউথোকহন্নবা অমসুং মালেমগা থেংন্নবা মিৎয়েং থম্লি।
মহাক্না হায়খি খুদোংচাবা ময়াম অমা পীনবা ভারতনা থৌরাং তৌরি। অফবা ভেলু চেনশিং থিরিবা কম্পেনি কয়া ঐখোয়গা উনরে। অতোপ্পা লৈবাকশিংগা চাংদম্নবদা ঐখোয়না খুদোংচাবা হেন্না লৈগদবা সেক্তরশিং ঐখোয়না মশক খঙদোক্লগনি। মালেমগী লৈবাকশিংনা থবক তৌমিন্ননবা থাজবা মরুপশিং থিরকপদা ভারত শোইদনা ওইগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি।
মিনিস্তরনা হায়খি, ঐখোয়গী মীয়ামগী ৱা তাবা সরকারনি অমসুং ভারত্তা পুথোকপা মচাকশিং শীজিন্নবা হেনগৎহন্নবা অমসুং মপান্দা থাদোকপগী খুদোংচাবশিং লৌনবা পাম্বৈশিং পুথোক্নবা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্ননবা হোৎনবা ঐখোয়না পাম্মি। কম্পেনি অমনা ভারত্তা থবক তৌবা মতমদা ভারতকী অচৌবা কৈথেল অমা মখোয়না ফংগনি।
মিনিস্তরনা হায়খি ওতোমোবাইল সেক্তরদা অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয় চঙশিল্লি। মালেমগী থাক্তা হেন্না থবক পাংথোক্নবা দরকার ওইবা পাম্বৈশিং থিনবা সরকারগী অপাম্বা লৈরি। অকক্নবা সেক্তর অমদা মিৎয়েং থম্বা অসিনা মালেমগী সপ্লাই চেনশিংদা ঐখোয়গী পোৎ য়োনবা হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি।
শ্রী গোয়ালনা হায়খি হৌজিক ভারত্তা লৈরিবা ওতোমোবাইল কম্পেনিশিংনা মখোয়গী মপুশিংদা রোয়ালতিশিং হন্থহন্নবা হায়গদবনি। মসিনা হায়রিবা কম্পেনিশিং অসিগী ভারত্তা লৈরিবা য়ুনিতশিং অৱাবা তারকপদা লাইনা থেংনগনি। ওতোমোবাইল কম্পেনিশিংনা মখোয়গী পরেন্ত কম্পেনিশিংদা দোল্লর মিল্লিয়ন কয়া রোয়ালতি ওইনা পীরি , মসি হন্থহনবা অসিনা গারিশিংগী মমল হন্থগনি অমসুং লৈবাক অসিদা মখোয়গী পোৎশিৎ হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি।
মহাক্না হায়খি ভারতনা লৈবাক অসিগী তৌবা ঙম্বশিংদা মিৎয়েং থম্লি অমসুং অত্মানির্ভর ভারত খোঙজংগী মখাদা তৌবা ঙম্বশিং পাকথোক-চাউথোকহনগনি। মালেমগী লৈবাকশিংনা থবক তৌমিন্ননবা থাজবা মরুপশিং থিরকপদা ভারত শোইদনা ওইনবা কম্পেনিশিংনা পামগদবা ফিবমশিং শেমগৎনবা ভারতনা হোৎনরি। অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী হেন্না খুদোংচাবা ফংগদবা সেক্তরশিং ঐখোয়না থিরি। ওতো ইন্দস্ত্রিগী খুদোংচাবা কয়া লৈরি। ঐখোয়গী চাউরবা কৈথল অমা লৈরি অমসুং মসিগী কান্নবা কম্পেনিশিংনা লৌগদবনি।
ক্বালিতি কন্ত্রোল ওর্দর(ক্বিউ সি ও)গী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি, মখোয় অসি অপনবশিং ওইনা লৌরোইদবনি। মগুন লৈহন্নবা য়েংশিনবা অমসুং মালেম থাক্কী মগুন লৈবা পোৎথোকশিং পুথোক্নবা ভারতনা থবক পায়খৎপা হৌনবগী মতম চপ চারবনি। লৈবাক অসিদা মগুন লৈহন্নবা থবক হেক পায়খৎপা হৌবদা, ঐখোয়না ভারতকী তুংগী ফিবম অহোংবা পুরক্কনি অমসুং মসি ঐখোয়না পায়খৎকদবা থবক্নি। মগুন লৈহনবা শেন য়াম্না চঙবা নত্তে। মসিনা পোৎ পুথোকপদা চঙবা শেন হন্থহনগনি। মগুন লৈহনবনা কম্পেনি অমদা চৎনবী অমা শেমগৎলি: হেন্না মতিক চাবা, হেন্না ফবা পোৎথোক পুথোকপা অমসুং চুনবা মমলদা পুথোকপা অসিনি। পোৎ লৈরিবশিংনা হরাওগদবা, লৈবাক অসিদা মগুন লৈবা পোৎ শাবগী চৎনবগী অমা শেমগৎপা ঐখোয়না দরকার ওই। মদু পাংথোক্লবা মতমদতা ঐখোয় মালেমগী মনুং চনবা ঙমগনি।
শ্বামি বিবেকানন্দগী ৱারোল “ করিগুম্বা পুক্নিংনা কন্না খৌরাংলবদি, খুদিংমক পাংথোকপা ঙমগনি-চীংজাউশিং এতোম ওইনা থুগাইবা ঙমগনি” হায়বা অসি পল্লদুনা মিনিস্তরনা হায়খি মেনুফেকচরিংগী হৌজিক ওইরিবা ফিবমশিংগা চুশিন্নবা ঙম্নবা শিন্মীশিং রি-স্কিল্লিং অমসুং রে-ত্রেনিং পাংথোক্নবা ওতো ইন্দস্ত্রিনা হোৎনরিবা অসিদা মহাক অপেনবা পোকই।
মিনিস্তরনা হায়খি ওতো ইন্দস্ত্রিনা হৌখিবা চহি কয়া অৱাবা কয়া থেংদুনা লাক্লে অমসুং ফিবম হেন্না ফগৎলক্লি। হৌখিবা চহি কয়া অসিদা ঐখোয়গী ওতো ইন্দস্ত্রিনা খুদোংচাদবশিং থেংনদুনা লাক্লি অমসুং মখোয়না পান্দম ফংনবা কন্না হোৎনবদগী হেন্না ফিবম ফগৎলকখি। তশেংনা ইন্দস্ত্রি অসি ঐখোয়গী চাউথোকচফমনি। কোবিদকী অৱাবা মতুংদা হেন্না ফিবম ফগৎলক্নবা অমুক হন্না মতেং পাংগনি। কোবিদ-১৯ থেংন্নবা মখোয়না মতেং পাংবগীদমক গারি শাবা কম্পেনিশিং ঐনা থাগৎলি।
মিনিস্তরনা হায়খি ভারত রেলৱেজনা মসিগী ফ্রেদ চার্জশিং হন্থহন্দুনা ওতো ইন্দস্ত্রি মতেং পাংগনি। শেন থাদবা মীওইশিংনা শেন থাদনিংগদবা মওংশিং পুথোক্নবা গারি পুথোকলিবশিংনা অনৌবা শেন থাদবগী পাম্বৈশিং থিদোক্কদবনি। মরুওইনা মপান্দা গারি য়োল্লিবশিং মতেং পাংনবা সরকার অসিনা অনৌবা ক্রেদিৎ গরেন্তি স্কিমশিং পায়খৎলগনি।

Ministry of Commerce & Industry
In the auto sector, we should move towards global dominance: Shri Piyush Goyal
Reciprocity, high quality, affordability & good economies of scale will help us expand our global engagement, says Shri Goyal
Minister expresses confidence that Resilience of the automobile industry will once again help it emerge stronger from COVID crisis
04 SEP 2020 5:31PM by PIB Delhi
Union Minister of Commerce & Industry and Railways Shri Piyush Goyal has said that in the auto sector, we should move towards global dominance, in terms of auto components & automobiles. Addressing the Society of Indian Automobile Manufacturers (SIAM) annual convention today, he said “We are improving the scale & quality of what we are producing & serving. With this, we are seeing how we can improve competitiveness to engage with the world.”
The Minister said that Reciprocity, high quality, affordability & good economies of scale will help us expand our global engagement, Shri Goyal said that Design, Packaging and Brand Buiding- these are 3 pre-requisites for us if we want to offer our products across the world. He said India is looking at its own domestic capabilities and expansion of its own economic and global engagement.
“India is willing to provide a very facilitated environment. We are engaged with many companies who are looking for more resilient value chains. We have to identify sectors where we have a comparative & competitive edge over other countries. I am sure we will become trusted, reliable partners where countries across the world can look at greater engagement with India”, he said.
Calling upon the automotive industry to work together in the spirit of partnership, he said “Ours is a listening Govt, and we are delighted to be available to the auto industry to find solutions & work together in partnership to achieve a better future, increase localisation in India & harness export potential on fair terms. When a company works in India, they get a large Indian market.”
The Minister said that as we move towards Aatmanirbhar Bharat in the automobile sector, industry's role becomes even more important. He said the Government is willing to engage as often as required to find solutions for greater global engagement. A focused approach in particular sectors will help us increase our contribution to global supply chains.
Shri Goyal asked the automotive companies present in the country to ask their principles to reduce royalties. He said that reducing this could help the Indian units of these companies to sail through the crisis easily. He said that the automakers that hold a sizeable chunk of the country’s auto market pay millions of dollars as royalty to their parent companies. Reduction in Royalty can help them reduce the cash outflow, bring down the vehicle prices and help in boosting their domestic sales.
Regarding the AatmaNirbhar Bharat-Self-reliant India, Shri Goyal said that the auto industry needs to re-strategise to emerge stronger from the crisis. He said that India is looking at its domestic capabilities and the expansion of capabilities through the AatmaNirbhar Bharat campaign “India is willing to provide a very facilitative environment to companies, looking for a more trusting trade partner and a better supply chain. We have to look at sectors where we have the edge over other countries. The auto industry holds that potential. Here we have a large market and companies can get scale which is very important for cost competitiveness,” the minister added.
On the issue of Quality Control Orders (QCO), Shri Goyal said that these should not be seen as barriers. He said that it is high time India starts looking at quality control and provides the world with high-quality products. “Once we get the quality consciousness in the country as a whole, we will transform India's future, and that is the effort we are taking. Quality is never expensive. It brings down the cost. Quality brings in a culture in the company which always brings in: - More efficiency, Better productivity, and Makes cost reasonable. We need to bring in a culture of quality in the country, which has to be emulated by the customer. Only then will we become a global player”, he said.
Quoting Swami Vivekananda, "If the mind is intensely eager, everything can be accomplished-mountains can be crumbled into atom”, the Minister said that he is glad that auto industry is looking at re-skilling & re-training the workers to align them with current trends in manufacturing
The Minister said that the auto industry has over the last many years has overcome many difficult situations but has come out stronger. “Our auto industry over the last many years has overcome many difficult situations but has come out stronger because they had the will to achieve. Truly, the industry is our pride. I have no doubt that the resilience that the automobile industry has demonstrated itself to be over the last many years, will once again help the industry to emerge stronger from COVID crisis. I would like to congratulate the automobile manufacturer industry for their contributions towards the fight against COVID-19, where the people showed adaptability & innovation. Many repurposed units to even manufacture ventilators, rising to the occasion”, he added.
The minister said that to help the auto industry with affordable logistics option, Indian Railways is ready to reduce freight rate. Shri Goyal said that the automakers should find out innovative finance options, which would attract the financiers to lend money, as well as attract the buyers. He added that to help the auto sector, especially exporters, the government will be happy to come up with innovative credit guarantee schemes.