পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ওগস্ত, ২০২০গী থা খুদিংগী ফোংবা প্রদক্সন রিপোর্ত
25 AUG 2020 3:08PM by PIB Imphal
১. ক্রুদ ওইল পুথোকপা
ক্রুদ ওইল পুথোকপা অসি জুলাই ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ২৬৩৩.৫৯ পুথোকখি, হায়রিবসি পান্দম থমখিবদুদগী ৪.৯৪% হন্থরে অমসুং জুলাই ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৪.৮৯% হন্থরে। এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ১০৩০৮.৭৮নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৩.৫৩% অমসুং ৬.০৮% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-১ দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-১ দা উৎলি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা (মেত্রিক তন লিশিংদা)
ক্রুদ ওইল কম্পেনী
পান্দম
জুলাই (থা)
এপ্রিল-জুলাই (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৫৪
১৭৯৬.৬৯
১৭৩৮.৫৬
১৭৩১.২৯
১০০.৪২
৬৯৭৫.৯৯
৬৮০৬.৯৬
৬৮৬৭.৮০
৯৯.১১
ও.আই.এল.
৩২৬৮.০০
২৬৬.৫৯
২৫০.৬১
২৭৩.৮২
৯১.৫২
১০৩১.৩৩
৯৯৭.০০
১০৮০.৪৫
৯২.২৮
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৮২৬৫.০০
৭০৭.১০
৬৪৪.৪২
৭৬৩.৮৬
৮৪.৩৬
২৬৭৯.১৬
২৫০৪.৮১
৩০২৭.৪২
৮২.৭৪
অপুনবা
৩২৪৬৪.৫৩
২৭৭০.৩৮
২৬৩৩.৫৯
২৭৬৮.৯৭
৯৫.১১
১০৬৮৬.৪৮
১০৩০৮.৭৮
১০৯৭৫.৬৬
৯৩.৯২
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী পান্দম অসি মরক্কীনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-১: থাগী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকপা
য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকপগী অকুপ্পা মরোলগা লোইননা হন্থরকপগী মরম মখাদা পীরিঃ
১.
১. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা জুলাই, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি মেত্রিক তন লিশিং ১৭৩৮.৫৬নি হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ৩.২৪% হন্থরে অদুবু জুলাই, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ০.৪২% হেনগৎলে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ৬৮০৮.৯৬নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ২.৪২% অমসুং ০.৮৯% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• প্লান তৌখিবা দব্ল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী পুথোকপগী চাং অসি জুন ২০২০গী ওইনা এম.ও.পি.য়ু. (সাগরসম্রাৎ)তা জি.পি.সি. য়ার্দ অবু ধাবিগী থবক থৌরমদা কোবিদনা মরম ওইদুনা অথিংবা লৈবদগী থিন্থখিবনা মরম ওইদুনা পাঙথোকপা ঙমখিদবা।
• রত্না ফীল্দগী অনৌবা খোংশিংদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ই.এস.পি.শিং ফংখিদবনা পুথোকপদা অকাইবা লৈখিবা
• ক্লস্তর-৮ প্রোজেক্তকী অনৌবা খোংশিংদা দি-৩০-২ প্লেৎফোর্ম জেকেৎ ইন্সতোল তৌবা মতমদা তোপ্লিং লৈখিবা অমসুং মখা তানা অনৌবা প্লেৎফোর্ম হাপ্পদা কোবিদ-১৯না অপনবা পীখিবনা পুথোকপদা অকাইবা লৈখিবা।
১.
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন ব্লোক্তা জুলাই, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি মেত্রিক তন লিশিং ২৫০.৬১নি হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ৫.৯৯% হন্থরে অমসুং জুলাই, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৮.৪৮% হন্থরে। .আই.এল.না এপ্রিল-জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ৯৯৭.০নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৩.৩৩% অমসুং ৭.৭২% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• ৱার্কওবর অমসুং দ্রিল্লিং ৱেলদগী প্লান তৌখবা চাংদগী তানা পোত্থোক পুথোকপা
• ৱাতর কৎকী চাং ৱাংখৎলকপা অমসুং লৈরিবা খোংশিংসিদগী মহী চিংথোকপগী চাং হন্থরকপা।
• বি.জি.এন.#৫তা মৈ হৌরকখিবদুগী মতুংদগী লোকেলগী মীয়াম্না বন্ধ/ব্লোকেদ তৌরকপনা থাউ পুথোকপগী চাং হন্থরকপা।
১.
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. রেজিমদা জুলাই, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি মেত্রিক তন লিশিং ৬৪৪.৪২নি হায়রিবসি থাগী পান্দমগা চাংদম্নবদা ৮.৮৬% হন্থরে অমসুং জুলাই, ২০১৯দগী ১৫.৬৪% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ২৫০৪.৮১নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৬.৫১% অমসুং ১৭.২৬% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• আর.জে.-ও.এন.-৯০/১: (১) মঙ্গলাঃ কোবিদ-১৯না জোন কনভর্জন য়াওনা পুথোক্ত্রিঙৈ অমসুং থবক ওপ্তিমাইজ তৌবদা অকাইবা পীখিবা (২) ভাগ্যমঃ হাইয়র পি.সি.পি. য়ারক্তবা অমসুং মৈ য়ারক্তবনা ফুল ফিল্দ পোলাইমর ইঞ্জেক্সনগী স্তার্ত অপ তৌবা তপ্পা অমসুং ও.ঐচ.এল./গ্রিদ ফেল ওইবনা অহেনবা দাউন্তাইম লৈখিবা। (৩) আইশ্বরিয়াঃ পোলাইমর ইঞ্জেক্সন ফুল ফিল্দগী স্তার্ত অপ তপথরকপা, য়ু.এফ. ভি.আর.আর. নেম্বা অমসুং প্রদ্যুসর খোং ৩দা ই.এস.পি. য়ারক্তবনা অহেনবা দাউন্তাইম লৈখিবা। (৪) এ.বি.ঐচ.: এ.বি.ঐচ. স্তেজ-২গী খোংশিংদা হুক-অপ তৌবা তুপথরকপা। (৫) খোং খরদা য়ারক্তবা অমসুং ইচেল থিংজিনখিবনা সরস্বতি- সারা ১ থিংখিবা (সি.ই.আই.এল.)
• সি.ৱাই.ও.এন.এন.- ২০০২/২: এম.দি.দি.দি. খোং অদু জুন ২০২০দা থবক তৌবা হৌনবা খন্নরম্বনি অদুবু লমদুগী মীয়াম্না অথিংবা থম্বদগী পায়খৎপা ঙমখিদে। (ও.এন.জি.সি.)
• সি.বি.-ও.এন.এন.-২০০০/১: (১) পি.কে.#২ দা কেসিং নিংখাইরকপা অমসুং লৈহাউ চেন্থোরকপনা পুথোকপা ঙমদবা। (২) এস.ই._দেব। #১, এস.ই. #১ অমসুং এস.ই. #১Aবু তাইৎ ৱাতর অমসুং ওইল ইমলসন থুগাইনবা মতীক চাবা দিমলসিফাইয়র লৈতবনা লোনশিনখিবা। (৩) এস.আর.পি.না মথৌ তৌবা খোংশিংদা য়ু.জি.ভি.সি.এল. (পাৱর দিস্ত্রিব্যুতর) য়াদবদগী মৈ থারক্তবনা পুথোকপদা থিন্থখিবা।
• কে.জি.-ও.এন.এন.-২০০৩/১: এফ.দি.পি. সবমিৎ তৌবা লোইদবনা অমসুং খোং ০২দগী পুথোকপা লেপখিবনা অনৌবা ইনফিল ৱেলশিং লোইশিনবদা থিন্থবা। (ও.এন.জি.সি.)
২. নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
নেচরেল গ্যাস পুথোকপা অসি জুলাই, ২০২০দা এম.এম.এস.সি.এম. ২৪৪৩ ওইখি হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ১২.৪১% হন্থরে অমসুং জুলাই ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১০.১০% হন্থরে। এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৯২২৮.৪৬নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১১.৪৭% অমসুং ১৪.১৪% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-২ দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-২ দা উৎলি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.দা)
ওইল কম্পেনী
পান্দম
মে (থা)
এপ্রিল-মে (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২৪৪৩৭.০৮
২০৯১.০৫
১৯২৫.৫৫
২০২৩.৩৭
৯৫.১৭
৮১৪৭.৬৬
৭২৭৬.১৫
৮১৫১.০৫
৮৯.২৭
ও.আই.এল.
৩১৮১.৫৪
২৬৮.০৪
২০৩.০৩
২৩৫.৮৪
৮৬.০৯
১০০২.৬৫
৮৫২.৫৫
৯১৫.৭৩
৯৩.১০
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৬৮২৬.৮২
৪৩০.২৪
৩১৪.৭৩
৪৫৮.৭১
৬৮.৬১
১২৭৩.৪২
১০৯৯.৭৬
১৬৮১.৯৯
৬৫.৩৮
Total
৩৪৪৪৫.৪৪
২৭৮৯.৩৪
২৪৪৩.৩১
২৭১৭.৯২
৮৯.৯০
১০৪২৩.৭৩
৯২২৮.৪৬
১০৭৪৮.৭৭
৮৫.৮৬
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী পান্দম অসি মরক্কীনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-২: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
১.
. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন্দা জুলাই, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৯২৫.৫৫নি হায়রিবসি পান্দমদগী ৭.৯১% হন্থরে অমসুং জুলাই, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৪.৮৩% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৭২৭৬.১৫নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১০.৭০% অমসুং ১০.৭৩% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• দব্ল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদা পুথোকপগী চাং অসি জুন ২০২০গী ওইনা এম.ও.পি.য়ু. (সাগরসম্রাৎ)তা জি.পি.সি. য়ার্দ অবু ধাবিগী থবক থৌরমদা কোবিদনা মরম ওইদুনা অথিংবা লৈবদগী থিন্থখিবনা মরম ওইদুনা পাঙথোকপা ঙমখিদবা।
• ই.ও.এ.গী ভাসিস্থা/এস.১ খোংদা সব-সর্ফেস ইস্যু লৈবনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী চাং নেম্বা।
• কোবিদ-১৯গী ফিবম অমসুং কঞ্জুমরশিংবু সৎদাউন তৌবনা ওনশোরদগী গ্যাস লৌথোকপদা অথিংবা লৈবা অমসুং লৌথোক্তবা।
১.
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন্দা জুলাই, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২০৩.০৩নি হায়রিবসি থাগী ওইবা পান্দমদগী ২৪.২৬% হন্থরে অমসুং মে, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১৩.৯১% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল-জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৮৫২.৫৫নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৪.৯৭% অমসুং ৬.৯০% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• গ্যাস তর্বাইন্দা তোঙান-তোঙানবা মেন্তেনেন্স ইস্যু লৈবনা এন.তি.পি.এস.না লৌখৎপগী চাং নেম্বা।
• বি.জি.এন.#৫তা পোখাইখিবা মতুংদা লোকেল মীয়াম্না বন্ধ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবনা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা য়াখিদবা।
১.
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. রেজিমদা জুলাই, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩১৪.৭৩নি হায়রিবসি থাগী পান্দমগা চাংদম্নবদা ২৬.৮৫% হন্থরে অমসুং জুলাই, ২০১৯দগী ৩১.৩৯% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১০৯৯.৭৬নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৩.৬৪% অমসুং ৩৪.৬২% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• কে.জি.-দি.দব্ল্যু.এন.-৯৮/৩: ফীল্দ অসিদগী পুথোকপা হৌদবা (আর.আই.এল.)
• আর.জে.- ও.এন./৬: লৈগদবশিংনা লৌথোকপগী চাং নেম্বা। (এফ.ই.এল.)
• আর.জে.- ও.এন.৯০/১ (রাজস্থান ব্লোক): আর.দি.জি.- আর.দি.জি. প্লান্ত স্তার্ত অপতা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা তপ্পা। (সি.ই.এল.)
• সোহাগপুর ৱেস্তঃ দিৱাতরিং ৱেল গ্যাস ব্রেক আউৎ ঙাইদুনা লৈবা, পুথোক্লিবা খোংশিংদা স্কেলিং তৌবা অমসুং কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না শাফু পীবা। (আর.আই.এল.)\
• কে.জি.-দি.দব্ল্যু.এন.-৯৮/২ (য়ু-৩বি.): থাজবা থমখিবা চাংদগী তানা পুথোক্লকপা। (ও.এন.জি.সি.)
৩. ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
ক্রুদ ওইল প্রোসেস অসি জুলাই, ২০২০দা মেত্রিক তন লিশিং ১৭৬৮০.১৫ ওইখি হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ১২.৩৬% হন্থরে অমসুং মে ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১৮.৮১% হন্থরে। এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি মেত্রিক তন লিশিং ৬৬৩০৯.৫৪নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৮.২৭% অমসুং ২১.৪০% তারে। জুলাই, ২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা রিফাইনরীগী ওইনা ক্রুদ থ্রুপুৎ তৌবা অমসুং কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসনগা জুলাই, ২০১৯গীগা চাংদম্নবসি এনেক্সর-৩ অমসুং এনেক্সর-৪ দা পীরি। কম্পেনীগী ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৩ দা উৎলি।
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (মেত্রিক তন লিশিংদা)
ওইল কম্পেনী
পান্দম
মে (থা)
এপ্রিল-মে (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই
১৪৮০৩১.১২
১২১৯৪.৮৩
১০৩৭৪.৪৫
১৩৪২৪.০২
৭৭.২৮
৪৬৭০২.৬২
৩৬১৭৭.৩৯
৪৭৯৪৭.৩৮
৭৫.৪৫
আই.ও.সি.এল.
৭২৪৯৯.৮৬
৫৮০৩.০১
৫৩৬৩.০০
৬৪১৫.৯৫
৮৩.৫৯
২২৭৬৫.৪২
১৮২৯২.৯১
২৩৬৯৮.৭৫
৭৭.১৯
বি.পি.সি.এল.
৩০৪৯৯.৯৫
২৬৭০.৬৩
১৯৪০.৬০
২৭৬১.২১
৭০.২৮
১০৪২৯.৬৪
৭০১১.০৫
১০২০১.৫৩
৬৮.৭৩
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৮৬৭.৪৭
১৫৫৬.৫৯
১৩৫৪.৭৭
১৬২৬.৬৫
৮৩.২৯
৬১২৫.৯৩
৫৩২৫.০৬
৫৫৪২.১০
৯৬.০৮
সি.পি.সি.এল.
৯০০০.০০
৫৮০.০০
৭২৩.৮০
৯২৫.২৪
৭৮.২৩
২০৬০.০০
২০৫১.৭৭
৩৫৪৭.১৭
৫৭.৮৪
এন.আর.এল.
২৭০০.০০
২২৯.০০
২১৯.৩০
২৫৯.০৬
৮৪.৬৫
৯০২.০০
৮৪৪.৫১
৯৪০.২৮
৮৯.৮২
এম.আর.পি.এল.
১৫৪০০.০০
১৩৫০.০০
৭৬৫.৭১
১৪২৮.৪৩
৫৩.৬১
৪৪০০.০০
২৬২৯.২০
৩৯৮৮.৫৫
৬৫.৯২
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৫.৬১
৭.২৭
৭.৪৯
৯৭.০৪
১৯.৬৪
২২.৮৯
২৯.০০
৭৮.৯২
জে.ভি.শিং
১৪৭৭২.০০
১২৩৬.০০
১৪৪৬.৯২
১৬০৯.৭০
৮৯.৮৯
৪৮৬৬.০০
৪৬৩৭.১৭
৬৮৫০.৪৭
৬৭.৬৯
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৬০.০০
৪১১.৪৭
৫২৩.৩৯
৭৮.৬২
২৬০০.০০
১৫৭১.০২
২৫৭৬.৩৬
৬০.৯৮
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
৫৭৬.০০
১০৩৫.৪৫
১০৮৬.৩০
৯৫.৩২
২২৬৬.০০
৩০৬৬.১৫
৪২৭৪.১১
৭১.৭৪
প্রাইবেৎ
৮৯৫১৫.১৬
৬৭৪৩.৩১
৫৮৫৮.৭৭
৬৭৪৩.৩১
৮৬.৮৮
২৯৫৬২.৭৫
২৫৪৯৪.৯৯
২৯৫৬২.৭৫
৮৬.২৪
আর.আই.এল.
৬৮৮৯৪.৯৯
৪৯৬০.৩৭
৪২৯৮.৮৬
৪৯৬০.৩৭
৮৬.৬৬
২২৫৮৬.৩৩
১৯৫৭৮.১৪
২২৫৮৬.৩৩
৮৬.৬৮
ই.ও.এল.
২০৬২০.১৮
১৭৮২.৯৪
১৫৫৯.৯১
১৭৮২.৯৪
৮৭.৪৯
৬৯৭৬.৪৩
৫৯১৬.৮৪
৬৯৭৬.৪৩
৮৪.৮১
অপুনবা
২৫২৩১৮.২৮
২০১৭৪.১৪
১৭৬৮০.১৫
২১৭৭৭.০৩
৮১.১৯
৮১১৩১.৩৮
৬৬৩০৯.৫৪
৮৪৩৬০.৬০
৭৮.৬০
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী পান্দম অসি মরক্কীনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
১.
১. সি.পি.এস.ই. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি জুলাই, ২০২০গী মনুংদা মেত্রিক তন লিশিং ১০৩৭৪.৪৫নি হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ১৪.৯৩% হন্থরে অমসুং জুলাই, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ২২.৭২% হন্থরে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি মেত্রিক তন লিশিং ৩৬১৭৭.৩৯নি, হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথং শিৎনা ২২.৫৪% অমসুং ২৪.৫৫% তারে। ক্রুদ ওই প্রোসেস তৌবগী মরু ওইবা মরমদি কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থরকপননি। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• আই.ও.সি.এল.- বরাউনি, হলদিয়া, মথুরা অমসুং পনিপৎঃ কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা পোত্থোক্কী দিমান্দ হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- দিগবোইঃ দি.সি.য়ু. থিংজিনখিবনা হন্থখিবা
• বি.পি.সি.এল.-মুম্বাই অমসুং ভিসাখঃ সেকেন্দরী য়ুনিৎ থিংজিনবনা হন্থবা
• সি.পি.সি.এল.-মনালিঃ কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা পোত্থোক্কী দিমান্দ হন্থবা।
• এম.আই.পি.এল.-মেঙ্গলোরঃ কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা পোত্থোক্কী দিমান্দ হন্থবা।
• এন.আর.এল.-নুমালিগরঃ এম.এস./ঐচ.এস.দি.গী দিমান্দগী লাইন মেন্তেন তৌবনা হন্থবা।
• বি.ও.আর.এল.-বিনাঃ কোবিদ-১৯না অমসুং মোন্সুন্না মরম ওইদুনা পোত্থোক্কী দিমান্দ হন্থবা।
৩.২ জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি জুলাই, ২০২০গী মনুংদা মেত্রিক তন লিশিং ১৪৪৬.৯২নি হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ১৭.০৬% হেনগৎলে অমসুং জুলাই, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ১০.১১% হন্থরে। এপ্রিল-জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি মেত্রিক তন লিশিং ৪৬৩৭.১৭নি, হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথং শিৎনা ৪.৭০% হেনগৎলে অমসুং ২১.৩১% তারে।
৩.৩ প্রাইবেৎ রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি জুলাই, ২০২০গী মনুংদা মেত্রিক তন লিশিং ৫৮৫৮.৭৭নি হায়রিবসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১৩.১২% হন্থরে। এপ্রিল-জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি মেত্রিক তন লিশিং ২৫৪৯৪.৯৯নি, হায়রিবসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১৩.৭৬% হন্থরে।
৪. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী রিফাইনরী পুথোকপসি জুলাই, ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ১৯৩৮৬.৯৫ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ৭.১০% হন্থরে অমসুং জুলাই ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১৩.৮৫% হন্থরে। এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবসি মেত্রিক তন লিশিং ৭১৩৫০.৮০নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৩.৯৮% অমসুং ১৭.০৮% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকখিবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকসি এনেক্সর-৫ দা পীরি। কম্পেনীগী ওইনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৪ দা উৎলি।
তেবল ৪: রিফাইনরী প্রদক্সম (তি.এম.তি.দা)
ফিগরঃ ৪
ফিগর ৪: থাগী ওইবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তকী রিফাইনরী পুথোকপা
ওইল কম্পেনী
পান্দম
মে (থা)
এপ্রিল-মে (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই
১৩৯২০৩.৮৬
১১৪৪৫.০১
৯৯৩০.০৭
১২৭০৩.৬২
৭৮.১৭
৪৪০২১.৪১
৩৪১৮৫.৭১
৪৫০৮৮.১২
৭৫.৮২
আই.ও.সি.এল.
৬৮৯১২.৮৭
৫৪৬১.১৮
৫২২৫.০৯
৬১১৪.০১
৮৫.৪৬
২১৬৬০.৯৪
১৭৪১৮.২৯
২২৫১৩.৪০
৭৭.৩৭
বি.পি.সি.এল.
২৮৯৬৫.১৩
২৫৭৮.৮৭
১৮৩০.৮৬
২৫৯৩.৩৫
৭০.৬০
৯৯৫৯.০৭
৬৭২৯.২৮
৯৬০৬.৮৮
৭০.০৫
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৪৩৮.৯৭
১৪৩২.৫০
১২৫৬.৩৩
১৫৫৩.৫৫
৮০.৮৭
৫৬৪২.১০
৪৯৯৯.৯৪
৫১৫৪.৮৮
৯৬.৯৯
সি.পি.সি.এল.
৮২৭৮.৮৭
৫২৬.১০
৬৯৮.৯১
৮৭৬.২২
৭৯.৭৬
১৮৫২.০১
১৮৭৫.৫১
৩২৬৬.০৯
৫৭.৪২
এন.আর.এল.
২৬৬০.৯১
২২৬.০০
২১৮.৬৪
২৫০.১২
৮৭.৪২
৮৮৯.৪০
৮৪৭.৯১
৯০৫.১৪
৯৩.৬৮
এম.আর.পি.এল.
১৩৮৮৭.১১
১২১৫.০৯
৬৯৩.২৬
১৩০৯.৩১
৫২.৯৫
৩৯৯৯.৪৩
২২৯৩.০৪
৩৬১৪.৭৯
৬৩.৪৩
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
৫.২৭
৬.৯৮
৭.০৭
৯৮.৭৫
১৮.৪৬
২১.৭৪
২৬.৯৫
৮০.৬৬
জে.ভি.শিং
১৩৫৯০.৪০
১১৩৯.৪৮
১৩০১.৯৬
১৫০৫.৩৯
৮৬.৪৯
৪৪৭৬.৮০
৪৩২৯.২০
৬৩৯৫.০০
৬৭.৭০
বি.ও.আর.এল.
৬৯৫৮.৪০
৫৯১.৪৮
৩৭৩.৩১
৪৭১.৫৯
৭৯.১৬
২৩২০.৮০
১৩৪৬.৫৮
২৩৩৮.১০
৫৭.৫৯
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
৫৪৮.০০
৯২৮.৬৫
১০৩৩.৮০
৮৯.৮৩
২১৫৬.০০
২৯৮২.৬২
৪০৫৬.৯১
৭৩.৫২
প্রাইবেৎ
১০২১৫৪.৫০
৭৮৬৭.৫৬
৭৭৬৯.৭০
৭৮৬৭.৫৬
৯৮.৭৬
৩২৯৩৩.১০
৩১৪৬৭.৬৭
৩২৯৩৩.১০
৯৫.৫৫
আর.আই.এল.
৮২৩৭৪.১২
৬০৯৯.৯৫
৬৩১০.৮৭
৬০৯৯.৯৫
১০৩.৪৬
২৬২০৮.৫৭
২৫৬৯৫.৫২
২৬২০৮.৫৭
৯৮.০৪
এন.ই.এল.
১৯৭৮০.৩৮
১৭৬৭.৬২
১৪৫৮.৮৪
১৭৬৭.৬২
৮২.৫৩
৬৭২৪.৫৩
৫৭৭২.১৫
৬৭২৪.৫৩
৮৫.৮৪
অপুনবা রিফাইনরী
২৫৪৯৪৮.৭৬
২০৪৫২.০৫
১৯০০১.৭৩
২২০৭৬.৫৮
৮৬.০৭
৮১৪৩১.৩১
৬৯৯৮২.৫৮
৮৪৪১৬.২২
৮২.৯০
ফ্রেক্সনেতরশিং
৪৫৭২.৭৩
৪১৬.৩২
৩৮৫.২১
৪২৭.৫৬
৯০.১০
১৫১২.৮৭
১৩৬৮.২১
১৬৩২.৮৯
৮৩.৭৯
অপুনবা
২৫৯৫২১.৪৯
২০৮৬৮.৩৭
১৯৩৮৬.৯৫
২২৫০৪.১৩
৮৬.১৫
৮২৯৪৪.১৭
৭১৩৫০.৮০
৮৬০৪৯.১১
৮২.৯২
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী পান্দম অসি মরক্কীনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
১.
১. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং ওইল রিফাইনরীনা পুথোকপসি জুলাই ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ১৯০০১.৭৩ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ৭.০৯% হন্থরে অমসুং জুলাই ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১৩.৯৩% হন্থরে। এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইনা রিফাইনরীশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি মেত্রিক তন লিশিং ৬৯৯৮২.৫৮নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৪.০৬% অমসুং ১৭.১০% তারে।
৪.২. ফ্রেক্সনরীশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুথোকপসি জুলাই ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ৩৮৫.২১ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ৭.৪৭% হন্থরে অমসুং জুলাই ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৯.৯০% হন্থরে। এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী ওইনা ফ্রেক্সনেতরশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি মেত্রিক তন লিশিং ১৩৬৮.২১নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৯.৫৬% অমসুং ১৬.২১% তারে।
এনেক্সর খুদিংমক য়েংনবগীদমক মফমসিদা নম্বীয়ু

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for July,2020
25 AUG 2020 3:08PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production during July,2020 was2633.59 TMT which is 4.94% lower than target and4.89% lower when compared with July2019.Cumulative crude oil production during April-July, 2020 was 10308.78 TMT which is 3.53% and 6.08% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of July, 2020 and cumulatively for the period April-July, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
July (Month)
April-July (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.54
1796.69
1738.56
1731.29
100.42
6975.99
6806.96
6867.80
99.11
OIL
3268.00
266.59
250.61
273.82
91.52
1031.33
997.00
1080.45
92.28
PSC Fields
8265.00
707.10
644.42
763.86
84.36
2679.16
2504.81
3027.42
82.74
Total
32464.53
2770.38
2633.59
2768.97
95.11
10686.48
10308.78
10975.66
93.92
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC in nomination block during July, 2020 was 1738.56 TMT which is 3.24%lower than target but 0.42%higher when compared with July 2019. Cumulative crude oil production by ONGC during April-July, 2020 was 6806.96 TMT which is 2.42%and 0.89% lower than target for the period andproduction during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Production planned from WO16 cluster from June’20 could not be realized due to delay in MOPU (SagarSamrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to Covid restrictions/lockdown
• Production planned from new wells in Ratna field affected due to non- availability of ESPs due to implications of COVID-19.
• Production planned from new wells from Cluster-8 project has been affected due to toppling of D-30-2 platform jacket during installation and further delay in installation of new platforms due to COVID implications
1. Crude oil production by OIL in the nomination during July, 2020 was250.61 TMT which is 5.99% lower than the monthly target and 8.48% lower than the July, 2019. Cumulative crude oil production by OIL during April-July, 2020 was 997.0 TMT which is 3.33% and 7.72% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from workover and drilling wells.
• Less than planned contribution from Old well due to rise in water cut in wells & decline in total liquid production of wells.
• Loss of oil production due to bandh/blockade by local people /union /association after the blow out at BGN#5 and nearby areas.
1. Crude oil production by Pvt/JVs in the PSC regime during July,2020 was 644.42 TMT which islower by 8.86% than the monthly target and 15.64%lowerthanJuly, 2019.Cumulative crude oil production by Pvt/JVs during April-July, 2020 was 2504.81 TMT which is 6.51% and 17.26% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON-90/1 (Rajasthan Block): (1) Mangala - Near term impact of pre-production and optimization jobs including zone conversions. (2) Bhagyam – Higher PCP & electrical failures, delayed start-up full field polymer injection and additional downtime due to OHL/Grid failure (3) Aishwarya – Delayed startup of polymer injection in full field, lower UF VRR and additional downtime due to ESP failure in 3 producer wells. (4) ABH - Delay in hookup of ABH Stage-2 wells. (5) Saraswati - Sara1 is shut-in (SRP stopped) due to no liquid flow observed. (CEIL)
• CY-ONN-2002/2: Well MDDD was planned to put on production in June 2020, however, it could not be taken up due to local agitation. (ONGC)
• CB-ONN-2000/1: (1) Well PK#2 is not producing due to casing collapse and soil breakthrough in the well. (2) Well SE_DEV#1, SE#1A and SE1#A1 is shut-in due to unavailability of effective demulsifier to break tight water and oil emulsion. (3) Minor shortfall in production in SRP operated well (PK2#A1, PK2#A2 & PL#1) due to power failure by UGVCL (power distributer). (GSPC)
• KG-ONN-2003/1: Delay in completion of new infill wells on account of pending FDP submission and decline in production from 02 wells. (ONGC)
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during July,2020 was 2443.31MMSCM which is 12.41% lower than the monthly target and 10.10% lower when compared with July, 2019. Cumulative natural gas production during April-July, 2020 was 9228.46 MMSCM which is 11.47% and 14.14% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of July, 2020 and cumulatively for the period April-July, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (inMMSCM)
Oil Company
Target
July (Month)
April-July (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
24437.08
2091.05
1925.55
2023.37
95.17
8147.66
7276.15
8151.05
89.27
OIL
3181.54
268.04
203.03
235.84
86.09
1002.65
852.55
915.73
93.10
PSC Fields
6826.82
430.24
314.73
458.71
68.61
1273.42
1099.76
1681.99
65.38
Total
34445.44
2789.34
2443.31
2717.92
89.90
10423.73
9228.46
10748.77
85.86
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC in the nomination during July, 2020 was 1925.55MMSCM which is 7.91% lower than target and 4.83% lower when compared with July 2019. Cumulative natural gas production by ONGC duringApril-July, 2020 was 7276.15 MMSCM which is 10.70% and 10.73% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• Production planned from WO16 cluster from June’20 could not be realized due to delay in MOPU (SagarSamrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to Covid restrictions/lockdown
• Less than planned production from Vasistha/S1 wells in EOA due to certain sub-surface issues
• Restricted/ no gas off take by consumers in onshore due to Covid-19 situation and shutdown at consumers’ end.
1. Natural gas production by OILin the nomination during July, 2020 was 203.03 MMSCM which is 24.26% lower than monthly target and 13.91% lower than July, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-July, 2020 was 852.55 MMSCM which is 14.97% and 6.90% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Low Up-liftment by NTPS due to various maintenance issues of gas turbines.
• Loss of natural gas production due to bandh/blockade by local people /union /association after the blow out at BGN#5 and nearby areas.
1. Natural gas production by Pvt/JVs in the PSC regime during July,2020 was 314.73 MMSCM which is 26.85% lowerthan monthly target and31.39% lower than July, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-July, 2020 was 1099.76MMSCM which is 13.64% and 34.62% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• KG-DWN-98/3: Production not yet commenced from the field. (RIL)
• RJ-ON/6: Less offtake by buyer. (FEL)
• RJ-ON-90/1 (Rajasthan Block): RDG - Delay in new RDG plant start up due to Covid-19. (CEIL)
• Sohagpur West: Dewatering wells gas breakout awaited, scaling in producing wells and impact of COVID-19 lockdown. (RIL)
• KG-DWN-98/2 (U-3B): Well not producing as per the anticipated profile.(ONGC)
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during July, 2020 was 17680.15TMT which is 12.36% lower than the target for the month and18.81% lowerwhen compared with July, 2019. Cumulative crude throughput during April-July, 2020 was66309.54 TMT which is 18.27% and 21.40% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively.Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of July, 2020 vis-à-vis July, 2019 are given at Annexures-III and Annexures -IV. Company-wise crude throughput for the month of July, 2020 and cumulatively for the period April-July, 2020vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed(Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
July (Month)
April-July (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
148031.12
12194.83
10374.45
13424.02
77.28
46702.62
36177.39
47947.38
75.45
IOCL
72499.86
5803.01
5363.00
6415.95
83.59
22765.42
18292.91
23698.75
77.19
BPCL
30499.95
2670.63
1940.60
2761.21
70.28
10429.64
7011.05
10201.53
68.73
HPCL
17867.47
1556.59
1354.77
1626.65
83.29
6125.93
5325.06
5542.10
96.08
CPCL
9000.00
580.00
723.80
925.24
78.23
2060.00
2051.77
3547.17
57.84
NRL
2700.00
229.00
219.30
259.06
84.65
902.00
844.51
940.28
89.82
MRPL
15400.00
1350.00
765.71
1428.43
53.61
4400.00
2629.20
3988.55
65.92
ONGC
63.83
5.61
7.27
7.49
97.04
19.64
22.89
29.00
78.92
JVs
14772.00
1236.00
1446.92
1609.70
89.89
4866.00
4637.17
6850.47
67.69
BORL
7800.00
660.00
411.47
523.39
78.62
2600.00
1571.02
2576.36
60.98
HMEL
6972.00
576.00
1035.45
1086.30
95.32
2266.00
3066.15
4274.11
71.74
Private
89515.16
6743.31
5858.77
6743.31
86.88
29562.75
25494.99
29562.75
86.24
RIL
68894.99
4960.37
4298.86
4960.37
86.66
22586.33
19578.14
22586.33
86.68
EOL
20620.18
1782.94
1559.91
1782.94
87.49
6976.43
5916.84
6976.43
84.81
TOTAL
252318.28
20174.14
17680.15
21777.03
81.19
81131.38
66309.54
84360.60
78.60
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
1. CPSE Refineries’ crude oil processed during July, 2020 was 10374.45TMT which is 14.93% lower than the target for the month and22.72%lowerwhen compared with July, 2019.Cumulative crude throughputby CPSE refineries during April-July, 2020 was 36177.39TMT which is 22.54% and 24.55% lower than target for the period and crude throughputduring corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• IOCL- Barauni, Haldia, Mathura and Panipat: Lower due to COVID-19 Pandemic i.e. low product demand.
• IOCL- Digboi: Lower due to DCU shutdown.
• BPCL-Kochi: Actual crude charge was maintained in order to meet the demand for the products.
• HPCL-Mumbai& Visakh: Lower due to planned shutdown of secondary units.
• CPCL-Manali: Lower due to lower product demand on account of Covid-19 lockdown.
• MRPL-Mangalore: Lower due to Lower demand due to impact of Covid-19 lockdown.
• NRL- Numaligarh: Lower, due to maintained in line with demand of MS/HSD
• BORL-Bina: Lower due to lower product demand in view of COVID 19 pandemic and ongoing monsoon.
3.2 JV refineries’ crude oil processed during July, 2020 was 1446.92TMT which is 17.06% higher than the target for the month but 10.11% lower when compared with July, 2019. Cumulative crude throughput during April-July, 2020 was 4637.17 TMT which is 4.70% higher than target for the period but32.31% lower and crude throughput during corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during July, 2020 was 5858.77TMT which is 13.12% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughputduring April-July, 2020 was 25494.99 TMT which is 13.76% lower than thecorresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Production of Petroleum Products during July, 2020 was 19386.95 TMT which is 7.10% lower than the target for the month and 13.85% lower when compared with July, 2019. Cumulative production during April-July, 2020 was 71350.80 TMT which is 13.98% and 17.08% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of July, 2020 and cumulatively for the period April-July, 2020 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
Figure:4
Table 4: Monthly Refinery Production of Petorleum Products
Oil Company
Target
July (Month)
April-July (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
139203.86
11445.01
9930.07
12703.62
78.17
44021.41
34185.71
45088.12
75.82
IOCL
68912.87
5461.18
5225.09
6114.01
85.46
21660.94
17418.29
22513.40
77.37
BPCL
28965.13
2578.87
1830.86
2593.35
70.60
9959.07
6729.28
9606.88
70.05
HPCL
16438.97
1432.50
1256.33
1553.55
80.87
5642.10
4999.94
5154.88
96.99
CPCL
8278.87
526.10
698.91
876.22
79.76
1852.01
1875.51
3266.09
57.42
NRL
2660.91
226.00
218.64
250.12
87.42
889.40
847.91
905.14
93.68
MRPL
13887.11
1215.09
693.26
1309.31
52.95
3999.43
2293.04
3614.79
63.43
ONGC
60.00
5.27
6.98
7.07
98.75
18.46
21.74
26.95
80.66
JVs
13590.40
1139.48
1301.96
1505.39
86.49
4476.80
4329.20
6395.00
67.70
BORL
6958.40
591.48
373.31
471.59
79.16
2320.80
1346.58
2338.10
57.59
HMEL
6632.00
548.00
928.65
1033.80
89.83
2156.00
2982.62
4056.91
73.52
Private
102154.50
7867.56
7769.70
7867.56
98.76
32933.10
31467.67
32933.10
95.55
RIL
82374.12
6099.95
6310.87
6099.95
103.46
26208.57
25695.52
26208.57
98.04
NEL
19780.38
1767.62
1458.84
1767.62
82.53
6724.53
5772.15
6724.53
85.84
Total Refinery
254948.76
20452.05
19001.73
22076.58
86.07
81431.31
69982.58
84416.22
82.90
Fractionators
4572.73
416.32
385.21
427.56
90.10
1512.87
1368.21
1632.89
83.79
TOTAL
259521.49
20868.37
19386.95
22504.13
86.15
82944.17
71350.80
86049.11
82.92
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
1. Production of petroleum Products byOil’s Refineries during July, 2020 was 19001.73 TMT which is 7.09% lower than the target for the month and 13.93% lower when compared with July, 2019. Cumulative production of petroleum products by refineries during April-July, 2020 was 69982.58 TMT which is 14.06% and 17.10% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
4.2 Production of petroleum Products byFractionators duringJuly, 2020 was 385.21 TMT which is 7.47% lower than the target for the month and 9.90% lower when compared with July, 2019. Cumulative production by Fractionators during April-July, 2020 was 1368.21 TMT which is 9.56% and 16.21% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
Please click here to see the Annexures