ঙাকশেল মন্ত্রালয়
পাতনাদা ফমুং ৫০০ লৈবা দি.আর.দি.ওগী কোবিদ হোস্পিতাল হাংদোকখ্রে
24 AUG 2020 6:58PM by PIB Imphal
পাতনাদা দিফেন্স রিছর্স এন্দ দিবলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন(দি আর দি ও)না লিংখৎপা আই.সি.য়ু ফমুং ১২৫ য়াওবা অপুনবা ফমুং ৫০০ লৈবা কোবিদ হোস্পিতাল অমা ঙসি হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী নিত্যনন্দ রাইনা শঙ্গাখ্রে। বিহতাদা নৌনা শাবা ই.এস.আই.সি হোস্পিতালদা লৈবা হোস্পিতাল অসি দি.আর.দি.ওনা দিল্লি কন্তোমেন্তদা শাবা ফমুং ১০০০ লৈবা সারদার বাল্লবভাই পতেল হোস্পিতালগা মান্নবা মওংদা শাবনি।
হোস্পিতাল অসি শাবদা চঙবা শেনফমশিং প্রধান মন্ত্রীগী সিতিজন এসিস্তেন্স এন্দ রিলিফ ইন ইমর্জেন্সি সিচুএসন্স(পিএম-কিয়ার্স) ত্রস্তনা পুথোকপনি। অসিগুম্বা হোস্পিতাল অমা মুজাফারপুরদা লিংখৎকনি।
হোস্পিতাল অসিগী মচাক-মথুমশিংগী মনুংদা মৈ, এয়র কন্দিসন, ঈশিং, ফাইয়র ফাইত্তিং অমসুং দিজেল জেনেরেতর, ফমুং খুদিংদা ওক্সিজেন পাইপ, লিফশিং অমসুং মোর্গশিং লৈরবা মথোল ৭গী ই.এস.আই.সি হোস্পিতাল য়াওরি।
দি.আর.দি.ওনা হোস্পিতাল অসিগীদমক দোক্তরশিংগী কা য়াওনা এদমিনিস্ত্রেতিপ ব্লোক, ত্রাইএজ এরিয়া, মী তরাম্না ওকফম, ভেন্তিলেতরশিং অমসুং মোনিতর য়াওবা আই.সি.য়ু ফমুং ১২৫, চুম্নগী ফমুং ৩৭৫, ক্রাইয়োজেনিক লিকুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন ভেসেল ১০ কে এল, ফমুং খুদিংদা ওক্সিজেন পীবা, পি.পি.ই কিৎশিং, সেনিতাইজরশিং, সি.সি.তি.ভি সিস্তেম, ফার্মাসি, পেথোলোজি লেব, কেতরিং, লাউন্দরি, এম্বুলেন্স, হোস্পিতাল মেনেজমেন্ত সিস্তেম, এয়র কন্দিসন অমসুং দি.জি সেতশিং শেমগৎলে।
হোস্পিতাল অসিগী দরকার ওইবা দোক্তরশিং, নর্সশিং অমসুং মেদিকেল স্তাফশিং দাইরেক্তোরেত জেনেরেল আর্মদ ফোর্সেস মেদিকেল সর্বিসেসনা পীরে।
বিহার সরকারনা নোংমদা ঈশিং লিতর লাখ ২ অমসুং হোস্পিতাল অসিগী ইলেকত্রিক ৬ এম.ভি.এ অমসুং সেকুরিতি লেম্না পীরে।
3UWF.jpg)

Ministry of Defence
Inauguration of DRDO’s 500 Bed COVID Hospital in Patna
24 AUG 2020 6:58PM by PIB Delhi
A 500 bed Covid Hospital with 125 ICU beds, set up by Defence Research & Development Organisation (DRDO) in Patna was inaugurated today by Shri Nityanand Rai, Hon’ble Union Minister of State for Home Affairs. The hospital located in the newly constructed ESIC Hospital at Bihta, has been built on the lines of the 1000 Bed Sardar Vallabhbhai Patel Hospital at Delhi Cantt built by DRDO.
Prime Minister’s Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations (PM CARES) Trust has allocated funds for the hospital. Another such hospital will be set up in Muzaffarpur.
The infrastructure facilities for the hospital include the already existing seven storied ESIC hospital with Power, air conditioning, Water supply, Fire Fighting and Diesel Generator Backup, Oxygen piping to each bed, Lifts and Morgue.
DRDO has provided infrastructure for the hospital such as the Administrative Block including Doctor’s room, Triage Area, Visitors Area and Reception; ICU Beds with Ventilators, monitors : 125 Nos; Normal Beds : 375 Nos.; 10 KL Cryogenic Liquid Medical oxygen Vessel; Oxygen supply to every bed; PPE Kits and Sanitizers; CCTV Surveillance System; Housekeeping Services including consumable items; Pharmacy, Medical Pathology Lab, Catering Services, Laundry Services, Ambulance Service; Computerized Hospital Management System; Professional Manning & Maintenance Staff for specialised services like Electrical System, Air conditioning System, DG Sets, etc.
Doctors, nurses, and other supporting medical staff etc for the hospital have been provided by the Directorate General Armed Forces Medical Services (DGAFMS).
Bihar Government will provide free of cost facilities such as 2 Lakh Ltrs of water per day, 6 MVA electric supply and security arrangements for the hospital.
3UWF.jpg)