President's Secretariat
President’s Greetings on the Eve of Parsi New Year
15 AUG 2020 8:28PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind in his message on the eve of the Parsi New Year has said: -
“On the auspicious occasion of the Parsi New Year, I extend my heartiest greetings and best wishes to all the fellow citizens especially to my Parsi brothers and sisters.
New Year’s Day is an occasion of devotion, enthusiasm and celebration for the Parsi Community. This festival also gives us the message of extending our helping hand towards the needy and maintaining cleanliness in our homes, workplaces and neighborhood. The contribution of the Parsi community in nation-building and development is a matter of inspiration and pride for all of us.
May this festival of Parsi society based on the ideals of goodness in thoughts, words and deeds inspire all of us to imbibe positivity and to keep progressing in our social life through mutual harmony”.
Click here to see President’s message in Hindi

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
রাস্ত্রপতিনা পার্সিগী অনৌবা চহি লাকপদা হরাওবা ফোংদোকখ্রে
15 AUG 2020 8:28PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা পার্সিগী অনৌবা চহি লাকপদা মহাক্কী পাউজেল অমদা হায়খি মদুদি : -
“পার্সিগী অনৌবা চহি লাকপগী নুঙাইরবা নুমিৎ অসিদা, ঐহাক্না থম্মোয়নুংদগী ওইবা হরাওবা ফোংদোক্লি অমসুং লৈবাক অসিগী নাগরিকশিং মরুওইনা পার্সিগী ইচিল ইনাওশিংদা য়াইফ পাওজেল পীজরি।
অনৌবা চহিগী নুমিৎ অসি পার্সি কাংলুপকি ওইবা নোল্লুকপা, থৱায় য়াওবা অমসুং হরাওবা ফোংদোকপগী মতম্নি। কুম্হৈ অসিনা পাওজেল অমা পীরদুনা হায়রি মদুদি ঐখোয়গী ইখুৎ তিংথোক্তুনা লৈত লায়রবশিংদা মতেং পীবা অমসুং ঐখোয়গী য়ুম, থবক মফম অমসুং য়ুম্লোনবশিংগী অকোইবদা লু-নান্না থম্বা অসিনি। পার্সি কাংলুপ্না সমাজ অমা শেম্বদা অমসুং চাওখৎনবা হোৎনবদা পীরিবা খুদোল অসিনা ঐখোয় পুম্নমক্কী পুক্নিং থৌগৎনিঙাই অমসুং চাওথোকচনিঙাইনি।
পার্সি সমাজগী কুম্হৈ অসি ৱাখলদা, ৱাহৈদা অমসুং থবক্তা অফবা থম্বা অসিদা য়ুম্ফম থম্বনি অমসুং মসিনা ঐখোয় পুম্নমকপু অফবা ৱাখল্লোন্দা চিংশিল্লি অমসুং মসিনা ঐখোয় পুম্ববু অমত্তা ওইবরোমদা চংশিল্লি”।