কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
মরুওইবা অমসুং ঙমখৈগী শরুকশিংদা লৈবা খুঙ্গং ৪৯৮দা সরকারনা মোবাইল কন্নেক্সন ফংহল্লগনি-রবি শঙ্কর প্রসাদ
লান্মী, বি.আর.ও, বি.এস.এফ, সি.আর.পি.এফ, আই.তি.বি.পি, এস.এস.বিগী মফম ১৩৪৭দা সেতেল্লাইত্তা য়ুম্ফম ওইবা দি.এস.পি.তিশিং ফংহল্লে
তেলিকোম দিপার্তমেন্তনা এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক ৬৮গী কন্নেক্সন ফংদ্রিবা খুঙ্গংশিংসু ফংহনখ্রে
10 AUG 2020 4:36PM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি, কমুনিকেসন অমসুং লো অমসুং জজতিসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর রবি শঙ্কর প্রাসাদনা হায়খি মনুং হুঞ্জিনবা, খুদোংচাদবা অমসুং ঙমখৈগী মরুওইবা মফমশিংগী মীয়াম অমসুং মফমশিং অদুদা থবক তৌরিবশিংদা হেন্না ফবা পুন্সি মহিং অমা ফংহন্নবা মোবাইল কন্নেক্সন ফংহন্নবা ভারত সরকারনা থবক পায়খৎলে।
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুপা করোর ১,২২৪ চঙবা চেন্নাইদগী অন্দমান নিকোবর ফাওবা কিলোমিতর ২৩০০ শাংবা ঈশিং মনুংগী ওপ্তিকেল ফাইবর কেবল অমা হাংদোকখ্রবা মতুংদা মেদিয়াদা ৱা ঙাংবদা মিনিস্তরনা হায়খি, মনুং হুঞ্জিনবা অমসুং খুদোংচাদবা মফমশিংদা কন্নেক্সন ফংহন্নবা তেলিকমুনিকেসন দিপার্তমেন্তনা থবক কয়া পায়খৎলে। লৈবাক অসিগী মরুওইবা অমসুং ঙমখৈগী শরুকশিং লৈবা কন্নেক্সন ফংদ্রিবা খুঙ্গং ৩৫৪ কোনশিন্নবা তেন্দর অমা পীখ্রে অমসুং মসিগী থবকশিং অসি জে অমসুং কে, লাদাখ অমসুং বিহার, রাজাস্থান, উত্তরখান্দ, হিমাচল প্রদেস অমসুং গুজরাতকী খুঙ্গংশিংদা পায়খৎকনি। হায়রিবা খুঙ্গংশিং অসি ঙমখৈগী শরুক্তা মোবাইল কন্নেক্সন ফংহন্নবা খনখৎখিবনি। হায়রিবা খুঙ্গংশিং অসিদা কন্নেক্সন ফংহল্লবা মতুংদা, জে অমসুং কে অমসুং লাদাখ লমদমদা মোবাইল কন্নেক্সন ফংদবা খুঙ্গং অমতা লৈররোই। লান্মী, বি.আর.ও, বি.এস.এফ, সি.আর.পি.এফ, আই.তি.বি.পি, এস.এস.বিগী মফম ১৩৪৭দা সেতেল্লাইত্তা য়ুম্ফম ওইবা দি.এস.পি.তিশিং ফংহল্লে। মসিগী মনুংদা মফম ১৮৩ মাংজৌননা থবক হৌখ্রে অমসুং লেমহৌরবশিং থবক পায়খৎলি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি বিহার, উত্তর প্রদেস, রাজাস্থান অমসুং মৈধ্য প্রদেসকী এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক ২৪গী খুঙ্গংশিংদা মোবাইল ফংহন্নবা তেলিকমুনিকেসন দিপার্তমেন্তনা থবক পায়খৎলি অমসুং লেমহৌরবা এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক ৪৪গী কন্নেক্সন ফংদ্রিবা ছতিসগর, ওরিসা, ঝারখান্দ অমসুং অন্ধ্র প্রদেসকী খুঙ্গং ৭২৮৭সু সরকারগী অয়াবা ফংলবা মতুংদা মোবাইল কন্নেক্সন ফংহল্লগনি।

Ministry of Communications
Government to provide mobile connectivity in 354 villages which are located in strategic and border areas- Shri Ravi Shankar Prasad
Satellite based DSPTs are also being provided at 1347 sites for Army, BRO, BSF, CRPF, ITBP, SSB etc.
The DoT to also provide connectivity in uncovered villages of 68 Aspirational Districts
10 AUG 2020 4:36PM by PIB Delhi
Shri Ravi Shankar Prasad, Union Minister of Electronics &IT, Communications and Law & Justice, said that Government of India has been taking measures on priority to provide connectivity in the far flung, difficult, border areas of strategic importance, so as to ensure better quality of life to the people as well as to those who are working in these areas.
Speaking to media today after the inauguration of a submarine Optical Fiber Cable of length of 2300 kms between Chennai and Andaman Nicobar at a cost of Rs.1,224 crores, by Prime Minister Shri Narendra Modi.
Elaborating the various projects being implemented by Department of Telecommunications Shri Prasad spoke about various projects being implemented by the Department of Telecommunications to provide connectivity in remote and difficult areas Shri Prasad informed that a tender for 354 uncovered villages in the strategic, remote and border areas of the country has been finalised and is under implementation in 144 villages of the the Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh and remaining villages in the States of Bihar, Rajasthan, Uttrakhand, Himachal Pradesh and other priority areas of Gujarat . These villages have been strategically choosen to cover border area connectivity on mobile. After commissioning of these villages, there will be no uncovered villages in UTs of J&K, Ladakh for mobile connectivity. Satellite based DSPTs (Digital Satellite Phone Terminal) are also being provided at 1347 sites for Army, BRO, BSF, CRPF, ITBP, SSB etc. Out of which 183 sites are already commissioned and remaining are in process.
The Union Minister further told that Department of Telecommunications is also working on providing mobile connectivity in villages of 24 Aspirationsal districts of Bihar, Uttar Pradesh, Rajasthan and Madhya Pradesh and remaining 44 Aspirational Districts for 7287 uncovered villages in Chhatisgarh, Odisha, Jharkhand, Andhra Pradesh will also be covered for which government approval is under submission.