ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
উপ রাস্ত্রপতীনা ওফিস্তা থৌ পুবা চহি অহুম শুখিবগী মতাংদা লাইরিক অমা কেন্দ্রগী ঙাকশেল মন্ত্রীনা ফোঙলগনি
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবাদেকরনা লাইরিব অসিগী ই-ভর্জন ফোঙলগনি
10 AUG 2020 2:27PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ রাস্ত্রপতী, শ্রী এম. ভেঙ্কিয়া নাইদুনা ওফিস্তা থৌ পুবা চহি অহুম শুখিবগী মতাংদা ‘কন্নেক্তিং, কম্ম্যুনিকেতিং, চেঞ্জিং’ হায়না মিংথোনবা লাইরিক অমা কেন্দ্রগী ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ওগস্ত ১১, ২০২০দা দিল্লীগী উপ-রাস্ত্রপতী নিৱাস্তা ফোঙলগনি।
ওগস্ত ১১দা শ্রী নাইদুনা ওফিস্তা থৌ পুবা চহি অহুম মপুং ফারগনি।
লাইরিক অসিগী ইলেক্ত্রোনিক ভর্জন (ই-বুক) অসি কেন্দ্রগী ইনফোর্মেসন এন্দ বোর্দকাস্তিং মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবাদেকরনা লোঞ্চ তৌগনি। লমায় ২৫০ হেন্না য়াওবা লাইরিক অসি ইনফোর্মেসন এন্দ বোর্দকাস্তিং মন্ত্রালয়গী পব্লিকেসন্স দিবিজননা পুথোকপনি।
লাইরিক অসিদা ৱাহৈনা ইদুনা অমদি লাইশিংগী খুত্থাংদা উপ রাস্ত্রপতীনা ভারত অমদু মপাল কৈবাক্তা চৎলুবগী য়াওনা তোঙান তোঙানবা থবক থৌরমশিং য়াওগনি। মসিদা মহাক্না লৌমীশিং, সাইন্তিস্তশিং, দোক্তরশিং, নহাশিং, এদমিনিস্ত্রেতরশিং, ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং অমসুং আর্তিস্তশিং অমদি অতোপ্পা কয়াগী ৱারী শাখিবগী মতাংদা য়াওরি।
লাইরিক অসিদা উপ রাস্ত্রপতীনা মপাল লৈবাক্তা চৎলুবা, মালেমগী লুচিংবশিংগা ৱারী শাখিবা অমসুং তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংগী ইন্দিয়ন দাইস্পোরাশিংদা ৱা ঙাংখিবগা মরী লৈনবা থৌরমসু য়াওরি।
শ্রী নাইদুনা রাজ্য সভা মথৌ মপুং ফানা তৌনবা অহোংবা পুরকখিবা অমসুং উপর হাউস্তা মসিনা মরম ওইরগা কান্নবা পুরকখিবা লাইরিক অসিদা পল্লি। অরোইবা পন্দুপ্তা, লাইরিক অসিনা লায়চৎ মনুংদা করম্না মতম মপুং ফানা শীজিন্নদুনা মহাক্কী মরূপশিং, ওজাশিং, থবক কুইনা তৌমিনরক্লবশিং, অরিবা অমদি অনৌবা-খঙন-চান্নবশিং, মরী মতা, এম.পি.শিং, লুচিংবশিং অমদি পাউমীশিং অমসুং অতোপ্পা কয়াগী মরমদা খঙনবা ‘মিসন কন্সেপ্ত’ লৌখৎখিবগী মতাংদা ৱারী লিরি।
মহাক্না তেলিফোনগী থোংদা পার্লিয়ামেন্তকী হাউস অনিমক্কী মুখ্য মন্ত্রীশিং, গভর্নরশিং, তোঙান তোঙানবা রাজনিতীগী দলশিংগী লুচিংবশিং অমসুং রাজ্য সভাগী এম.পি. পুম্নমক্কা ৱারী শাখি।

Ministry of Information & Broadcasting
Union Defence Minister to release a book chronicling the Vice President’s third year in office
Union Minister Shri Prakash Javadekar to release e-version of the book
10 AUG 2020 2:27PM by PIB Delhi
A book chronicling the third year in office of the Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu titled ‘Connecting, Communicating, Changing’ will be released by the Union Minister of Defence, Shri Rajnath Singh at Upa-Rashtrapati Nivas in Delhi on August 11, 2020.
Shri Naidu completes three years in office on August 11.
The electronic version of the book (e-book) will be launched by the Union Minister for Information and Broadcasting, Shri Prakash Javadekar. The book which runs into more than 250 pages has been brought out by the Publications Division of the Ministry of Information and Broadcasting.
The book captures through words and pictures the variegated activities of the Vice President, including his travels in India and abroad. It provides a glimpse of his interactions with farmers, scientists, doctors, youth, administrators, industry leaders and artists, among others.
The book also covers events relating to the Vice President’s foreign visits, his interactions with the world leaders and his addresses to the Indian diaspora in different countries.
The changes Shri Naidu introduced for effective functioning of the Rajya Sabha and the resultant improvement in the productivity of the Upper House are also mentioned in the book. In the final chapter, the book narrates how the Vice President effectively used the time during the pandemic and embarked on ‘Mission Connect’ to enquire about the well-being of his friends, teachers, long-time associates, acquaintances–old and new, relatives, MPs, spiritual leaders and journalists, among others.
He also telephonically interacted with Chief Ministers, Governors, leaders of various political parties in both houses of Parliament and all MPs of the Rajya Sabha.