ରସାୟନ ଓ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଫର୍ଟିଲାଇଜର୍ସ ଏବଂ କେମିକାଲ୍ସ ଟ୍ରାଭାନକୋର ଲିମିଟେଡର ଜୁଲାଇ 2020 ମଧ୍ୟରେ ରେକର୍ଡ ସଂଖ୍ୟକ 24,016 ମେଟ୍ରିକ ଟନ ସାର ଉତ୍ପାଦନ
06 AUG 2020 9:58AM by PIB Bhubaneswar
ରସାୟନ ଏବଂ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧୀନରେ ଥିବା ପିଏସୟୁ ଫର୍ଟିଲାଇଜର୍ସ ଏବଂ କେମିକାଲ୍ସ ଟ୍ରାଭାନକୋର ଲିମିଟେଡ (ଏଫଏସିଟି) ଚଳିତ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଉତ୍ପାଦନ ଏବଂ ବିକ୍ରୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ରେକର୍ଡ ଭାଙ୍ଗିଛି ।
ଏଫଏସିଟିର ଏକ ବିବୃତ୍ତି ଅନୁଯାୟୀ, ଜୁଲାଇ 2020 ମଧ୍ୟରେ କମ୍ପାନୀ ସର୍ବାଧିକ (24,016 ମେଟ୍ରିକ ଟନ) ମାସିକ ‘ଆମୋନିୟମ ସଲଫେଟ’ ଉତ୍ପାଦନ କରିଛି, ଯାହା ଜାନୁୟାରୀ 2020ରେ କମ୍ପାନୀର ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉତ୍ପାଦନ 23,811 ମେଟ୍ରିକ ଟନକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ମୁଖ୍ୟତଃ ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତୀୟ ବଜାର ପାଇଁ ଏଫଏସିଟି ଦୁଇଟି ସାର ଉତ୍ପାଦ ଏନପି 20:20:0:13 (ଫ୍ୟାକ୍ଟାମଫୋସ) ଏବଂ ଆମୋନିୟମ ସଲଫେଟ ଉତ୍ପାଦନ କରୁଛି ।
କୋଭିଡ ସମୟରେ ନିରାପଦ କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ କମ୍ପାନୀ ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ, କଞ୍ଚାମାଲ ଯୋଜନା, ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଏବଂ ଉତ୍ପାଦ ପଠାଇବାରେ ଉପଯୁକ୍ତ ପନ୍ଥା ପ୍ରୟୋଗ କରି ଏହାର ସାର ଉତ୍ପାଦନକୁ ଅନୁକୂଳ ବାତାବରଣରେ ସମ୍ପାଦନ କରୁଛି ।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Record 24016 MT Fertiliser Production during July 2020 in FACT
06 AUG 2020 9:58AM by PIB Delhi
The Fertilizers and Chemicals Travancore Limited (FACT) a PSU under the Ministry of Chemicals and Fertilizers is on a Turnaround path, breaking records in Production and Sales during the year.
As per a Statement of FACT ,Company Achieved highest Monthly ‘Ammonium Sulphate’ production during July 2020 (24016 MT), surpassing previous best of 23811 MT in January 2020.
FACT has been manufacturing two fertilizer products NP 20:20:0:13 (Factamfos) and Ammonium Sulphate, mainly for the South Indian market.
Company could optimize its fertilizer production by implementing suitable adaptations in its operation schedule, raw material planning, logistics & product despatch, for safe operation during COVID times.