Ministry of Chemicals and Fertilizers
Record 24016 MT Fertiliser Production during July 2020 in FACT
06 AUG 2020 9:58AM by PIB Delhi
The Fertilizers and Chemicals Travancore Limited (FACT) a PSU under the Ministry of Chemicals and Fertilizers is on a Turnaround path, breaking records in Production and Sales during the year.
As per a Statement of FACT ,Company Achieved highest Monthly ‘Ammonium Sulphate’ production during July 2020 (24016 MT), surpassing previous best of 23811 MT in January 2020.
FACT has been manufacturing two fertilizer products NP 20:20:0:13 (Factamfos) and Ammonium Sulphate, mainly for the South Indian market.
Company could optimize its fertilizer production by implementing suitable adaptations in its operation schedule, raw material planning, logistics & product despatch, for safe operation during COVID times.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
জুলাই ২০২০দা ফেক্ততা মমাংদা পুথোকখিদ্রিবা মওংদা ফর্তিলাইফর মেত্রিক তন ২৪০১৬ পুথোকখি
06 AUG 2020 9:58AM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা ফর্তিলাইজর এন্দ কেমিকেল ত্রাভাঙ্কোর লিমিতেদ (ফেক্ত)না কা হেন্না ফগৎলক্তুনা চহী অসিদা মমাংদা অমুক্তা পুথোকখিদ্রিবা মওংদা পোৎ পুথোক্তুনা য়োনখি।
ফেক্তকী ৱারোলগী মতুং ইন্না কম্পেনী অসিনা জুলাই, ২০২০দা থাগী ওইনা 'এমোনিয়ম সলফেৎ' পুথোকপগী চাং অসি খ্বাইদগী ৱাংখি, মসিনা জনুৱারী ২০২০দা খ্বাইদগী য়াম্না পুথোক্লে হায়না পান্নখিবদুদগী হেন্দোকখি।
ফেক্তনা খা ভারতকী কৈথেলদা য়োন্নবগীদমক ফর্তিলাইজর এন.প্পি. ২০:২০:০:১৩ (ফেক্তাম্ফোস) অমসুং এমোনিয়ম সলফেৎ হায়বা মখল অনী অসি পুথোকখি।
কম্পেনী অসিনা ফর্তিলাইফর পুথোকপা অসি মখোয়গী ওপরেসনেল সেদ্যুল, রো মতিরিএল প্লানিং, লোজিস্তিক্স অমসুং প্রদক্ত দিস্পেৎচ অসি কোবিদকী মনুংদা অশোই অঙাম য়াওদনা পাঙথোকপা য়ানবগীদমক শেমদোক শাদোকখি।