PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
01 AUG 2020 6:36PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
· ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি অহানবা লোকদাউনগী মতুংদা ২.১৫% ওইদুনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি।
· অপুনবা নাবা ফরবা মীওইগী মশিং চাউরাক্না লাখ ১১ য়ৌরে; হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩৬,৫০০ হেন্না নাবা ফখি।
• কোবিদ-১৯না নারবা মীওইশিংগী মরক্তা রিকোবরী রেৎ অসি ৬৪.৫৩% ওইরি।
• এক্তিব কেস ৫,৬৫,১০৩ অসি হৌজিক নীংথিনা লায়েংদুনা লৈরি।
· সরকারনা ভেন্তিলেতরশিং মপালদা থাদোকপদা অয়াবা পীনবা ৱারেপনখ্রে।
· জুলাইদা গ্রোস জি.এস.তি. রেভেন্যু করোর ৮৭,৪২২ খোমগৎপা ঙমখি
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি অহানবা লোকদাউনগী মতুংদা ২.১৫% ওইদুনা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি; অপুনবা নাবা ফরবা মীওইগী মশিং চাউরাক্না লাখ ১১ য়ৌরে; হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩৬,৫০০ হেন্না নাবা ফখি
লৈবাক অসিদা কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ঙসি ২.১৫% ওইখ্রে অমসুং মসিনা অহানবা লোকদাউন হৌখিবদগী খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি। জুন ময়ায়দা ওইরম্বা ৩.৩৩%দগী লেপ্তনা হন্থরক্লি। নীংথিনা কন্তেনমেন্ত তৌবগী থৌওং, পাক শন্না তেস্তিং তৌবা অমসুং পাক শনবা স্তেন্দর্দ কেয়রগী থৌওংদা য়ুম্ফম ওইবা মতমগা চান্নবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবগী কাংলোনশিং অসিনা নুংতিগী মীওই ৩০,০০০দগী হেন্না নাবা ফহল্লে। নাবা ফরবা অপুনবা মীওইগী মশিং অসি চাউরাক্না লাখ ১১ য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা ৩৬,৫৬৯ দিসচার্জ তৌখ্রবা তুংদা নাবা ফরবা অপুনবা মীওইগী মশিং অসি ১০,৯৪,৩৭৪নি। কোবিদ-১৯না নাবা ফরবা মীওইশিংগী রিকোবরী রেৎ অসি ৬৪.৫৩% ওইরি। অসিগুম্বা নাবা ফবা মশিং হেনগৎপদা লেপ্তবা অসিনা নাবা ফরবা অমসুং কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেসকী মশিংগী অহাংবা অসি হৌজিক ৫,২৯,২৭১ ওইরে। এক্তিব কেস (৫,৬৫,১০৩)শিং অসি হৌজিক নীংথিনা লায়েংদুনা লৈরি। ঙসি ফাওবদা অপুনবা ওইনা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল ১৪৮৮ কোবিদ হেলথ সেন্তর ৩২৩১ অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তর ১০,৭৫৫না লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1642833
দোক্তর হর্শ বর্ধন্না লুচিংদুনা দবল্যু.ঐচ.ওগী একজিক্যুতিব বোর্দ ব্যুরোগী মীফম পাংথোকখ্রে
ৱাল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন(দবল্যুউ ঐচ ও)গী একজিক্যুতিব বোর্দকী চেয়রমেন ওইনা একজিক্যুতিব বোর্দকী ব্যুরোগী মীফম অমা ভর্চুএল ওইনা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্তর দোক্তর হর্শ বর্ধন্না লুচিংদুনা পাংথোকখ্রে। ব্যুরো অদুদা একজিক্যুতিব বোর্দকী ভাইরস চেয়রশিং অমসুং দবল্যু.ঐচ.ও হেদক্বাতরসকী সেনিয়র ওফিসিএলশিং য়াওরি। কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা মালেমগী অৱাবশিং নিংশিংলদুনা মহাক্না হায়খি থা মরিগী মমাংদা কোবিদ-১৯ অসি মালেমগী লাইচৎ অমনি হায়না দবল্যু.ঐচ.ওনা লাউথোকখি। চাউরাক্না মীওই মিল্লিয়ন ১৭ রোম কোবিদ-১৯না নাহল্লে অমসুং লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মীওই লিশিং ৬৬২ হেন্না শিহনখ্রে। মালেমগী শেন-থুমদা য়াম্না চাউনা শোকহল্লে। মহাক্না মখা তানা হায়খি হৌজিক মালেম্না হকশেলগী মরুওইবা অদু খঙলে অমসুং লৌনগনবা অমসুং লৌনগনদবা লায়নাশিংনা থোকহল্লিবা খুদোংচাদবশিং লাকশিন্না লৈবাকশিংগী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবা মরুওই । মালেম অসি অমতা ওইরক্লবা মতম অসিদা, লৈবাকশিংগী মরক্তা ঙমখৈশিং নাখৈ শেংনা লৈতবদগী লায়নাশিং শন্দোরকপা অসি অচৌবা শিংনবা অমা ওইরে। মসিগী মতাংদা মহাক্না হায়খি লৌনগনবা অমসুং লৌনগনদবা লায়নাশিংনা থেংননবা দবল্যু.ঐচ.ওগী মেম্বর লৈবাকশিংগী মরক্তা হান্নদগী হেন্না মতেং পাংনগদবনি। লাইচৎ অসিগী মতুংদা লাকপা অনৌবা শিংনবশিং থেংননবা অনৌবা লম্বীশিং পুথোকপা দরকার ওই।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1642622
কেস ফেতেলিতী হন্থরকপগা লোয়ননা কেন্দ্রগী সরকারনা ভেন্তিলেতরশিং মপালদা থাদোকপদা অয়াবা পীনবা ৱারেপনখ্রে
কোবিদ-১৯গী গ্রুপ ওফ মিনিস্তর (জি.ও.এম.)না হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী ভারত্তা শাজবা ভেন্তিলেতরশিং মপালদা থাদোক্নবগী প্রপোজেল অদু খন্নখ্রে অমসুং অয়াবা পীখ্রে। ৱারেপ অসিগী মতাংদা লমদম অসিদা শাজবা ভেন্তিলেতরশিং মপালদা থদোকপদা মথৌ তাবা থবক লৌখৎনবা দিরেক্তর জেনরেল ওফ ফোরেন ত্রেদ (দি.জি.এফ.তি.)দা পাও পীখ্রে। শীংথানিংঙাই ওইবা ৱারেপ অসি লৌখিবগী মরমদি ভারতনা কোবিদ-১৯গী কেস ফেতেলিতীগী চাং লেপ্তনা হন্থরকপা অসিনা ওইরি, হৌজিক মসি ২.১৫%দা লৈরি, মসিনা তাক্লি মদুদি ভেন্তিলেতরদা লৈবা এক্তিব কেসকী মশিং অসি য়ামদে। জুলাই ৩১, ২০২০ ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুবগী ভেন্তিলেতরদা লৈরিবা এক্তিব কেস অসি ০.২২% খক্তনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1642872
জুলাইদা গ্রোস জি.এস.তি. রেভেন্যু করোর ৮৭,৪২২ খোমগৎপা ঙমখি
২০২০গী জুলাই থা মনুংদা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিবিন্যু অসি ৮৭,৪২২ করোরনি মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি. করোর ১৬,১৪৭নি, এস.জি.এস.তি. না ২১,৪১৮ করোরনি, আই.জি.এস.তি. না ৪২,৫৯২ করোরনি অমসুং সেস অসিনা ৭,২৬৫ করোরনি মমাং চহীগী চপ মান্নবা থাগা য়েংনরবদা হন্দক থাগী জি.এস.তি. রিবিন্যু অসি ৮৬%নি। মমাং থাগী রিবিন্যুনা চৎলিবা থা অসিদগী ৱাংবা হেল্লী। অদুম ওইনমক, খঙজিনবদা কান্নরিবসি মমাং থাদা মশিং য়াম্লবা তেক্স থীবাশিংনা মখোয়না ২০২০গী ফেব্রুৱারি, মার্চ অমসুং এপ্রিলদা কোভিদ-১৯গী রিলিফ একাউনদা তেক্স থীখি। মসি অমগসু খঙজিনবা য়াই মদুদি তেক্স থীবাশিংনা করোর ৫গী মথক্তা থীরবদি ২০২০গী সেপ্তেম্বর ফাওবা ফাইলিং ওফ রিতর্নস কোমথোক্কনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1642870
ঙসি অহেনবা রাজ্য/য়ু.তি মরি ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ স্কিমদা হাপখ্রে
কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রাম বলাস পস্বন্না ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ প্লানগী থবক থৌরমশিং য়েংশিনখ্রে। অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. ৪ জম্মু অমসুং কাশমির, মনিপুর, নাগালেন্দ অমসুং উত্তরখান্দগী তেক্নিকেলগী ওইবা মথৌ তবা অদু শেম শাদুনা লৈরিবা অসি খঙবদগী ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী বিভাগনা লৈবাক পুম্বদা শীজিন্নবা য়াবগী খুদোংচাবা লৈরবা রাজ্য/য়ু.তি.২০ অসিদা রাজ্য/য়ু.তি. ৪ অসিসু হাপচিনখ্রে। মসিগা লোয়ননা ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দকী মখাদা ওগস্ত ১, ২০২০দগী হোদুনা হৌজিক রাজ্য/য়ু.তি. ২৪ শুখ্রে। ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ অসি আশা লৈবা প্লান অমনি অমসুং মসি দি.ও.এফ.পি.দি.না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা হৌজিক পায়খৎলিবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম ওইরিবা ‘ইন্তিগ্রেতেদ মেনেজমেন্ত ওফ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম (আই.এম,-পি.দি.এস)গী মখাদা লৈবাক পুম্বগী ওইনা শীজিন্নবা য়ারবা রসন কার্দশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌদুনা লৈবাক অসিগী মফম অমা হেক্তদা লৈরবসু নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত, ২০১৩ (নফসা)গী মখাদা লৈরিবা বেনিফিসরী পুম্নমক্তা ফুদ সেক্যুরিতীগী ফংফম থোকপা সর্ভিস ফংহন্নবা হোৎনরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1642826
নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা হৌজিক ওইরিবা কোরোনা ভাইরস লায়চৎ অসিবু নাথৈদুনা অফবা লৌরোক অমসুং খারিফ মহৈ-মরোং থাবগী থবক চৎথরিবা অসিগীদমক অপেনবা ফোংদোকখ্রে
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌউবশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা হায় মদুদি লৌউ-শিংউনবগী অমসুং খুঙ্গংগী লমশিংদা খুদোংথিবা অমদগী নান্থোক্তুনা লৈবাক অসিবু চিংখৎনবা থায়নদগী লৈদরক্লবা অঙম্বা লৈজৈ। লায়চৎ অসিবু নাথৈদুনা অফবা লৌরোক অমসুং খারিফ মহৈ-মরোং থাবগী থবক চৎথরিবা অসিগীদমক অপেনবা ফোংদোক্লদুনা, শ্রী তোমারনা হায়খি মদুদি মতুংদসু ভারতকী খুঙ্গংশিং অমসুং লৌমীশিংনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দম ওইরিবা আত্মানির্ভর ভারতপু মংফাওনহনবদা মাংজিল থানা থৌদাং লৌগনি।
পুৱারিনা সাখিনি মদুদি লৈবাক্কী লৌমীশিং অমসুং খুঙ্গংগী শেল-থুমগী ফিভমদা অৱাবা কয়া তারবসু মায় লৈদুনা চেনখিদ্রি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1642821
শ্রী নিতিন গদকারীনা খাদিগী মুগাগী মাস্ক য়াওবা খুদোল পোৎ উপু পুথোকখ্রে
হৌজিক্তি অদোম্না অদোমগী ইমুংদা অখন্নবা খাদিগী মুগানা শাবা ফেস মাস্কশিং খুদোলপোৎ ওইনা পীবা য়ারগনি। কেন্দ্রগী এম.এস.এম.ই. মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকারীনা ঙরাং খাদি অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)না পুথোকপা খুদোলপোৎকী উপু অসিবু হৌদোকখি। খুদোলপোৎকী উপু অসিদা খুৎনা শাবা মুগাগী মাস্কশিং তোঙান-তোঙানবা মচু অমসুং ময়েকশিংদা য়াওরি। মাস্কশিং অসি খুৎনা নিংথীনা শেম্বা অমুবা মচুদা সনা মচুনা হকপা ময়েকশিংগী চেগী উপুদা হাপলি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1642829
ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• চান্দিগর: য়ু.তি. চান্দিগরগী এদমিনিস্ত্রেতরনা হায় মতম চানা লায়েংনবা কোবিদনা নারবা মীওইশিং ঙন্না খঙদোক্নবা খোঙথাং কয়া লোৎখৎলি। অসিগুম্বা কেসশিং অসি খঙদোক্নবা দিপুতী কম্মিসনরনা ভোল্যুন্তিয়রশিং, রেসিদেন্ত ৱেলফিয়র এসোসিএসনশিংগী মতেং লৌনবা মহাক্না য়াথং পীখ্রে। কোবিদ পুশিল্লকপা য়াবা মপালদগী চংলকপা মীওইশিং কুপ্না য়েংশিন্নবা দিরেক্তর জেনরেল ওফ পুলিসতা মহাক্না য়াথং পীখ্রে।
• পঞ্জাব: কোবিদ-১৯ লায়চৎ মনুং অসিদা মীয়ামগী হকচাং ফনা থম্নবা মিল্কফেদনা ‘বরকা হল্দি দুধ’ কৌবা নুত্রিস্নেল দ্রিঙ্ক অমা পঞ্জাবকী মুখ্য মন্ত্রী কেপ্তেন অমরিন্দর সিংহনা লোঞ্চ তৌখ্রে। কোরোনাভাইরসকী মায়োক্তা লান্থেংনবা ঙম্নবা মখোয়গী হকচাং ফনা থম্নবা অতোপ্পা উপাই অমা ওইদুনা মসি কঞ্জুমরশিংগী মরক্তা য়াম্না পাম্নবা দ্রিঙ্ক অমা ওইরক্কনি হায়না মহাক্না আশা তৌরি।
• মহারাস্ত্র: কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিনা মহারাস্ত্র সরকারদা সহরগী মফমশিংগী ওইবা তোঙানবা স্লম রিহেবিলিতেসন স্কিম অমা লিংখৎহনগদৌরি। লায়চৎ অসি লাকশিনবদা স্লম কস্তরশিং অসিনা সরকারদা অচৌবা শিংনবা অমা ওইরি। চৈরক অসিদা ধারবিনা কোবিদকী লাঞ্জং অসিদা জুলাই ১দা কেস ৫৩১ লৈরম্বদগী এক্তিব কেস অসি জুলাই ৩১দা শুপ্নতগী ৭৭দা হন্থদুনা শীংথানিংঙাই ওইবা থবক পাঙথোকখ্রে। মহারাস্ত্রগী অপুনবা কেস অসি ৪,২২,১১৮নি। ইরাই নুমিৎতা রাজ্য অসিদা এক্তিব কেসকী মশিং অসি লাখ ১.৫০ হেনখ্রে অমদি ১,৫০,৬৬২তা লৈরি।
• গুজরাত: এহেমদবাদতা কোবিদ-১৯ লাকশিনবগী মওং অসিবু ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন (দবল্যু.ঐচ.ও.)না থাখৎখি অমসুং সহর অসিদা ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা ধানবন্তরি রাথ, ১০৪ ফিবর হেল্পলাইন, সঞ্জিবনি ভেন অসিগুম্বা মখল কয়াগী খোঙথাংশিং কেস স্তদী অমা ওইনা ভারতনা অমসুং অতোপ্পা লৈবাকশিংনা লৌখৎনবা হায়খি হায়না রাজ্য সরকার অসিনা ফোঙদোকখি। অমরোমদা, থাংজ নুমিৎতা রাজ্য অসিদা অনৌবা কোবিদকী কেস ১,১৫৩ রিপোর্ত তৌরকখি।
• রাজাস্থান: অনলোক ৩.০গী গাইদলাইনশিংগা লোয়ননা ইন্তর-স্তেৎ অমসুং রাজ্য মনুংদা মীওইশিং অমসুং পোৎ পুবশিং চত্থোক চৎশিন তৌবদা থম্লম্বা অথিংবশিং অসি লৌথোকখ্রে। নুমিদাংগী কর্ফিয়ুসু লৌথোকখ্রে।
• মধ্য প্রদেশ: রাজ্য সরকারনা লনাই লেবোরেতরীশিংদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবদা লৌবা মমল কেপ তৌদুনা লুপা ১,৯৮০ ওইহনখ্রে। মার্চ ১৭গী আই.সি.এম.আর.গী চেরোল অমগী মতুং ইন্না মমাংদা সরকারনা সেম্পল অমদা লুপা ৪,৫০০দা কেপ তৌখি। মতুং তারকপদা মমল অসি হন্থরকখি অমসুং হৌজিক্তি আর.তি.-পি.সি.আর. কিৎশিং লৈবাক অসিদা শাজবা ঙমবগা লোয়ননা লুপা ১,৯৮০দা লেপখ্রে। মমল অসিদা সেম্পল কল্লেকসন, পেকেজিং অমসুং রিপোর্ত তৌবগী মমল য়াওরি।
• গোৱা: ইরাই নুমিৎতা গোৱাদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ২০৯ রিপোর্ত তৌরকপগা লোয়ননা অপুনবা কেসকী মশিং ৫,৯১৩ য়ৌখ্রে মসিদা এক্তিব কেসনা ১,৬৫৭ অমসুং ফগৎখিবা কেসনা ৪,২১১ ওইরি। শীখিবগী মশিংনা ৪৫ শুখ্রে।
• কেরেলা: রাজ্য অসিদা ঙসি কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শীখিবা মঙা রিপোর্ত তৌরকখি মসিগী মনুংদা অহানবা ওইনা রাজ্য অসিগী পুলিস পর্সনেল অমা য়াওখি –রাজ্য অসিগী কোত্তয়ম মেদিকেল কোলেজতা লায়েংদুনা লাকখিবা স্পেসিএল ব্রাঞ্চকী সব ইন্সপেক্তর অমা। চহি ৫০গী মথক্কী পুলিস ওফিসরশিং অমসুং অতোপ্পা লায়না লৈবা ওফিসর অমত্তা কোবিদকা মরী লৈনবা মথৌ তৌহন্দনবা দি.জি.পি.না য়াথং পীখ্রে। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা পুলিস ওফিসর পুন্না ৮৮ শুখ্রে। চৈরক অসিদা শেংদোকপা অমসুং সেনেতাইজেসনগী শরুক অমা ওইনা তিরুভনন্দপুরমগী পুলিস হেন্দক্বাতরশিং নুমিৎ নিনি লোনখিগনি। কেরেলাদা ঙরাং অপুনবা কেস ১৩১০ রিপোর্ত তৌরকখি, মসিদা ১১৬২না অনাবা মীওইগা শোক্না শম্নরুবদগী লৌনরকখিবনি। মীওই ১০,৪৯৫না হৌজিক লায়েং চত্থরি অমসুং রাজ্য অসিগী মীওই লাখ ১.৪৩না ওবজর্বেসন্দা থম্লি।
• তামিল নাদু: কোরোনাভাইরসনা মরম ওইরগা পুদুচেরীদা শীখিবগী মশিং ৫১ শুখ্রে লোয়ননা থাংজ নুমিৎতা অনি শীখি অমদি অনৌবা কেস ১৩৯ রিপোর্ত তৌরকখি; য়ু.তি. অসিগী অপুনবা মশিং ৩,৫৯৩ য়ৌখ্রে লোয়ননা এক্তিব কেস ১,৩৫৭ লৈরি। তি.এন.দা জুলাই ২৯ ফাওবদা কোবিদতগী শীখিবা অসিদা ৮০%দি কো-মোরবিদিতীশিংনা ওইখি; দাইবেতিস অমসুং হাইপরতেন্সননা শীহনখিবনা ৩৩.৩৬% ওইখি। ইরাই নুমিৎতা তামিল নাদুদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৫,৮৮১ রেকোর্দ তৌখিবগা লোয়ননা অপুনবা মশিং ২,৪৫,৮৪৯ শুখ্রে মসিদা এক্তিব কেস ৫৭,৯৬৮ ওইরি। ঙরাংগী নুমিৎতা ৯৭ শীখিবগা লোয়ননা কোবিদনা শীহনখিবগী মশিং ৩৯৩৫ শুখ্রে।
• কর্নতক: বি.বি.এম.পি.না দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্তকী মখাদা হোস্পিতাল মরিগী মায়োক্তা ফমুং ৫০% পীদবগীদমক কেস থাংগৎখ্রে। কর্নতককী লৌউ শিংউ মন্ত্রী, লোয়নবী অমসুং মমাক নুপা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে। বেঙ্গলোর সিতীগী কে.আর. মার্কেৎ অসি ওগস্ত ৩১ ফাওবা হাংখিরোই। অনৌবা কেস ৫৪৮৩, দিসচার্জ তৌখিবা ৩১৩০ অমসুং শীখিবা ৮৪ ঙরাং রিপোর্ত তৌরকখি; কেস ২২২০না বেঙ্গলোর সিতীদগী ওইখি। অপুনবা কেস: ১,২৪,১১৫; এক্তিব কেস: ৭২,০০৫; শীখিবা: ২৩১৪; দিসচার্জ তৌখিবা: ৪৯,৭৮৮।
• অন্ধ্র প্রদেশ: কেন্দ্রগী অনলোক ৩.০গী গাইদলাইনশিং ঙাকপা ওইনা ইন্তর-স্তেৎ পেসেঞ্জরশিং চেনবা য়াহনখ্রে।হৌজিক মীয়াম্না অন্ত্র প্রদেশতা চংলকপা মতমদা স্পন্দানাগী ৱেবসাইৎতা রেজিস্তর খক্তা তৌবা মথৌ তাই অমসুং মখোয়গী মোবাইল অমসুং ইমেলদা ই-পাস অদু ওতো জেনরেৎ তৌরক্কনি। হান্নগী মন্ত্রী অমসুং বি.জে.পি.গী লুচিংবা পাইদিকোন্দলা মনিকয়লা রাও ঙসি বিজেৱাদাদা কোবিদনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে। হৌখিবা চয়োল খরা অসিদা মহাক লায়েং চত্থদুনা লাকখিবনি। গুন্তুরগী মঙ্গলাগিরি তাউনগী মমিং লৈরবা শ্রী লাক্সমিনরসিমহা স্বামী তেম্পল অসি লায়শঙ অসিগী স্তাফ কোবিদ-১৯ নারকপদগী ঙসিদগী হৌদুনা নুমিৎ তরুকনি ভাক্তাশিংনা দর্শন তৌবা লেপহনখ্রে। অনৌবা কেস ১০,৩৭৬, দিসচার্জ তৌখিবা ৩৮২২ অমসুং শীখিবা ৬৮ ঙরাং রিপোর্ত তৌরকখি। অপুনবা কেস: ১,৪০,৯৩৩; এক্তিব কেস: ৭৫,৭২০; শীখিবা: ১৩৪৯।
• তেলঙ্গনা: রাজ্য সরকারগী দেতাগী মতুং ইন্না, তেলঙ্গনাগী ওইনা কোবিদ-১৯দগী শীখিবা মীওইশিং অসি কো-মোরবিদিতীশিং লৈতবনা তঙখায়গী ময়া ওইখি। ওগস্ত ৫দা পাঙথোক্কদৌরিবা কেবিনেৎকী মীফম অসিদা এজুকেসনগী সেক্তরদা কোরোনাভাইরসকী মায়োক্তা লৌখৎপা খোঙথাং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা খন্নরবা য়াই। অনৌবা কেস ১২০৮৩, ফগৎখিবা ১১১৪ অমসুং শীখিবা ১১ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রিপোর্ত তৌরকখি; কেস ২০৮৩গী মনুংদা জি.ঐচ.এম.সি.দগী কেস ৫৭৮ রিপোর্ত তৌরকখি। অপুনবা কেস: ৬৪,৭৮৬; এক্তিব কেস: ১৭,৭৫৪; শীখিবা: ৫৩০; দিসচার্জ তৌখিবা: ৪৬,৫০২।
• অরুনাচল প্রদেশ: অরুনাচল প্রদেশতা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ১০৭ রিপোর্ত তৌরকখি। মখোয়গী মরক্তা কেস ৩৮না চঙ্গংদগী অমসুং ২২না ইতানগর কেপিতেল রিজন (আই.সি.আর.)দগী ওইখি।রাজ্য অসিগী অপুনবা এক্তিব কেস ৬৭০নি। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা কেস ১,৫৯১ রেকোর্দ তৌখ্রে লোয়ননা দিসচর্জ তৌখিবনা ৯১৮নি লোয়ননা অহুম শীখ্রে। রাজ্য অসিদা তেস্ত তৌখিবা মীগী অপুনবা মশিং ৮১,৮৬৫নি।
• অসাম: গুহাতিদা নোংমদা ওবিদ-১৯ঈ তেস্ত তৌবগী মশিং অসি জুলাই ১গী ২১১২দগী জুলাই ৩১দা ৬২৪০দা হেনগৎখ্রে। জুলাই ৪দা শহর অসিদা অপুনবা এক্তিব কেস অসি ৭৭৭ অমসুং জুলাই ৩১দা ২৮১ ওইখি।
• মনিপুর: মনিপুরদা ৬শুবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা শীখিবগী রেকোর্ত তৌখ্রে। অনাবা অদু দাইবেতিস অমসুং হেপাতাইতিসকা লোয়ননা এমিৎ তৌখিবনি।
• মিজোরাম: মিজোরামদা অসাম রাইফলগী সর্চিপ বাতালিয়ন্না মীওই ৪২ শরুক য়াখিবা “এৱেয়র্নেস প্রোগ্রাম ওন কোবিদ-১৯’’ জোশৈ খুঙ্গংদা শিনখ্রে। প্রোগ্রাম অসিনা সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্না থম্বা অমসুং তোয়না খুৎ হাম্বদা এৱেয়র্নেস পীখি।
• নাগালেন্দ: নাগালেন্দদা সেম্পল ৫৫২ তেস্ত তৌবগী মনুংদা অনৌবা কোবিদ পোজিতিব কেস ১৩০ কনফর্ম তৌখ্রে। মখোয়গী মনুংদা ১৩০ কেসনা দিমাপুরদগীনি অমসুং ২১না কোহিমাদগীনি। হৌজিক অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং ১৮২৩ শুখ্রে।
• সিক্কিম: অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ১১গা লোয়ননা কোবিদ-১৯গী এক্তিব ওইরিবা কেস ঙসি সিক্কিমদা ৪০০ য়ৌখ্রে।

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
01 AUG 2020 6:36PM by PIB Delhi
Text Box: • India’s Case Fatality Rate (CFR) lowest at 2.15% since 1st Lockdown.• Total recoveries nearly 11 lakh; More than 36,500 recovered in last 24 hours• Recovery rate stands at 64.53% amongst COVID-19 patients• 5,65,103 active cases and all are under medical supervision.• Government decides to permit exports of ventilators.• ₹ 87,422 crore gross GST revenue collected in July•
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
India’s Case Fatality Rate (CFR) lowest at 2.15% since 1st Lockdown; Total recoveries nearly 11 lakh; More than 36,500 recovered in last 24 hours
The Case Fatality Rate in the country stands at 2.15% today and it is lowest since the 1st Lockdown started. It has been continuously reducing from around 3.33% in mid-June. Successful implementation of effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on a comprehensive Standard of Care approach have resulted in a consistent addition of more than 30,000 recoveries/day. The total number of recovered cases is nearly 11 lakh. With 36,569 patients discharged in the last 24 hours, the total recoveries have jumped to 10,94,374. The recovery rate stands at 64.53% amongst COVID-19 patients. The gap between recovered patients and active COVID-19 cases currently stands at 5,29,271. Active cases (5,65,103) are under medical supervision. As on today, there are 1488 dedicated COVID Hospitals, 3231 dedicated COVID Health Centres and 10,755 COVID Care Centres to combat COVID-19 in the country.
For details:
Dr Harsh Vardhan chairs session of Bureau of the Executive Board of WHO
Dr Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare presided over a meeting of the Bureau of the Executive Board of the World Health Organization (WHO), virtually. The Bureau also includes the Vice Chairs of the Executive Board and the Director General of WHO. Recollecting the global crisis COVID 19 has unleashed, he said; “It is about four months ago that the WHO declared the COVID-19 as pandemic. About 17 million people have been infected by COVID-19 and more than 662 thousand precious lives have been lost world wide due to this pandemic. The magnitude of the damages caused to the world economy is also immense.” He further stated “The world has now realised the importance of health and the need for greater cooperation amongst countries to tackle the risks and dangers being posed by innumerable communicable and non-communicable diseases. In the era of globalisation, when the world is a large home to all humanity, the risk and challenge to spread of a disease is even bigger since it does not distinguish between boundaries of countries.” In this regard, Dr Harsh Vardhan urged WHO members “to forge multi-sectoral collaboration to mobilize and galvanize global response, support and cooperation to fight communicable and non-communicable diseases more effectively.” There is a need to explore innovative ways to address new threats and challenges in the post pandemic phase, he added.
For details:
Riding on the heels of falling Case Fatality Rate, the Union Government decides to permit exports of ventilators
The Group of Ministers (GOM) on COVID-19 has considered and agreed to the proposal of the Ministry of Health & Family Welfare allowing the export of made-in-India ventilators. This decision has been communicated to the Director General of Foreign Trade (DGFT) for further needed action to facilitate the export of indigenously manufactured ventilators. This significant decision comes on the heels of India continuing to maintain a progressively declining low rate of case fatality of COVID-19 patients, which currently stands at 2.15%, which means that fewer numbers of active cases are on ventilators.
For details:
₹ 87,422 crore gross GST revenue collected in July
The gross GST revenue collected in the month of July, 2020 is ₹ 87,422 crore of which CGST is ₹ 16,147crore, SGST is ₹ 21,418 crore, IGST is ₹ 42,592 crore and Cess is ₹7,265 crore. The revenues are 86% of the GST revenues in the same month last year. The revenues for the last month were higher than the current month. However, it is important to note that during the previous month, a large number of taxpayers also paid taxes pertaining to February, March and April 2020 on account of the relief provided due to COVID-19. It may also be noted that the taxpayers with turnover less than ₹ 5 core continue to enjoy relaxation in filing of returns till September 2020.
For details:
Four more States/UTs linked with One Nation One Ration Card scheme today
While taking note of the requisite technical readiness of 4 more States/UT of Jammu & Kashmir, Manipur, Nagaland and Uttarakhand, the Department of Food & Public Distribution has enabled the integration of these 4 States/UT with existing 20 States/UTs for the National Portability. With this, now a total of 24 States/UTs are connected under One Nation One Ration Card from today w.e.f. 1st August 2020. One Nation One Ration Card is an ambitious plan and endeavour of DoFPD, to ensure the delivery of food security entitlements to all beneficiaries covered under the National Food Security Act, 2013 (NFSA), irrespective of their physical location anywhere in the country, by implementing nation-wide portability of ration cards
For details:
Shri Narendra Singh Tomar expresses satisfaction at good harvest and kharif crop sowing operations despite the coronavirus pandemic
Union Minister of Agriculture and Farmers’ Welfare Shri Narendra Singh Tomar said that agriculture and rural sectors have the inherent capabilities of lifting the country out of any crisis. Expressing satisfaction at the good harvest and kharif crop sowing operations despite the coronavirus pandemic, Shri Tomar said that in future also, rural India and the farming community will play a leading role in achieving Prime Minister Shri Narendra Modi’s goal of an Aatmanirbhar Bharat. History is witness to the fact that the country’s farmers and rural economy have never succumbed to any adversity.
For details:
Shri Nitin Gadkari launches Khadi’s Gift Box of Silk Mask
You can now gift your families and friends an attractive gift box of exclusive Khadi Silk Face Masks. Union Minister for MSME, Shri Nitin Gadkari yesterday launched the Gift Box, developed by Khadi and Village Industries Commission (KVIC). The gift box consists of four handcrafted silk masks in different colors and prints. The masks are packed in a beautifully crafted handmade paper box in black color with golden embossed printing.
For details:
INPUTS FROM FIELD OFFICES
• Chandigarh: The Administrator, UT Chandigarh, stated that all efforts should be made to detect covid infected persons early, so that timely treatment could be given. He directed Deputy Commissioner to take the help of Volunteers, Resident Welfare Associations to detect such cases. He directed Director General of Police to enforce greater strictness in monitoring visitors from outside, who could be carriers of covid.
• Punjab: Punjab Chief Minister Captain Amarinder Singh launched a nutritional drink ‘Verka Haldi Dudh’, produced by Milkfed to boost people’s immunity amid the Covid-19 pandemic. He hoped that it would soon emerge as a popular drink among consumers, who were now looking for alternative ways to stay healthy and boost their immunity in the fight against coronavirus.
• Maharashtra: Covid-19 pandemic has forced the Maharashtra government to consider setting up of a separate slum rehabilitation scheme for urban areas. Slum clusters have proved to be a major challenge for the government in terms of controlling the pandemic's spread. Meanwhile, Dharavi has scripted a remarkable turnaround in the fight against Covid, with active cases declining to just 77 on July 31, down from 531 on the 1st of July. Maharashtra’s overall case tally is 4,22,118. Active cases in the state on Friday crossed the 1.50 lakh mark and were at 1,50,662.
• Gujarat: The World Health Organisation (WHO) has appreciated the management of Covid-19 in Ahmedabad and suggested to take up various measures being implemented in the city like Dhanvantari Rath, 104 Fever helpline, Sanjeevani van etc. as a case study for rest of India and other countries, according to the state government. Meanwhile, the state reported 1,153 new Covid cases on Saturday.
• Rajasthan: In line with the Unlock 3.0 guidelines, the restrictions on inter-state travel and movement of persons and goods within the state have been removed. Night curfew has also been lifted.
• Madhya Pradesh: The State Government has capped the rate for Covid 10 tests at private laboratories at Rs 1,980. Earlier, the government had capped the rate at Rs 4,500 per sample in accordance with an ICMR circular of March 17. The rates were later reduced and now that RT-PCR kits are being manufactured in the country, it has been fixed at Rs 1,980.The cost includes sample collection, packaging and reporting costs.
• Goa: 209 fresh COVID-19 cases were reported in Goa on Friday, taking the total number of cases in the state to 5,913 including 1,657 active cases and 4,211 recovered cases. The death toll is 45.
• Kerala: Five Covid-19 deaths have been reported in the state today including the first fatality among the State police personnel- a Sub Inspector of Special Branch who was under treatment in Kottayam Medical College - in the State. The DGP has directed that police officers aged above 50 years and also any officers suffering from any diseases should not be assigned Covid duty. A total of 88 police officers were affected with Covid-19 in the state so far. Meanwhile, the police headquarters in Thiruvananthapuram is closed for two days as part of cleaning and sanitization. A total of 1310 cases were reported in Kerala yesterday, of which 1162 were infected through contact. 10,495 patients are undergoing treatment and 1.43 lakh people under observation across the state.
• Tamil Nadu: Death toll in Puducherry due to coronavirus spiked to 51 with two more deaths reported on Saturday along with 139 fresh cases; total cases in the UT have risen to 3,593 with 1,357 active cases. Co-morbidities contributed to 82% of Covid deaths in TN; diabetes and hypertension caused 33.36% of deaths till July 29. Tamil Nadu recorded 5,881 fresh Covid-19 cases on Friday, taking the overall tally to 2,45,859, of which 57,968 were active cases. 97 deaths were recorded yesterday taking the total Covid fatalities to 3935.
• Karnataka: BBMP has booked cases against four hospitals under Disaster Management Act for not providing 50% of beds. Karnataka Agriculture Minister, wife and son-in-law test positive for Covid-19. Bangalore city K.R. market to remain closed till August 31. 5483 new cases, 3130 discharges & 84 deaths reported yesterday; 2220 cases in Bangalore city. Total cases: 1,24,115; Active cases: 72,005; Deaths: 2314; Discharges: 49,788.
• Andhra Pradesh: Following unlock 3.0 guidelines by the Centre, the inter-State passenger movement is further liberalised. Now, people coming to Andhra Pradesh need only to register in Spandana website and an auto-generated e-pass will be sent to their mobile and email. Former Minister and BJP leader Pydikondala Manikyala Rao succumbs to Covid in Vijayawada today. He was undergoing treatment for the past couple of weeks. Darshan for devotees in the famous Sri Lakshminarasimha Swamy temple at Mangalagiri town in Guntur has been stopped for six days from today in the backdrop of temple staff getting infected with the Covid-19. 10,376 new cases, 3822 discharges and 68 deaths reported yesterday. Total cases: 1,40,933; Active cases: 75,720; Deaths: 1349.
• Telangana: Nearly half of the Covid-19 deaths in Telangana have occurred in people without comorbidities, according to data with the state government. Cabinet meeting on August 5 is expected to discuss about coronavirus, measures to be implemented in the educational sector against the backdrop of coronavirus. 2083 new cases, 1114 recoveries & 11 deaths reported in the last 24 hours; out of 2083 cases, 578 cases reported from GHMC. Total cases: 64,786; Active cases: 17,754; Deaths: 530; Discharges: 46,502.
• Arunachal Pradesh: In Arunachal Pradesh, 107 new Covid-19 cases were reported. Out of them 38 cases are from Changlang and 22 in the Itanagar capital region (ICR). The total active cases stand at 670 in the state. So far the state of Arunachal Pradesh has recorded 1,591 cases with 918 discharged and three deaths. Total 81,865 people have been tested for the coronavirus in the state.
• Assam: The per day testing in Guwahati of COVID-19 has increased from 2112 on 1st July to 6240 on 31st July. On 4th July total active cases in the city were 777 and on 31st July it was 281.
• Manipur: Manipur records 6th Covid19 related death. Patient was admitted with Diabetes & Hepatitis.
• Mizoram: In Mizoram, Serchhip Battalion of Assam Rifles organised an ‘Awareness Programme on COVID-19’ at Zawlsei village which was attended by 42 people. The programme generated awareness about maintaining social distancing and regular hand washing.
• Nagaland: In Nagaland, 130 new Covid positive cases have been confirmed out of 552 samples tested.Out of them, 109 cases are from Dimapur & 21 from Kohima. Total positive cases now stand at 1823.
• Sikkim: With 11 news COVID-19 cases, the active cases of COVID-19 reached 400 in Sikkim today.
•
• ImageImage