Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC and ITBP sign MoU; Paramilitary forces to taste Khadi Mustard Oil Now
31 JUL 2020 6:26PM by PIB Delhi
The Khadi and Village Industries Commission (KVIC) has taken another big step towards making India “Aatmanirbhar” by joining hands with ITBP to supply mustard oil. Today KVIC and ITBP signed a Memorandum of Understanding (MoU) to this effect. The MoU was signed by Shri VK Nagar, Director, KVIC and Shri Rama Kant Sharma, DIG, ITBP in presence of KVIC Chairman, Shri Vinai Kumar Saxena.
As per a statement of KVIV, the development comes in wake of the instructions of Union Home Minister Shri Amit Shah to the paramilitary forces to encourage local products in a bid to support the “Aatmanirbhar Bharat Abhiyan” initiated by the Prime Minister Shri Narendra Modi. Union Minister for MSME, Shri Nitin Gadkari welcomed the move.
Shri Amit Shah had also made it mandatory to sell only “Swadeshi” products through the CAPF canteens across India. The ITBP is the nodal agency appointed by MHA for the procurement of provisions on behalf of all paramilitary forces.
The ITBP will soon place an order for supply of 1200 quintals of high quality kacchi ghani mustard oil which will be supplied by KVIC through its PMEGP units in a month’s time.
KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena, while thanking the Union Home Minister for his initiative, said the MoU was a historic step as this is for the first time that KVIC has signed a deal with the paramilitary forces for supply of any material. He said this was a major step towards creating sustainable local employment in these trying times. “Providing best quality oil to our jawans guarding our borders, that too, on time will be our top priority,” Saxena said.
The KVIC and ITBP have signed the MoU for a period of one year which will be renewed further. The next products in the pipeline are cotton mats (dari), blankets, bed sheets, pillow covers, pickles, honey, papad and cosmetics, etc. The total value of oil and dari will be approximately Rs 18 crore.
Notably, the KVIC recently supplied products like honey, pickles, edible oils, agarbatti, papad, amla candy and cotton towels, etc. to CAPF canteens on trial basis. Further, a list of 63 new products is being prepared for adding in the supply basket.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
কে.ভি.আই.সি অমসুং আই.তি.বি.পি এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনখ্রে; হৌজিক পেরামিলিতরি ফোর্সশিং খাদি হঙ্গাম থাও মহাও তংলগনি
31 JUL 2020 6:26PM by PIB Imphal
হঙ্গাম থাও পীনবা আই.তি.বি.পিগা খুৎশম্নদুনা ভারত “অত্মানির্ভর’ ওইহন্নবা অতোপ্পা অচৌবা থবক অমা খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রি কমিসন(কে ভি আই সি)না পায়খৎলে। মসি থবক হৌনবা ঙসি কে.ভি.আই.সি অমসুং আই.তি.বি.পি এম.ও.য়ু অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। এম.ও.য়ু অদু কে.ভি.আই.সিগী দিরেক্তর ভি.কে নাগর অমসুং আই.তি.বি.পিগী দি.আই.জি রামা কান্ত শর্মনা কে.ভি.আই.সিগী চেয়রমেনগী মমাংদা খুৎয়েক পীনখি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখিবা “অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান” শৌগৎনবা থবক অমা ওইনা লমদম অসিদা পুথোকপা পোৎথোকশিং শীজিন্ননবা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিৎ সাহনা পেরামিলিতরি ফোর্সশিংদা য়াথং পীরকপদগী থবক অসি পায়খৎলকপনি হায়না কে.ভি.আই.সিগী ৱারোল অমনা হায়রি। খোঙথাং অসি এম.এস.এ.ইগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নিতিন গাদকরিনা তরাম্না ওকখি।
ভারত শীনবা থুংনা লৈরিবা সি.এ.পি.এফ কান্তিনশিংদা লৈবাক অসিদা শাজবা পোৎলমশিং খক য়োন্নবা অমিৎ সাহনা খঙহনখ্রে। পেরামিলিতরি ফোর্স পুম্নমক্কী দরকার ওইবশিং লৈনবগী নোদেল এজেন্সি ওইনা হোম মিনিস্ত্রিনা আই.তি.বি.পি হাপখ্রে।
আই.তি.বি.পিনা অফবা মখলগী কাচচি ঘনি হঙ্গাম থাও কুইন্তল ১২০০ কে.ভি.আই.সিগী মখাদা লৈবা পি.এম.ই.জি.পি য়ুনিতিশিংদগী লৈরগনি।
থবক অসিগীদমক য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর থাগৎলদুনা কে.ভি.আই.সিগী চেয়রমেন বিনাই কুমার সক্সেনানা হায়খি পেরামিলিতরি ফোর্সশিং পোৎলম অমা হেক্ত পীনবা কে.ভি.আই.সিগা য়ানচে খুৎয়েক পীনবা অসি হন্দক্কী অসিনা অহানবনি । মসিনা লমদম অসিগী মীওইশিং থবক য়াম্না ফংহন্নবগী অচৌবা খোঙথাং অমনি। ঐখোয়গী ঙমখৈশিং ঙাক্লিবা ঐখোয়গী লান্মীশিংদা খ্বাইদগী ফবা থাও মতম চানা পীবা অসি ঐখোয়গী মরুওইবা থবক ওইগনি।
কে.ভি.আই.সি অমসুং আই.তি.বি.পি এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনরিবা অসি চহি অমগী ওইগনি অমসুং মখা তানা শাংদোক্কনি। তুংদা দরি, ফৈজুপশিং, মোনপাক ফিদক, মোনখুম, অচার, খোইহি, পপর অমসুং অকে-অমৌগী পোৎলমশিং পীনবা থৌরাং তৌরি। অপুনবা ওইনা থাও অমসুং দরিগী শেনফম লুপা করোর ১৮ রোম ওইগনি।