সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
উত্তরাখন্দদা পৱন হন্সকী অহানবা উরান-আর.সি.এস সর্বিস হৌদোকখ্রে
হৌজিক উরান রুত ২৭৪ মথৌ পাংথোক্লি
29 JUL 2020 6:13PM by PIB Imphal
সিবিল এভিএসনগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন-চার্জ) হর্দিপ সিংহ পুরিনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০১৭গী এপ্রিলদা শিম্লাদগী দিল্লী ফাওবা অহানবা উরান ফ্লাইত হৌদোকখ্রবা মতুংদা হৌজিক ফাওবদা এয়রপোর্ত ৪৫ অমসুং হেলিপোর্ত ৩ শম্নদুনা উরান রুত ২৭৪ মথৌ পাংথোক্লি। উরান-আর.সি.এস স্কিমগী মখাদা ঙসি উত্তরাখন্দদা পৱন হন্সকী অহানবা হেলিকোপ্তর সর্বিস হৌদোকপদা হরদিপ সিংহ পুরিনা হায়খি হেলি সর্বিস হৌদোকপা অমসুং অনৌবা লম্বীশিং হাংদোকপা অসিনা রাজ্য অসিগী মীয়াম নকশিন্নরগনি অমসুং লমদম অসিদা তুরিজম ফগৎহল্লগনি।
থবক অসিনা দেহরাদুন, ন্যু তেহরি, শ্রীনগর অমসুং গৌচারগী মরক্তা শম্নরগনি । ন্যু দিল্লীদা পাংথোকপা ভর্চুএল ওইনা লমথাবা থৌরম অদুদা সিবিল এভিএসন মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, প্রদিব সিংহ খারোলা, সিবিল এভিএসন মিনিস্ত্রিগী জোইন্ত সেক্রেতরি, শ্রীমতি উসা পাধি, পৱন হন্স লিমিতেৎকী সি.এম.দি সঞ্জিব রাজদান শরুক য়াখি। লম্বী অসি মতম অমতদা রাজ্য অসিদগী উত্তরাখন্দগী চীফ মিনিস্তর ত্রিবেন্দ্র সিংহ রৱাতনা হৌদোকখি।
অনৌবা হেলি সর্বিস অসিনা উত্তরাখন্দগী চীংগী শরুকশিং শম্নরগনি অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী মতম মিনিত ২০-২৫ ফাওবদা হন্থরগনি। মসিনা চার ধাম য়াত্রা লাকপা মীওইশিং কান্নবা পীরগনি। লম্বী অসিদা পৱন হন্স লিমিতেৎনা চয়োল অমদা অহুম্লক পাইগনি। মীয়ামদা ভারা হোংনা ফংহনবা ঙম্নবা উরান স্কিমগী মখাদা ভাইএবিলিতি গেপ ফন্দিং(ভি জি এফ) ওপরেতর অমসুং পেসেঞ্জর অনিমক্তা পীরি। হায়রিবা লম্বীশিং অসিগী ভারত সিত অমদা লুপা ২৯০০ ওইগনি। উরান-২ বিদ্দিং প্রোসেসকী মখাদা মিনিস্ত্রিনা দেহরাদুন-ন্যু তেহরি-শ্রীনগর-গৌচার রুত অসি পৱন হন্স লিমিতেৎতা পীখিবনি।
দেহরাদুনদগী রামনাগর,পান্তনগর, নাইনিতাল,অলমোরা পিথোরাগর শম্নবা অমসুং দেহরাদুনদগী মুসোরি শম্নবা লম্বী অনি অসি অথুবদা পৱন হন্স লিমিতেৎনা থবক হৌরগনি।
হর্দিপ সিংহ পুরিনা চীফ মিনিস্তর ত্রিবেন্দ্র সিংহ রৱাত অমসুং উত্তরাখন্দগী মীয়াম থাগৎখি। মহাক্না হায়খি লম্বী অসি হৌদোকপগা লোয়ননা ঐখোয়না ন্যু তেহরি অমসুং শ্রীনগরদা অহেনবা লম্বী ৬ অমসুং হেলিপোর্ত ২ হাপচিল্লে।
মমাংদা উরানগী রাউন্ত অহুম পায়খৎখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা রাজ্য ১৯ অমসুং য়ু.তি. ২দা উরান ফ্লাইতশিংদা পেসেঞ্জর লাখ ৫০ হেন্না চৎথোক-চৎশিন তৌখ্রে। উরানগী মরিশুবা রাউন্ত হৌজিক থবক পায়খৎনবা থৌরাং তৌরি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান মঙফাওনবা স্কিম অসিনা ঙমহল্লে অমসুং “সব উরেন,সব জুরেন” গী পান্দম অসি থবক ওইনা পাংথোক্লে।
উত্তরাখন্দগী হেলি সর্বিসগী মতম মখাদা লৈরে:

Ministry of Civil Aviation
Pawan Hans's first UDAN-RCS service launched in Uttarakhand
274 UDAN routes operationalized till date
29 JUL 2020 6:13PM by PIB Delhi
274 UDAN routes have been operationalized so far connecting 45 airports and 3 heliports since the launch of the first UDAN flight in April 2017 by Hon’ble Prime Minister from Shimla to Delhi, said Shri Hardeep Singh Puri, MoS, I/C, Civil Aviation. Flagging off the first helicopter service by Pawan Hans in Uttarakhand today under the UDAN-RCS scheme, Shri Puri said that launch of the heli service and opening of these new routes will bring people of the state closer and support tourism in the region.
This service will enable connectivity between Dehradun, New Tehri, Srinagar and Gauchar. Shri Pradeep Singh Kharola, Secretary, MoCA, Smt. Usha Padhee, Joint Secretary, MoCA, Shri Sanjeev Razdan, CMD, Pawan Hans Ltd. were present during the virtual flag-off ceremony in New Delhi. The route was simultaneously inaugurated by Shri Trivendra Singh Rawat, Chief Minister of Uttarakhand from the state.
Commencement of the new heli services will enhance the aerial connectivity between hilly regions in Uttarakhand and bring down the average travel time to 20-25 minutes. This will also assist the Chaar Dhaam Yatra pilgrims. Pawan Hans Ltd. will operate thrice-weekly helicopter services on this route. Viability Gap Funding (VGF) is provided to both operators and passengers under the UDAN scheme to keep the fares affordable for the common people. Accordingly the fare for these routes is Rs. 2900 per seat. MoCA awarded the Dehradun- New Tehri – Srinagar - Gauchar route to Pawan Hans Ltd. under the UDAN 2 bidding process.
Two more networks connecting Dehradun to Ramnagar, Pantnagar, Nainital, Almora, Pithoragarh, and Dehradun to Mussoorie will also be operationalized soon by Pawan Hans Ltd.
Shri Hardeep Singh Puri congratulated Shri Trivender Singh Rawat, Chief Minister and the people of Uttarakhand. He added that with this launch, we are adding 6 more routes and 2 heliports at New Tehri and Srinagar.
Three rounds of UDAN have already been undertaken and so far close to 50 lakh passengers have travelled in UDAN flights covering airports in 19 States and 2 UTs. The fourth round of UDAN is under process. The Scheme has been able to fulfill the vision of Hon’ble Prime Minister and keep up the motto of “Sab Uden, Sab Juden”
The heli services schedule of Uttarakhand is below: