ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভাইস এদমিরেল এম.এ. হাম্পিহোলি, এ.ভি.এস.এম., এন.এম.না ইন্দিয়ন নেভেল একাদমীগী কম্মান্দেন্ত ওইনা থৌবা পুবা হৌখ্রে
27 JUL 2020 5:45PM by PIB Imphal
ভাইস এদমিরেল দিনেশ কে. ত্রিপাথি, এ.ভি.এস.এম., এন.এম.না ইন্দিয়ন নেভেল একাদমীগী কম্মান্দেন্ত ওইনা মায় পাকপা থা ১৩ থৌ-পুরম্বা অদু ঙসি নিংথৌকাবা, জুলাই ২৭, ২০২০দগী ভাইস এদমিরেল এম.এ. হামিফোলি, এ.ভি.এস.এম., এন.এম.দা থৌবু খুৎশিন্নখ্রে।
ভাইস এদমিরেল দিনেশ কে. ত্রিপাথিনা জুন ১২, ২০১৯দা ইন্দিয়ন নেভেল একাদমীগী কম্মান্দেন্ত ওইনা থৌ পুবা হৌরকখিবনি। মহাক্কী মতমদা একাদমী অসিনা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ত্রেনিং তৌবগী ফেসিলিতীশিংদা মশক থোকপা শেমদোকপা কয়া উখি। ফ্লেগ ওফিসার অসিগী লুচিং মখাদা, ২০১৯গী নবেম্বর ১২দা, আই.এন.এ.দা ইন্দিয়ন নেভী, কোস্ত গার্দ অমসুং অফবা মরী লৈবা মীরম লৈবাক্কী নেভীগী ওইবা লুচিংবা কয়া শেম্বা ঙমদুনা চহি ৫০গী য়িওমেন সর্বিস পীবগীদমক্তা প্রসিদেন্তস কলরগী মনা পীদুনা ইকায় খুম্নখি। ‘পুলিং আউৎ’ থৌরমগী চৎনবিগা লোয়ননা ভাইস এদমিরেল দিনেশ কে. ত্রিপাথিনু ইকাইয় খুম্নবা মওংদা বিদাই পীখি।
কম্মান্দেন্তকী থৌ পুগদৌরিবা ভাইস এদেমিরেল এম.এ. হাম্পিহোলি অসি খদকবসালাগী নেস্নেল দিফেন্স একাদমী, ৱেলিংতনগী দিফেন্স সর্বিস স্তাফ কোলেজ, হান্নগী করঞ্জাগী কোলেজ ওফ নেভেল ৱারফিয়ার অমসুং ইকায় খুম্ননিংঙাই ওইরবা নই-দিল্লীগী নেস্নেল দিফেন্স কোলেজগী এলুম্নস অমনি। ফ্লেগ ওফিসার অসি এন্তি-সবমেরিন ৱারফিয়ারগী স্পেসিএলিস্ত অমনি অমসুং আই.এন.গী কম্মান্দরসু ওইরম্মি।
মহাক্না নাশক (মিসাইল ভেসেল), মাগর {লেন্দিং শিপ তেঙ্ক (অচৌবা)} অমসুং তলৱার (ফ্রিগেৎ) জহাজশিংদা থবক তৌরম্লে। মহাক্না লৈকংদা কম্মান্দ তৌরম্বা মফমশিং অদুদা ইং ২০০৩-২০০৫দা মোরিসস্তা লৈবা নেস্নেল কোস্ত গার্দকী কম্মান্দেন্ত ওইরম্বা অমসুং ইং ২০০৭-২০০৯দা নেভেল একাদমীগী কম্মান্দেন্ত অমসুং গোৱাগী আই.এন.এস. মান্দোবিগী কম্মান্দিং ওফিসার ওইরম্বশিং য়াওরি। মহাক্না তোঙান তোঙানবা মফম অমসুং রেঙ্কতা ইন্দিয়ন নেভেল একাদমীগী কম্মান্দিং ওফিসার অনিরক ওইবা তাংলবা মীওই অমা ওইরে।
মহাক্কী মরু ওইবা স্তাফ ওইনা খনখিবশিংগী মনুংদা লোকেল ৱর্কঅপ তিম (নোংচুপ)কী স্তাফ ওফিসার (এ.এস.দবল্যু.), নেভেল ময়ায়লোইশংগী দাইরেক্তোরেৎ ওফ পর্সোন্নেলদা জোইন্ত দাইরেক্তর, ইস্তর্ন নেভেল কম্মান্দগী ফ্লেগ ওফিসার কম্মান্দিং-ইন-চীফকী নেভেল এদবাইজর, মুম্বাইগী নেভেল ৱার কোলেজগী সেনিয়র দাইরেক্তিং স্তাফ অমসুং নেভেল ময়ায়লোইশংগী প্রিন্সিপাল দাইরেক্তর স্তাফ রিক্বাইরমেন্ত ওইরম্বশিং য়াওরি।
ইং ২০১৫গী ফেব্রুৱারিদা রিয়ার এদমিরেলগী ফম কাখিবা মতমদা মহাকপু এসিস্তেন্ত চীফ ওফ পর্সোন্নেল (হ্যুমেন রিসোর্স দিপার্তমেন্ত) ওইনা খনখি অমসুং মসিগী তুংদা ওক্তোবর ২০১৬দগী হৌদুনা ফ্লেগ ওফিসার সী ত্রেনিং ওইনা অমুক খনখি। মসিগী মথংদা মহাক্না জনুৱারি ২০১৮দগী মার্চ ২০১৯ ফাওবদা ৱেস্তর্ন ফ্লীৎকী ফ্লেগ ওফিসার কম্মান্দিং ওইনা থৌ পুদুনা ৱেস্তর্ন ফ্লীৎপু কম্মান্দ তৌখি।
মার্চ ২৭, ২০১৯দা ভাইস এদমিরেলগী ফম কারবা মতুংদা ফ্লেগ ওফিসার অসিনা নেভেল ওপরেসনগী দাইরেক্তর জেনেরেলগী থৌ পুখি অমসুং মসিগী মতুংদা ইঝিমালাগী ইন্দিয়ন নেভেল একাদমীগী নিপালসুবা কম্মান্দেন্ত ওইনা খনখিবনি। মহাক অসি নাও সেনা মেদল (থবক্তা থৱাই চংবা) অমসুং অতি ভিশিস্ত সেবা মেদল ফংলবা মীওইনি।

Ministry of Defence
Vice Admiral MA Hampiholi, AVSM, NM assumes Charge as commandant Indian Naval Academy
27 JUL 2020 5:45PM by PIB Delhi
Vice Admiral Dinesh K Tripathi, AVSM, NM handed over charge as the Commandant, Indian Naval Academy (INA) to Vice Admiral MA Hampiholi, AVSM, NM after a successful tenure of over 13 months, today, Monday, 27 July 2020.
Vice Admiral Dinesh K Tripathi took over as the Commandant of Indian Naval Academy on 12 June 2019. During his tenure, the Academy saw marked transformation in infrastructure and training facilities. Under the Flag Officer’s leadership, on 12 November 2019, INA was bestowed with the President’s Colour for rendering 50 years of yeoman service in shaping Naval leaders for Indian Navy, Coast Guard and Friendly Foreign Countries. Vice Admiral Dinesh K Tripathi was accorded a warm send off, with the traditional ‘Pulling Out’ ceremony.
Vice Admiral MA Hampiholi who has taken over as Commandant is an alumnus of the National Defence Academy, Khadakvasala, Defence Services Staff College, Wellington, the erstwhile College of Naval warfare, Karanja and the prestigious National Defence College, New Delhi. The Flag Officer is a specialist in Anti-Submarine Warfare and has commanded IN
Ships Nashak (Missile Vessel), Magar {Landing Ship Tank (Large)} and Talwar (Frigate). His shore commands include Commandant, National Coast Guard, Mauritius during 2003 to 2005 and Commandant, Naval Academy and Commanding Officer, INS Mandovi, Goa during 2007 to 2009. He has the rare distinction of commanding the Indian Naval Academy twice, albeit at different locations and in different ranks.
His important Staff appointments include Staff Officer (ASW) at the Local Workup Team (West), Joint Director at Directorate of Personnel at Naval Headquarters, Naval Advisor to the Flag Officer Commanding-in-Chief, Eastern Naval Command, Senior Directing Staff at the Naval War College, Mumbai and Principal Director Staff Requirements at Naval Headquarters.
On promotion to the rank of Rear Admiral in February 2015, he was appointed as the Assistant Chief of Personnel (Human Resources Development), and thereafter as the Flag Officer Sea Training wef October 2016. He subsequently Commanded the Western Fleet as the Flag Officer Commanding, Western Fleet from January 2018 to March 2019.
On promotion to the rank of Vice Admiral on 27 March 19, the Flag officer assumed charge as the Director General Naval Operations, prior being appointed as the eighth Commandant of the Indian Naval Academy, Ezhimala. He is a recipient of the Nao Sena Medal (Devotion to Duty) and the Ati Vishist Seva Medal.