Ministry of Defence
2 Mega Watt Solar Power Plant Inaugurated at Naval Station Karanja, Uran
21 JUL 2020 7:50PM by PIB Delhi
Vice Admiral Ajit Kumar, PVSM, AVSM, VSM, ADC Flag Officer Commanding-in-Chief, Western Naval Command, e-inaugurated the first Two Mega Watt Capacity Solar Power Plant of the Western Naval Command on 20 Jul 2020.
The Plant has been installed at Naval Station Karanja and is one of the largest solar plants in the region. The Solar Plant comprises of 100% indigenously developed solar panels, tracking tables and inverters. The plant is grid interconnected utilising the state of art single axis sun tracking technology with computerised monitoring & control.
The project is a significant step by the Indian Navy towards harnessing Solar energy and use of renewable source of energy for meeting the power supply requirement of Naval Station.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
উরনগী কারঞ্জা নেভেল স্তেসনদা মেগা ৱাত ২গী সোলর পাৱর পলান্ত শঙ্গাখ্রে
21 JUL 2020 7:50PM by PIB Imphal
পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., ভি.এস.এম., এদ.দি.সি. ফ্লেগ ওফিসর কম্মান্দিং-ইন-চীফ, ৱেস্তর্ন নেভেল কম্মান্দ ওইরিবা ভাইস এদমিরেল এজিৎ কুমারনা জুলাই ২০, ২০২০দা ৱেস্তর্ন নেভেল কম্মান্দগী অহানবা মেগা ৱাত অনি ওইবা সোলার পাৱর প্লান্ত ইন্তর্নেৎকী থোংদা শঙ্গাখ্রে।
প্লান্ত অসি
কারঞ্জা নেভেল স্তেসনদা লিংখৎখি অমসুং মসি লমদম অসিদা খ্বাইদগী চাওবা সোলর প্লান্ত অমা ওইরি। সোলর প্লান্ত অসিদা য়াওরিবা সোলর পেনেলশিং, ত্রেকিং তেবলশিং অমসুং ইনভর্তরশিং অসি ১০০% লৈবাক অসিদা শাজবনি। প্লান্ত অসিদা কম্প্যুতরনা মোনিতর অমসুং কন্ত্রোল তৌবগা লোয়ননা অহানবা ওইনা সিঙ্গল এক্সিস সন ত্রেকিং তেক্নোলোজী শীজিন্নদুবা গ্রিদ অসিবু অমগা অমগা শমজিন্নর।
প্রোজেক্ত অসি ভারতকী নেভীনা সোলর ইনর্জী য়োকখৎপদা অমসুং নেভেল স্তেসনদা মথৌ তাবা মৈ সপ্লাই তৌবা ঙম্না রিন্যুএবল ইন্রজী শীজিন্ননবা লৌখৎপা শীংথানিংঙাই ওইবা খোঙথাং অমনি।