বিত্ত মন্ত্ৰালয়
বিনিময় হাৰৰ জাননী নং ৫৯/২০২০-সীমা শুল্ক (এন.টি)
16 JUL 2020 5:39PM by PIB Guwahati
সীমা শুল্ক অধিনিয়ম, ১৯৬২(১৯৬২ৰ ৫২)ৰ ১৪নং ধাৰাত প্ৰদত্ত অধিকাৰ অধীনত জাননী নং ৫৫/২০২০ সীমা শুল্ক (এন.টি) তাৰিখ ২ জুলাই, ২০২০ৰ অধিক্ৰমণ কৰি এনে অধিক্ৰমণ পূৰ্বতে কৰা অথবা আঁতৰ কৰা দিশক বাদ দি কেন্দ্ৰীয় পৰোক্ষ কৰ তথা সীমা শুল্ক পৰিষদৰ দ্বাৰা এইটো নিৰ্ধাৰিত কৰা হৈছে সংলগ্ন প্ৰত্যেক অনুসূচী-১ আৰু অনুসূচী-২ৰ স্তম্ভ (২)ত উল্লেখিত প্ৰত্যেক বিদেশী মুদ্ৰাৰ ভাৰতীয় মুদ্ৰাৰ বিনিময়ৰ হাৰ ১৭ জুলাই, ২০২০ৰ পৰা সেইটো নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছে, যিটো উল্লেখিত আমদানি আৰু ৰপ্তানি সামগ্ৰীৰ ক্ষেত্ৰত উক্ত ধাৰাৰ উদ্দেশ্যে স্তম্ভ (৩)ত দিয়া পৰিসংখ্যা কাৰ্যকৰী হ’ব৷
অনুসূচী-১
ক্ৰ, নং.
বিদেশী মুদ্ৰা
ভাৰতীয় মুদ্ৰাৰ সমপৰিমাণত প্ৰতিগোট বিদেশী মুদ্ৰাৰ বিনিময় হাৰ
(২)
(৩)
(ক)
(খ)
(আমদানিকৃত সামগ্ৰীৰ বাবে)
(ৰপ্তানিকৃ সামগ্ৰীৰ বাবে)
১.
অষ্ট্ৰেলিয়ান ডলাৰ
৫৩.৮০
৫১.৫০
২.
বাহৰেইনী দিনাৰ
২০৬.০০
১৯৩.৪৫
৩.
কানাডিয়ান ডলাৰ
৫৬.৭০
৫৪.৭৫
৪.
চাইনীজ য়ুৱান
১০.৯০
১০.৬০
৫.
ডেনিছ ক্ৰনাৰ
১১.৭৫
১১.৩০
৬.
ইউৰো
৮৭.৩৫
৮৪.২৫
৭.
হংকং ডলাৰ
৯.৯০
৯.৫৫
৮.
কুৱেইটি দিনাৰ
২৫২.৩৫
২৩৬.৯০
৯.
নিউজিলেণ্ড ডলাৰ
৫০.৭০
৪৮.৪৫
১০.
নৰৱেজিয়ান ক্ৰনাৰ
৮.২০
৭.৯৫
১১.
পাউণ্ড ষ্টাৰ্লিং
৯৬.১০
৯২.৮৫
১২.
কাটাৰী ৰিয়াল
২১.৩৫
২০.০৫
১৩.
ছৌদি আৰৱিয়ান ৰিয়াল
২০.৭০
১৯.৪৫
১৪.
ছিংগাপুৰ ডলাৰ
৫৪.৯৫
৫৩.১৫
১৫.
ছাউথ আফ্ৰিকান ৰাণ্ড
৪.৬৫
৪.৩৫
১৬.
ছুইডিছ ক্ৰনাৰ
৮.৪০
৮.১৫
১৭.
ছুইছ ফ্ৰাংক
৮১.১৫
৭৮.০৫
১৮.
তুৰ্কিছ লিৰা
১১.৩০
১০.৬৫
১৯.
ইউএই ডাৰহাম
২১.১৫
১৯.৮৫
২০.
মাৰ্কিন ডলাৰ
৭৬.১০
৭৪.৪০
অনুসূচী-২
ক্ৰ, নং.
বিদেশী মুদ্ৰা
ভাৰতীয় মুদ্ৰাৰ সমপৰিমাণত প্ৰতি ১০০গোট বিদেশী মুদ্ৰাৰ বিনিময় হাৰ
(২)
(৩)
(a)
(b)
(আমদানিকৃত সামগ্ৰীৰ বাবে)
(ৰপ্তানিকৃত সামগ্ৰীৰ বাবে)
১.
জাপনীজ য়েন
৭১.৬৫
৬৯.০৫
২.
কোৰিয়ান অ’ন
৬.৪৫
৬.০৫

Ministry of Finance
Exchange Notification No. 59/2020 - Customs (N.T.)
16 JUL 2020 5:39PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), and in supersession of the Notification No.55/2020-Customs(N.T.), dated 2nd July, 2020 except as respects things done or omitted to be done before such supersession, the Central Board of Indirect Taxes and Customs hereby determines that the rate of exchange of conversion of each of the foreign currencies specified in column (2) of each of Schedule I and Schedule II annexed hereto, into Indian currency or vice versa, shall, with effect from 17th July, 2020, be the rate mentioned against it in the corresponding entry in column (3) thereof, for the purpose of the said section, relating to imported and export goods.
SCHEDULE-I
Sl. No.
Foreign Currency
Rate of exchange of one unit of foreign currency equivalent to Indian rupees
(1)
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Exported Goods)
1.
Australian Dollar
53.80
51.50
2.
Bahraini Dinar
206.00
193.45
3.
Canadian Dollar
56.70
54.75
4.
Chinese Yuan
10.90
10.60
5.
Danish Kroner
11.75
11.30
6.
EURO
87.35
84.25
7.
Hong Kong Dollar
9.90
9.55
8.
Kuwaiti Dinar
252.35
236.90
9.
New Zealand Dollar
50.70
48.45
10.
Norwegian Kroner
8.20
7.95
11.
Pound Sterling
96.10
92.85
12.
Qatari Riyal
21.35
20.05
13.
Saudi Arabian Riyal
20.70
19.45
14.
Singapore Dollar
54.95
53.15
15.
South African Rand
4.65
4.35
16.
Swedish Kroner
8.40
8.15
17.
Swiss Franc
81.15
78.05
18.
Turkish Lira
11.30
10.65
19.
UAE Dirham
21.15
19.85
20.
US Dollar
76.10
74.40
SCHEDULE-II
Sl. No.
Foreign Currency
Rate of exchange of 100 units of foreign currency equivalent to Indian rupees
(1)
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Export Goods)
1.
Japanese Yen
71.65
69.05
2.
Korean Won
6.45
6.05