কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
সরকারনা লৈবাক অসিবু মালেমগী লায়চৎ অসি থেংননবা তেংবাংলি; প্লাস্তিক ইন্দস্ত্রী ঙাক শেন্নবা অঙম্বা থৌদাং পায়খৎকনিঃ মন্দাবিয়ানা
কোবিদ-১৯না প্লাস্তিক ইন্দস্ত্রী মসিগী অফবা তুংলমচত্তা চৈথেং পীবগী ৱেবিনার অমদা মন্দাবিয়ানানা ৱা ঙাংখ্রে
16 JUL 2020 6:05PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী কেন্দ্র রাজ্য মন্ত্রী শ্রী মনশুখ মন্দাবিয়ানানা সরকারনা আইনগী মনুংদা লৈবা মতিক্কী মখা পোন্না কোবিদ-১৯না প্লাস্তিক ইন্দস্ত্রীশিংদা পীরিবা চৈথেংশিং অসিদগী ঙাক শেন্নবা অঙম্বা থৌদাং পায়খৎকনি হায়বগী থাজবা পীখ্রে।
শ্রী মন্দাবিয়ানা ঙসি এফ.আই.সি.সি.আই.না কেমিকেল অমসুং পেত্রোকেমিকেলস বিভাগ, সি.আই.পি.ই.তি. অমসুং প্লাস্তইন্দিয়া ফাউন্দেসন্না শৌগত্তুনা পাংথোকখিবা ‘কোবিদ-১৯না প্লাস্তিক ইন্দস্ত্রী মসিগী অফবা তুং লমচত্তা চৈথেং পীবা’ গী ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংখ্রে।
শ্রী মন্দাবিয়ানা হায়খিবদা কেমিকেল অমসুং পেত্রোকেমিকেলস সেক্তর অসি প্রধান মন্ত্রীগী ত্রিলিয়ন $৫গী শেন্মিৎলোনগী মংলান অসিগী মরু ওইবা পোৎশক অমনি। ইন্দস্ত্রীশিং চাউখৎপদা মসিগী সেক্তর অসিগী মখা পোনগনি অমসুং মসিগী মনুং চন্না লৈবা ইন্দস্ত্রী কয়াগী চাউখৎনবা তঙাইফদবা পোৎশক কয়া অমা সেক্তর অসিনা পীরি। মখা তাবা ওইনা প্রধান মন্ত্রীগী আত্মানির্ভর ভারতকী মংলান অসি মংফাওনবা মসিনা হীরম কয়াদা তেংবাংলি
ভারতকী প্লাস্তিক ইন্দস্ত্রীশিংনা অকোয়বগা মরী লৈননা তুং কোয়না চৎপা, অনৌবা থৌওং কয়া পুথোকপা অমসুং মালেমগী চাংয়েংনবদা য়াওনবগীদমক্তা মহাক্না অসুম্না হায়খি, “ ঐখোয়না মাংদা লৈরিবা খুদোংচাদবা কয়া অসি খংদোকপা তঙাই ফদে হায়খি। তঙাই ফদবা পুংফমশিংদা ভারতকী প্লাস্তিক ইন্দস্ত্রীশিং অসিনা ফ্রন্তলাইন থৌমীশিংগী থবকশিংদা মখোয়গী পোত্থোকশিং শিজিন্নহন্দুনা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি হায়বা ঐখোয় পুম্নমক্না খংনরে। ৱর্ল্দ হেলথ ওর্গনাইজেসন (দবল্যু.ঐচ.ও.)না লায়চৎ অসি লৈরিবমখৈ কোবিদ-১৯ থেংননবগীদমক্তা থা খুদিংগী চাউরাক্না মেদিকেল মাস্ক মিলিয়ন ৮৯, একজামিনেসন গ্লোব মিলিয়ন ৭৬ অমসুং অনোক মিলিয়ন ১.৬ তঙাই ফদনা চংগনি হায়খিবা লৈ। মরম অসিনা কোরোনাভাইরস লৈতবা ভারত ওইহন্নবগীদমক্তা ইন্দস্ত্রী অসিনা মাং থানা থোক্লক্তুনা খুদোংচাদবশিং অসিগী মায়োক্তা থবক তৌবা তাই। ঐখোয়না লৈবাক অসিগী মার্কেৎ মনুংদা তোখায় তাবা পল শেমদুনা নত্ত্রগা খল কায়বা চেংয়েংবগী ফিভম ওইহনবা পামদে, মদুগী মহুত্তা ঐখোয় অমত্তা ওইনা থোক্লক্তুনা শক্তি লৈবা লৈবাক অমা ওইহনবনা হেন্না পাম্মি”।
কেমিকেল অমসুং পেত্রোকেমিকেলসগী সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ কুমার চতুরবেদিনা ৱেবিনার অদুদা ৱা ঙাংখিবদা অসুম্না হায়খি মদুদি লায়চৎ অসিনা প্লাস্তিক্না তশেংনা তৌবা ঙম্বশিং অদু মীয়ামদা খংহল্লে। কোবিদ লায়চৎকি মনুংদা মসিগী মরু ওইবশিং অসি পোলীপ্রোপাইলিন/প্লাস্তিকনা শাবা হাজমাৎ সুইত, এন.৯৫ মাস্ক, গ্লোব, বাইজর, অনোক, খোংউপ য়োমশিন্নবা কয়াগী দিমান্দশিং অসিদগী খংবা ঙম্লে।
প্লাস্তিক ইন্দস্ত্রীনা লৈবাক অসিগী শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদা মশক থোকপা মতেং কয়া পাংলি অমসুং লৈবাক অসিগী মরু ওইবা সেক্তরশিং, ওতোমোতিব, কন্সত্রক্সন, ইলেক্ত্রোনিক্স, হেলথকেয়র, তেক্সতাইল অমসুং এফ.এম.সি.জি.নচিংবশিংগী শাহৌ লৌবদশু তেংবাংলি। মহাক্না ইন্দস্ত্রী অসিনা আর. এন্দ দি. ইকোসীস্তেমদা চাউখৎপা পুরক্নবা থবক তৌনবশু হায়খি। খুদোংচাদবগী ওইবা ৱাফমশিংগী ওইনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা প্লাস্তিক ইন্দস্ত্রীনা থেংনরিবা মরু ওইবা অপনবশিং পুম্নমক দি.সি.পি.সি.না খংলে অমসুং মীয়াম পুম্বনা শৌগৎলক্তুনা অমসুং প্লেৎফোর্ম অসিগী খুত্থাংদা মতম চংনা নিংথিনা খন্নরবদি ঐখোয়গী বিভাগনা ইন্দস্ত্রী অসিনা হৌজিক থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং অসিগী মতেং পাংবা ঙমগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
পেত্রোকেমিকেলসকী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী কাশি নাথ ঝা, সি.আই.পি.ই.তি.কী দাইরেক্তর জেনেরেল প্রোফঃ এস.কে.নায়ক অমসুং সরকারগী নাকলদগী সেনিয়র ওফিসিএলশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Govt helping nation to combat Global Pandemic; will do whatever is possible to protect the plastic industry : Mandaviya
Mandaviya addresses Webinar on Impact and Implications of COVID-19 on Plastics Industry & Way Forward
16 JUL 2020 6:05PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Chemicals and Fertilizers Shri Mansukh Mandaviya has assured that government within the ambit of law, will do whatever is possible to protect the plastic industry from the impact of COVID-19.
Shri Manadaviya was addressing a Webinar today organized by FICCI with the support of Department of Chemicals & Petrochemicals , CIPET and Plastindia Foundation on “Impact and Implications of COVID-19 on Plastics Industry & Way Forward”.
Shri Mandaviya said the chemicals & petrochemicals sector is a crucial component of the Prime minister Narendra Modi’s vision of a $5 trillion economy. This sector is the mainstay of industrial development and provides building blocks for many downstream industries. Further it is also contributing to make his vision of Atmanirbhar Bharat come true.
He said,for Indian Plastic industry to become environmentally sustainable, innovative and competitive in the world, “we must acknowledge and define the challenges that lies ahead. We know that Plastic Industry is playing the crucial role in an hour of need, as its products are supporting the efforts of frontline warriors. World Health Organisation (WHO) estimates that 89 million medical masks, 76 million examination gloves and 1.6 million goggles will be needed for Covid-19 response every month while the pandemic lasts. So, this indicates the need for the industry to rise to the challenge to ensure coronavirus free India. We do not want to fragment the internal market by creating internal barriers or competitive imbalances but come together as a one nation and power.”
Addressing the webinar Secretary Chemicals and Petrochemicsls Shri Rajesh Kumar Chaturvedy said that this pandemic has revealed the true potential of plastics. Its importance has grown manifold during Covid pandemic due to demand for hazmat suits, N95 masks, gloves, visors, goggles, shoe covers – all of which are made of Polypropylene/plastics.
He said ,the plastic industry is making a significant contribution to the economic development and growth of various key sectors in the country such as Automotive, Construction, Electronics, Healthcare, Textiles, and FMCG etc. He urged the industry to work towards the growth of R&D ecosystem. He said, In terms of challenges, DCPC has acknowledged the core issues faced by the plastic industry due to Covid19 and there is a hope that with support of all and further deliberation through this platform our department will be in a position to address the challenges industry is presently facing.
Shri Kashi Nath Jha, Joint Secretary (Petrochemicals), Prof. S K Nayak, Director General, CIPET and many senior officials from the government were also present on this occasion.