Ministry of Defence
Government decides to allow Invalid Pension to Armed Forces Personnel with less than 10 years of qualifying service
15 JUL 2020 5:41PM by PIB Delhi
The Government has taken a decision to allow Invalid Pension to Armed Forces Personnel with less than 10 years of qualifying service. Invalid pension is granted to the Armed Forces Personnel who is invalided out of service on account of disability which is accepted as Neither Attributable to Nor aggravated (NANA) by Military Service. The proposal has been approved by Raksha Mantri Shri Rajnath Singh. Benefit of this decision will be available to those Armed Forces Personnel who were in service on or after 04.01.2019.
Earlier, the minimum period of qualifying service actually rendered and required for invalid pension was 10 years or more. For less than 10 years qualifying service, invalid gratuity was admissible. By this decision, Armed Forces Personnel whose service is less than ten years and became/become invalided out of service on account of any bodily or mental infirmity which is Neither Attributable to Nor Aggravated (NANA) by Military service and which permanently incapacitated/incapacitates them from military service as well as civil re-employment, will be benefited and it will make them economically sound.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সরকারনা চহী ১০দগী তানা মতীক চানা থবক তৌরম্বা আর্ম ফোর্সেসকী পার্সনেলশিংদা ইনভেলিদ পেন্সন পীবদা অয়াবা পীরে
15 JUL 2020 5:41PM by PIB Imphal
সরকারনা চহী ১০দগী তানা মতীক চানা থবক তৌরম্বা আর্ম্দ ফোর্সেসকী পার্সনেলশিংদা ইনভেলিদ পেন্সন পীবদা অয়াবা পিরে। ইনভেলিদ পেন্সন অসি মিলিতরী সর্বিসনা নৈদর এত্রিব্যুতেদ তু নোর এগ্রেবেতেদ (এন.এ.এন.এ.) ওইরে হায়না অয়াবা পীরবা দিসএবিলিতীনা মরম ওইদুনা থবক্তগী পোথানবা খঙহল্লবা আর্ম্দ ফোর্সেস পার্সনেলশিংদা পীবনি। হায়রিবা প্রোপোজেল অসি ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা অয়াবা পীখিবনি। মসিগী ৱারেপ অসিনা কান্নবা পীগদবসি ০৪.০১.২০১৯দা নত্ত্রগা মসিগী মতুংদা থবক চঙবা আর্ম্দ ফোর্সেস পার্সনেলশিংনা ওইগনি।
মমাংদদি, ইনভেলিদ পেন্সন পীবা য়াবগী ক্বালিফাইং সর্বিসগী খ্বাইদগী তেনবা মতম অসি চহী ১০ অমসুং মসিগী মথক ওইরম্বনি। চহী ১০গী মখাদা লৈবা ক্বালিফাইং সর্বিসশিংগীনা ইনভেলিদ গ্রেত্যুইতী পীরমই। মসিগী ৱারেপ অসিনা, মিলিতরী সর্বিসনা নৈদর এত্রিব্যুতেদ তু নোর এগ্রেবেতেদ (এন.এ.এন.এ.) ওইরে হায়না অয়াবা পীরবা হকচাং নত্ত্রগা ৱাখলগী অনাবনা মরম ওইদুনা থবক্তগী পোথানবা খঙহল্লবা চহী ১০দগী তানা থবক তৌরম্বা আর্ম্দ ফোর্সেস পার্সনেলশিং অমসুং মিলিতরী সর্বিস অমসুং সিভিল রি-ইমপ্লোইমেন্তা থবক তৌবগী পাঙ্গল মপুন্সি চুপ্পগী লৈররোইদবশিংদা কান্নবা পীরগনি অমসুং মসিনা মখোয়গী শেলথুমগী ফিবম শাফহল্লগনি।